Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Pērnā gada finālistes tiekas ar lejasgala klubiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pērnā gada finālistes tiekas ar lejasgala klubiem
Ķekavas Bulldogs un FK NND
Foto: FK NND/Evelīna Kūna

Ja Elvi vīriešu florbola līgā iestājies pārtraukums saistībā ar gaidāmo pasaules čempionātu, dāmu konkurencē mači turpinās un šodien abas pērnā gada finālistes tiksies ar komandām, kas cīnās par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Rīgas Lauvas" – "Rubene"
Pulksten 15:00 O.Kalpaka psk., Rīgā
Galvaspilsētas klubs pēdējās trijās cīņās ticies ar Ķekavas komandām, divās no šīm spēlēm izcīnot uzvaras. Turklāt nedaudz negaidīti, ka abas reizes izdevās uzvarēt tieši par spēcīgāko uzskatīto FK "Ķekava", kamēr mājas mačā pret "Ķekavas Bulldogs", kas bijusi līdz šim pēdējā spēle, piedzīvots ļoti nepatīkams zaudējums ar rezultātu 3:12. Jau pēc pirmā perioda rezultāts bija 0:6, otrā perioda sākumā viešņas pievienoja vēl trīs vārtus, kas pielika punktu jebkādām cerībām uz izglābšanos. Kopumā "lauvas" sešās spēlēs izcīnījušas sešus punktus, kas neļauj tikt augstāk par pēdējo vietu turnīra tabulā. Vienīgā spēlētāja, kura pārsniegusi desmit punktu robežu ir Linda Dadajeva (9+5), kurai seko Anna Ankudinova (7+2), kas izcēlās ar diviem precīziem metieniem pēdējā mačā un Monika Džigure (5+1).

Kocēnu komanda izcīnījusi uzvaras pēdējās trijās spēlēs, tiesa, nevienā no mačiem uzvara nav devusies rokā vieglā cīņā, jo tikai vienā no spēlēm uzvara bijusi ar vairāk kā vienu vārtu pārsvaru. Pēdējā mačā viesos ar 5:3 tika uzvarēta Igaunijas valstsvienība, spēles otrajā pusē uzvaras vārtus gūstot Edītei Bankavai. Pašlaik "Rubene" ar 18 punktiem astoņās spēlēs nostiprinājusies pirmajā vietā turnīra tabulā. Edīte Bankava (13+7) un Laura Gaugere (11+9) i komandas rezultatīvākās spēlētājas, bet par labāko pret igaunietēm tika nosaukta Liene Adamane (4+12).

Abas komandas šosezon vienreiz jau ir tikušās, pirms pusotra mēneša Kocēnos vietējai "Rubenei" izcīnot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 11:2 (3:0, 2:1, 7:1). Bankava šajā spēlē savāca ceturto daļu no šīs sezonas punktiem (3+2), bet pa trim punktiem savā kontā ierakstīja arī Gaugere, Adamane un Baiba Juruša. Viešņām abus vārtus guva jaunā Ankudinova.

FK NND – "Ķekavas Bulldogs"
Pulksten 19:00 Electrum OC, Rīga
Dienas otrajā mačā tiksies divas tabulas kaimiņienes – ceturtajā vietā esošais FK NND pie sevis uzņems "Ķekavas Bulldogs". Pašlaik gan komandas turnīra tabulā šķir seši punkti un viešņām ir obligāti jāuzvar, lai saglabātu iespēju tikt garām konkurentēm turnīra tabulā. Rīdziniecēm pēdējā kārtā izdevās pārtraukt divu zaudējumu sēriju, savā laukumā ar 9:5 apspēlējot Igaunijas valstsvienību. Pa trim rezultativitātes punktiem savāca Karīna Saidova, Gunita Kārkliņa un Santa Torstere. Saidova (8+5) un Kārkliņa (7+3) ir komandas rezultatīvākās turnīra spēlētājas, turpat netālu ir arī Torstere (5+2), kurai priekšā ir arī Ieva Priede (5+3).

"Ķekavas Bulldogs" bija uzvarējuši divas spēles pēc kārtas, demonstrējot lielisku rezultativitāti. Tomēr pēdējās divās spēlēs uzbrukums atkal ir pazudis, turklāt aizsardzībā radušās problēmas, jo divos mačos ielaisti 23 vārti – 4:10 pret FK "Ķekava" un 3:13 pret Igaunijas izlasi. Komandas līderei Ingai Ameterei (19+6) pēdējos mačos ar rezultativitāti palīdzējušas Zanda Ozoliņa (6+6) un Līga Vancāne (3+8), bet ar punktu gūšanu ne tik labi vairs nekmējas Annai Mūrniecei (6+1).

Abas komandas pirmo šīs sezonas savstarpējo spēli aizvadīja pašā čempionāta sākumā 2.oktobrī Ķekavā, kad viešņas līdz mača vidum panāca 4:0 vadību, trešajā periodā joprojām esot vadībā ar četru vārtu pārsvaru (6:2). Spēles 56.minūtē mājinieces īsā laikā divus vārtus atspēlēja, bet maču glābt neizdevās. Mājiniecēm trīs vārtus guva Ametere, bet viešņām divas reizi precīzi meta Saidova un Priede.