Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Rubenes" pamatvārtsargs Trepšs pārcelsies uz Norvēģiju

"Rubenes" pamatvārtsargs Trepšs pārcelsies uz Norvēģiju
Roberts Trepšs
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Kocēnu "Rubenes" florbola kluba aizvadītās sezonas izteiktais pirmais numurs vārtos Roberts Trepšs jaunajā sezonā pārstāvēs Norvēģijas virslīgas klubu "Harstad IBK", sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprināja spēlētājs.

Starptautiskās florbola federācijas (IFF) mājaslapā parādījusies informācija, ka uzsākta pārejas kārtošana, lai Roberts Trepšs no "Rubenes" pārceltos uz vairākiem latviešiem labi zināmo "Harstad IBK" komandu, kas spēlē Norvēģijas spēcīgākajā līgā. Informācijas patiesumu apstiprinājis arī pats spēlētājs.

"Šādu lēmumu pieņēmu, jo bija labs piedāvājums un arī pašam gribas uzspēlēt ārzemēs. Tādēļ jauno sezonu aizvadīšu tur, bet pēc tam skatīšos, kur mani ceļi vedīs tālāk." Vaicājot vai vispasaules pandēmija nav radījusi kādas korekcijas plānos, Trepšs atzina, ka izmaiņas nav bijušas būtiskas: "Šobrīd vīruss plānos neko diži nemaina. Bija ieplānots, ka jūnijā braucu iepazīties ar komandu, šis brauciens vienīgi atcēlās. Tagad uz Norvēģiju došos augusta sākumā, līdz tam trenēšos individuāli un kopā ar savu bijušo klubu "Rubeni"".

Runājot par pirmajām pārbaudes spēlēm, Trepšs zināja stāstīt, ka augusta beigās ieplānotas pirmās pārbaudes spēles, bet septembra sākumā komanda varētu ierasties uz dažiem mačiem Latvijā.

Jau vairāku gadu garumā "Harstad" komandā spēlē dažādi latviešu florbolisti, tostarp aizvadītajā sezonā šo vienību pārstāvēja citi "Rubenes" audzēkņi Kaspars Grundšteins un Toms Kirmužs, kā arī Linards Ščegoļevs, Roberts Līviņš un Toms Niedre.

Aizvadītajā sezonā Trepšs bija neapšaubāms "Rubenes" vārtsargs numur 1, laukumā pavadot 1334 minūtes, kuru laikā atvairīti 85.2% pretinieku metienu. Salīdzinājumam, Ričards Salacietis Kocēnu kluba vārtus sargāja 164 minūtes, bet Klaids Maļcevs – vien 51 minūti.


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.