Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Liepājas "Kuršus" atstāj vēl viens no līderiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Liepājas "Kuršus" atstāj vēl viens no līderiem
Edgars Freimanis (#91)
Foto: Floorball.lv

Pirms kāda laika Sportacentrs.com ziņoja, ka Elvi florbola līgas klubu FK "Kurši" starpsezonā atstājis Ričards Dēvits. Tagad kļuvis zināms, ka komandā nespēlēs vēl viens no vadošajiem spēlētājiem Edgars Freimanis.

Aizvadītajā sezonā par Liepājas kluba rezultatīvāko spēlētāju ar 45 punktiem kļuva Toms Akmeņlauks, kuram ar attiecīgi 36 un 31 punktu sekoja Ričards Dēvits un Edgars Freimanis. Starpsezonu periodā Dēvits ir pārcēlies uz dzīvi galvaspilsētā un tādējādi ir nokārtojis pāreju uz "Oxdog Ulbroka". Tagad kļuvis zināms, ka liepājniekus atstās vēl viens no vadošajiem florbolistiem Edgars Freimanis, kurš pievienojies netālu bāzētajam 1.līgas klubam "Leģions/Grobiņas SC".

"Manus plānus diezgan pamatīgi koriģēja vispārējā situācija Latvijā un pasaulē saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu," sarunā ar portālu atzinis Edgars Freimanis. "Biju plānojis doties studēt un strādāt uz Rīgu, tādējādi arī bija doma meklēt iespēju spēlēt kādā no galvaspilsētas vai tās tuvumā bāzētajiem klubiem. Tomēr pašreizējā situācijā sanācis tā, ka vēl uz kādu laiku palielu Liepājā."

Neskatoties uz nerealizētajiem plāniem, florbolists jaunajā sezonā spēlēs līmeni zemāk, nevis ierastajā Elvi florbola līgā, kur viņš debitēja 2012./13. gada sezonā, kad 17 mačos atzīmējās ar 4 (3+1) punktiem. Jau nākamajā sezonā viņam 29 spēles uz 21 (14+7) punkts, bet vēl pēc sezonas viņam 28 mačos 24 (14+10) punkti liepājnieku kreklā, kā arī trīs punkti tikpat spēlēs Latvijas U-19 komandas sastāvā, kas arī spēlēja vadošajā Latvijas čempionātā.

Nākamajās sezonās Freimaņa rezultativitāte bija visnotaļ svārstīga, jo 2015./16. gada sezonā nācās samierināties vien ar 18 (11+7) punktiem, bet sezonu vēlāk tika laboti personiskie rekordi gan gūto vārtu, gan piespēļu, gan, loģiski, arī punktu ziņā, 26 cīņās iekrājot 35 (20+15) punktus. 2017./18. gada sezonā florbolists bija pieteikts tikai 18 spēlēs, kurās savāca 19 (8+11) punktus, bet pēc sezonas atkal jauni rekordi, 24 mačos sakrājot 46 (24+22) punktus. Aizvadītajā sezonā Freimanim 25 spēles un 31 (18+31) rezultativitātes punkts.

"Esmu pieņēmis lēmumu pāriet uz zemāka līmeņa komandu, jo drīzumā plānots uz ilgāku laiku doties pieredzes apmaiņā ārpus Latvijas. Tas man liegs pilnvērtīgi sevi sagatavot sezonai. Tādēļ biju uz pārrunām ar kluba vadību un treneri, izstāstīju savu šīs sezonas treniņu un spēļu iespējamību un kopā nonācām pie secinājuma, ka ar šādu grafiku lielu pienesumu komandai nespētu dot. Tādēļ nolēmu, ka, lai saglabātu kaut kādu spēļu praksi saglabātu, nolēmu pievienoties "Leģions/Grobiņas SC" komandai, kas spēlē 1. līgā."

Vienlaikus florbolists atzina, ka no vadošās florbola līgas uz visiem laikiem nav atvadījies.

Jāpiezīmē, ka līdzvērtīga pāreja nokārtota vēl vienam Liepājas kluba florbolistam Madaram Plepim, kurš arī nākamajā sezonā spēlēs Grobiņas komandā. Viņam pērn 26 spēlēs izdevās iekrāt 5 (2+3) rezultativitātes punktus.