Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām pirmā spēle pēc trīs nedēļu pārtraukuma

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām pirmā spēle pēc trīs nedēļu pārtraukuma
Oskara Repkes trenētā komanda šovakar var nostiprināties tabulas galvgalī
Foto: PPB Media

Elvi sieviešu florbola līgā šovakar ieplānota viena spēle, kurā “Ķekavas Bulldogs/NND” savās mājās uzņems “NND/RJTC” vienību. Spēles sākums pulksten 20:00.

Dažādu iemeslu dēļ Elvi sieviešu florbola čempionātā neviena spēle nav notikusi kopš 11. novembra, kad FK “Ķekava” savās mājās ar 8:7 pieveica “Rubene-1”. Tikmēr šodienas laukuma saimnieces “Ķekavas Bulldogs/NND” dienu iepriekš savās mājās ar 9:5 pieveica “Līgatni”, kamēr “NND/RJTC”, arī spēlējot mājās, nespēja izrādīt pretestību FK “Ķekava” komandai, zaudējot ar 2:19.

Tieši šīs divas komandas aizvadījušas lielāko spēļu skaitu turnīrā (pieci mači katrai). Sekmes gan bijušas diametrāli pretējas, jo Ķekavas vienība uzvarējusi četrās no tām, ar 12 punktiem atrodoties turnīra tabulas galvgalī. Komandas rezultatīvākās spēlētājas ir Anna Ankudinova un Līga Vancāne, kuras iekrājušas attiecīgi 14 un 13 rezultativitātes punktus. Covid-19 noteikto ierobežojumu dēļ šajā spēlē piedalīties nevarēs aizsardze Kristiāna Biezuma, kura piecās spēlēs iekrājusi trīs punktus.

Galvaspilsētas komandai, kas zaudējusi visas piecas līdzšinējās spēles un tabulā atrodas pēdējā pozīcijā, sastāvā ir krietni vairāk spēlētāju, kuras nav sasniegušas pilngadību un šī iemesla dēļ nevarēs piedalīties gaidāmajā mačā. Viņu vidū arī viena no komandas līderēm Marta Reke, kura iekrājusi 3 (1+2) punktus. Par viņu rezultatīvāka ir vienīgi Alise Lakija Širve, kurai 4 (1+3) punkti, bet Annija Gobiņa guvusi trīs vārtus.

Abām komandām šī būs jau otrā savstarpējā spēle. Pirmā tika aizvadīta 24.septembrī, kad Elektrum OC sporta hallē laukuma saimnieces palika bez vārtu guvumiem, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 0:12 (0:3, 0:5, 0:4). Abu komandu rindās par labākajām spēlētājām atzina vārtsardzes, mājiniecu rindās tā bija Elfa Elīna Remeza, kurai 38 atvairīti metieni. Kristai Ruicēnai nācas tikt galā tikai ar astoņiem metieniem, visus arī neitralizējot, tādējādi aizvadot sauso maču. Tikmēr Līga Vancāne izcēlās ar piecām piespēlēm, kamēr Annai Ankudinovai trīs vārtu guvumi.