Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Priede: "Neviens negaidīja, ka varēsim cīnīties par 5. vietu pasaulē"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Priede: "Neviens negaidīja, ka varēsim cīnīties par 5. vietu pasaulē"
Ieva Priede
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par ELVI florbola līgas sievietēm decembra labāko spēlētāju tika atzīta FK "NND" jeb "Nost no Dīvāna" uzbrucēja Ieva Priede, kura komandas vienīgajā spēlē šajā mēnesī ar četriem vārtiem palīdzēja pārspēt Liepājas komandu LiepU (9:1). Decembrī Priede arī pirmo reizi pārstāvēja mūsu valsts krāsas pasaules čempionātā Somijā, spēlē pret Austrālijas izlasi izceļoties ar vārtu guvumu. Ieva norāda, ka spēlēšana Latvijas izlasē šādā līmenī bijis viens no viņas mērķiem, kas nu ir sasniegts.

Par spīti tam, ka turnīra tabulā LiepU bija izteikta pastarīte, kurzemnieču pievienošanos Virslīgai Priede vērtē pozitīvi. "Komandu skaits ir lielāks, un uzreiz čempionāts kļūst interesantāks, jo pretī nāk meitenes, no kurām tu nezini, ko vari sagaidīt. Tā ir arī iespēja aizbraukt uz Liepāju, kas parasti ir tāds kā mūsu komandas saliedēšanās pasākums. Garie braucieni vienmēr izvēršas ļoti jautri un interesanti. Cerams, ka LiepU paliks virslīgā."

Jāatzīmē, ka Priedei šī sezona padevusies ļoti rezultatīva ne tikai decembrī, bet visa čempionāta garumā - aizvadītajās 23 spēlēs vidēji gūti divi punktus mačā - 46 (29+17). FK "NND" spēlētāja par līmeni, kuru šobrīd var parādīt laukumā, pirmkārt, vēlas pateikties savam pirmajam trenerim "Rubenē" Jānim Dainim, kurš Ievu ievilka florbola pasaulē. "Sākumā mani vecāki nevēlējās, lai spēlēju, tāpēc J.Dainis personīgi devās pie viņiem uz pārrunām. Tā nu jau vairākus gadus spēlēju un vecāki mani šobrīd ļoti aktīvi atbalsta."

Studiju dēļ nācās pāriet uz galvaspilsētas vienību RSU, bet bijušās Kocēnu komandas biedrenes nu jau bija pretinieču lomā. "Pirmajā sezonā bija ļoti grūti, jo tomēr biju sākusi savas florbola gaitas Kocēnos, ar dažām meitenēm bija spēlēts diezgan ilgi kopā. Taču tagad, jau trešajā sezonā, ir daudz vieglāk - pretinieces laukumā tomēr ir un paliek pretinieces. Cīnos, cenšos darīt visu, lai mana komanda uzvarētu, neņemot vērā, kas nāk mums pretī," norāda Priede, kura par nozīmīgu savā izaugsmē uzskata arī trenera Juškēviča uzticību un atvēlēto lielo spēles laiku. "Pati cenšos neizlaist nevienu treniņu. Ja sanāk kādu nokavēt, jūtos ļoti slikti. Turklāt pagājušajā sezonā daudz strādāju individuāli, gāju arī uz puišu treniņiem, kas noteikti deva lielu pienesumu."

RSU ērai sekoja šīs komandas pajukšana un bijušā sastāva apvienošanās ar FK "NND". "Pagājušās sezonas beigās jau bija zināms, ka RSU vairs nefinansēs mūs, tad nu atlika domāt, ko darīt tālāk. Lielākā daļa komandas vēlējās turpināt spēlēt, tāpēc vajadzēja domāt variantus, kā saglabāt sastāvu. Mums bija vairāki varianti, bet beigās Santas Mucenieces piedāvātais variants par apvienošanās ar FK "NND" likās pats labākais. Tā ir papildus motivācija 1.līgas meitenēm vairāk strādāt un centies, lai varētu pamēģināt savus spēkus arī augstākajā sabiedrībā."

FK "NND" regulāro turnīru noslēdza trešajā vietā - uz ko augstāku pretendēt patraucēja daudzie zaudējumi ar vienu vārtu starpību. Pret pirmajās divās vietās finišējušajām "Rubeni" un FK "Ķekava" kopumā seši zaudējumi ar mīnus viens, pirmajās divās pusfināla sērijas spēlēs pret ķekavietēm vēl divas reizes nācās piekāpties ar minimālu deficītu. "Es domāju, ka tas ir pieredzes trūkums un nespēja koncentrēties visu spēli. Bieži izlaižam uzvaru no rokām tieši cīņas beigās. Manuprāt, tas ir tāpēc, ka mēs esam salīdzinoši jauna komanda, šogad mums pievienojušās daudzas 1.līgas meitenes, kuras nesen tikai sākušas spēlēt florbolu. Līdz ar to jaunās meitenes ir ļoti satraukušās un pārāk daudz respektē pretinieču komandu. Tas ļauj pretiniecēm uzspiest mums savu spēli." Aizvadītajā nedēļas nogalē FK "NND" gan spēja pirmo reizi svaru kausus nosvērt savā pusē, pārspējot ķekavietes pat divreiz. Līdz ar to, rezultātam sērijā esot 2:2, kopumā gaidāmas vismaz sešas spēles.

Runājot par savu dalību decembrī Tamperē notikušajā pasaules čempionātā, Ieva Priede saka: "Esmu ļoti priecīga, ka viens no maniem mērķiem - spēlēt pasaules čempionātā - tika sasniegts. Pirmajās spēlēs man bija ļoti liels satraukums, kas ar katru cīņu mazinājās, tāpēc varēju arvien labāk un labāk nospēlēt. Negaidīju, ka kau savā pirmajā pasaules čempionātā tikšu pie savas pirmās bumbiņas - izdevās gūt vārtus mačā pret Austrālijas valstsvienību." Kā zināms, izlases treneris Jurijs Fedulovs gan sagatavošanās procesā, gan galējā sastāvā dalībai čempionātā iesaistīja daudz jauno spēlētāju. "Manuprāt, izlase kopumā nostartēja ļoti labi - neviens negaidīja, ka ar tik atjauninātu sastāvu varēsim cīnīties par 5.vietu pasaulē."

Intervēja: Elīna Drēziņa,
www.floorball.lv