Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/Fat Pipe", "Pārgauja" un "Lekrings" panāk izlīdzinājumu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde/Fat Pipe", "Pārgauja" un "Lekrings" panāk izlīdzinājumu
Lielvārdes florbolistiem kārtējais vārtu guvums. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgā vīriešiem šovakar tika aizvadītas ceturtdaļfināla sērijas otrās spēles. Pie pirmās uzvaras tika komandas "Lielvārde/Fat Pipe", "Pārgauja" (Stalbe) un "Lekrings" (Cēsis), sērijā līdz četriem panākumiem atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 1:1. "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" uzvarēja Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", sērijā izvirzoties vadībā ar 2:0.

"Lielvārde/Fat Pipe" sakauj talseniekus, sērijā – 1:1

Sērijas pirmajā spēlē starp "Lielvārdi/Fat Pipe" un "Talsu NSS/Krauzers" katra komanda katrā periodā guva tikai pa vieniem vārtiem (3:3), bet uzvaru pagarinājumā talseniekiem atnesa viņu uzbrukuma līdera Toma Bitmaņa precīzais raidījums. Otrajā mačā, kas arī notika Lielvārdes novada Sporta centrā, lielvārdieši vairs pavisam nedrīkstēja atļauties zaudēt, tāpēc jau no pirmajām minūtēm viņu uzbrukuma viļņi sāka velties pāri viesu vārtiem. Tāda taktika attaisnojās – 8.minūtē rezultātu atklāja mājinieku aizsargs Armands Savins (1:0). Jau drīz pēc tam laukuma saimniekiem divas minūtes nācās cīnīties trijatā pret pieciem, bet vēl divas – četratā pret pieciem. Tomēr Lielvārdes komandas aizsardzība izturēja, bet 15.minūtē Maikls Nazarovs jau dubultoja lielvārdiešu pārsvaru – 2:0. Otrās trešdaļas vidū "Lielvārde/Fat Pipe" jau atradās vadībā ar 4:0. Tikai 38.minūtē pirmos vārtus guva Talsu komanda, kuras rindās ar precīzu metienu izcēlās Viesturs Mārtiņš Rubenis – 1:4. Pēdējā perioda sākumā talsenieki īsā laika sprīdī guva divus vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam – 3:4. Kā izrādījās tie bija viesu pēdējie goli šajā mačā, kamēr "Lielvārde/Fat Pipe" guva vēl četrus golus un svinēja pārliecinošu panākumu ar 8:3.

Rezultatīvākais starp lielvārdiešiem ar 4 (2+2) punktiem bija Juris Sandis Jēgers, bet balvu kā labākais spēlētājs saņēma Niks Blumfelds, kurš izcēlās ar "hat-trick". Trīs rezultatīvas piespēles Rūda Žukeļa kontā. Par labāko starp talseniekiem atzina Matīsu Jorenu Švēdenbergu, kurš guva vienus vārtus. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām šobrīd ir līdzsvars – 1:1. Trešā un ceturtā spēle tiks aizvadītas nākamās nedēļas nogalē Talsos.

Ulbrokieši vēlreiz salauž Liepājas florbolistu pretestību

Ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē, kas notika vakar, Liepājas "Kurši/Ekovalis" pēdējā perioda sākumā izvirzījās vadībā ar 6:4, bet pēc tam ielaida četrus vārtus pēc kārtas, piedzīvojot zaudējumu ar 6:8. Šovakar liepājnieki Arvja Aniņa personā 8.minūtē atklāja rezultātu – 1:0, tā noslēdzās pirmais periods. Otrajā trešdaļā viesiem tik labi gan nesekmējās – jau pašā sākumā viņi netīšām ievirzīja bumbiņu savos vārtos – 1:1. 28.minūtē Matīss Kristians Morozovs vadībā jau izvirzīja Ulbrokas komandu – 2:1. Ulbrokieši vadībā atradās arī pirms otrā pārtraukuma – 4:2. 57.minutē Liepājas komandai izdevās attjaunot neizšķirtu (4:4), bet pamatlaika pēdējā minūtē "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" pamanījās gūt pat divus vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 6:4.

Vērtīgākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās nopelnīja Rolands Kovaļevskis, kuram divi vārtu guvumi. Viņa komandas biedriem Matīsam Kristianam Morozovam un Atim Blindam pa 2 (1+1) punktiem. Par labāko starp liepājniekiem atzina Gustavu Griezīti, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Toms Akmeņlauks. Sērijā līdz četrām uzvarām Ulbrokas komanda izvirzījusies vadībā ar 2:0. Divas nākamās spēles norisināsies Liepājā.

"Pārgauja" revanšējas "Rubenei", sērijā – 1:1

Ja vakar Kocēnu "Rubene" savā laukumā Stalbes "Pārgauju" uzvarēja bez īpašām problēmām (8:5), tad sērijas otrais mačs bija pilnīgs pretstats pirmajam. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 11.minūtē Mārtiņš Muižnieks ar precīzu metienu vadībā izvirzīja stalbiešus. 29.minūtē kocēnietis Atis Stepāns atjaunoja neizšķirtu (1:1), bet līdz otrajam pārtraukuma viesi guva vēl divus vārtus – 3:1. Šo pārsvaru "Pārgaujai" izdevās nosargāt līdz pat pamatlaika beigām, stalbieši varēja svinēt pirmo uzvaru sērijā – 5:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Mārtiņš Muižnieks, kura kontā 2 (1+1) punkti. Rezultatīvāks par viņu bija tikai Olafs Zvīnis, kurš guva trīs vārtus. Par labāko starp kocēniešiem atzina Juri Zilbertu, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Pa 2 (1+1) punktiem Atim Stepānam un Reinim Mirkšam. Sērijā līdz četrām uzvarām šobrīd ir līdzsvars (1:1), divas nākamās spēles notiks Cēsīs.

Cēsu "Lekrings" fantastiski atspēlējas un pirmo reizi pārspēj "Valmieru"

Vakar, kad "Lekrings" un "Valmiera" aizvadīja ceturtdaļfināla sērijas pirmo spēli, uzvaru samērā negaidīti svinēja valmierieši (7:5). Arī šovakar Valmieras florbolisti bija ļoti tuvu panākumam. Pirmajā periodā valmierietis Mārtiņš Broks guva divus bezatbildes vārtus (2:0), bet otrajā trešdaļā viņš panāca jau 3:0. Pēdējā perioda sākumā uzbrukumā izcēlās arī Ričards Eglītis – 4:0. Tomēr cēsniekiem izdevās izglābties – pamatlaika pēdējo 12 minūšu laikā pa bumbiņai viesu vārtos ieraidīja Kevins Šmits, Toms Rīsmanis, Jorens Malkavs un Emīls Dzalbs, atjaunojot neizšķirtu – 4:4. Pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pēcspēles metienu sērijā Cēsu komandas vārtsargs Markuss Plūdums atvairīja visus piecus valmieriešu "bullīšus", tāpēc "Lekringa" uzvarai pietika ar Krišjāņa Tiltiņa vārtu guvumu – 5:4.

Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti abu komandu vārtsargi – cēsnieks Markuss Plūdums, kurš atvairīja 28 no 32 metieniem, un valmierietis Sandis Venēvics, kurš tika galā ar 27 no 33 metieniem. Cēsu komandā rezultatīvākais bija Andris Rajeckis, kuram divas piespēles, bet Valmieras komandā – Mārtiņš Broks ar trim goliem un Ričards Eglītis ar 3 (1+2) punktiem. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts (1:1), divas nākamās spēlēs norisināsies Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...