Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Pirmā no divām līderu cīņām Kocēnos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pirmā no divām līderu cīņām Kocēnos
Turnīra rezultatīvākā spēlētāja Merli Suvari (#11)
Foto: Ķekavas Bulldogs

Šodien un rīt tiks aizvadītas divas cīņas sieviešu Elvi florbola līgā, kad savā starpā sacentīsies Kocēnu "Rubene" un Igaunijas izlases kandidātes.

Sieviešu čempionātā pašlaik aizvadītas vien trīs spēles, taču divas jau ir noslēgušās ar papildlaiku. Vienīgā spēle, kas noslēgusies pamatlaikā bijusi ar "Rubenes" līdzdalību, kad viņas pārliecinoši tika galā ar FK "Ķekava". Savukārt abas spēles ar Igaunijas izlases līdzdalību noslēgušās papildlaikā. Vispirms ar 6:5 tika pieveiktas "Ķekavas Bulldogs" meitenes, bet pēc tam sekoja 6:7 neveiksme pret FK "Ķekava". Līdz ar to abām šodienas pretiniecēm turnīra tabulā ir pa trim punktiem, kas ļauj dalīt līderpozīcijas tabulā.

Igauniete Merli Suvari ar 6 (4+2) sakrātajiem punktiem ir čempionāta rezultatīvākā spēlētāja. No komandas biedrenēm nākamās labākās punktu guvējas ir Reti Vārta, Līna Luiha un Kristela Kopela, kuras katra guvusi pa diviem vārtiem. "Rubenes" vienības rindās pēc vienīgās aizvadītās spēles rezultatīvākā ir Danute Tinkuse, kura jau pirmajā mačā atzīmējās ar hat-trick un rezultatīvu piespēli. Četri punkti ir arī Simonai Grāpēnai, kurai 2+2.

Abas komandas Latvijas čempionātā aizvadījušas sešas savstarpējās spēles, no kurām četrās pie uzvarām tikušas igaunietes, titulētākajam Latvijas florbola klubam atvēlot divas uzvaras. Interesanti, ka nevienā no trim aizvadītajām spēlēm Kocēnos mājinieces nav spējušas triumfēt. Pērn tika aizvadītas divas savstarpējās cīņas, vispirms septembra izskaņā igaunietēm viesos uzvarot ar 8:7, bet pēc tam janvārī savā laukumā bija pārākas ar 6:3.

Jāpiezīmē, ka komandas savā starpā aizvadīs divas cīņas, vispirms sacenšoties šodien, bet pēc tam sacenšoties arī rīt.