Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Lauvas iekož kaimiņienēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Lauvas iekož kaimiņienēm
"Rīgas lauvas/LSPA" cīņā pret "RSU/Salming"
Foto: Renārs Buivids

Šodien Latvijas florbola čempionāta sieviešu virslīgā notika divas spēles. Ja "Valmiera/Vinda" uzvaru pār turnīra pastarītēm – "Liepājas Universitāti" vēl varēja prognozēt (9:3), tad "Rīgas Lauvas/LSPA" panākums ar 6:3 spēlē pret otru galvaspilsētas klubu – "RSU/Salming", jāuzskata par zināmu pārsteigumu.

Valmierā notikušajā mačā intrigas nebija. Jau līdz spēles vidum laukuma saimnieces bija izvirzījušās vadībā ar 4:0. Atlikušajā laikā aktīvāk uzbrukumā aktivizējās arī liepājnieces, tomēr "Valmiera/Vinda" uzvaru viešņas nevarēja apdraudēt. Pēc otrā perioda – 4:1, bet, skanot finālsvilpei, - 9:3. "Liepājas Universitātes" florbolistēm atliek mierināt sevi ar to, ka atkārtots komandas šīs sezonas rezultativitātes rekords.

Pavisam citā gaisotnē pagāja galvaspilsētas derbijs. Par spēles favorītēm bija jāuzskata "RSU/Salming" florbolistes, kuras līdzšinējās četrās spēlēs bija piedzīvojušas tikai vienu neveiksmi – pret "Rubeni". "Rīgas Lauvas/LSPA" varēja palepoties tikai ar vienu uzvaru – pār to pašu "Liepājas Universitāti". "RSU/Salming", kā jau laukuma saimnieces, sāka apņēmīgāk un jau 6.minūtē atklāja spēles rezultātu – 1:0 (Santa Torstere).

Uz lauveņu atbildi ilgi nebija jāgaida – jau pirmajā trešdaļā Evelīna Garbare panāca izlīdzinājumu (1:1), tad vēl vienu reizi universitātes pārstāves pašas raidīja bumbiņu savos vārtos (1:2), bet Diāna Isjomina ar precīzu metienu viņas nostādīja jau gluži nepatīkamā situācijā – 1:3. Otrajā periodā neviena no komandām pie vārtu guvuma netika. Toties pēdējā trešdaļa atnesa "RSU/Salming" nepatīkamu pārsteigumu – perioda vidū vēl vienus vārtus viešņu labā guva Elīna Ivanova (1:4)

Tad gan mājinieces steidza vēl glābt kas glābjams – Gunita Kārkliņa un Līga Garklāva 13 sekunžu laikā rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 3:4. Tomēr punktu spēlei pielika "Rīgas Lauvas/LSPA" – Gundega Immere mača pēdējo divu minūšu laikā divkārt sarūgtināja pretinieču vārtsardzi Agnesi Kāposti, nodrošinot savai komandai pārliecinošu uzvaru ar 6:3.

"Valmiera/Vinda" – "Liepājas Univeristāte" 9:3 (3:0, 1:1, 5:2)

Metienu attiecība:
37:20 (13:4, 12:7, 12:9)
Rezultatīvākās:
"Valmiera/Vinda" – Luīze Biļinska 5 (3+2), Inga Stulpāne 3 (3+0), Ilze Justamente 3 (1+2)
"Liepājas Universitāte" – Alise Ansone 2 (2+0)

"RSU/Salming" - "Rīgas Lauvas/LSPA" –3:6 (1:3, 0:0, 2:3)

Metienu attiecība:
17:21 (5:11, 5:7, 7:3)
Rezultatīvākās:
"RSU/Salming" – Līga Garklāva 2 (1+1)
"Rīgas Lauvas/LSPA" – Gundega Immere 2 (2+0), Evelīna Garbare 2 (1+1), Elīna Ivanova 2 (1+1), Diāna Isjomina 2 (1+1)

Izmatotie resursi: floorball.lv

  -1 [+] [-]

, 2009-10-24 18:35, pirms 15 gadiem
malacītes...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-24 20:45, pirms 15 gadiem
jā spēle tiešām bija skatāma malacītes RL
tikai žēl, ka tiesneši notiesāja pilnīgi garām, kā jau no šī pāra varēja sagaidīt nezinu, ko federācija domā, liekot viņus kopā. nav jau pirmā reize....

piem., cik reizes var spēlēt ar bīstami paceltu nūju, tā jau var kādu savainot. Aaaa, pareizi, tak viena no RSU meičām guva traumu, laikam pa degunu dabūja... kur tiesneši bija? kā viņi varēja neredzēt, ka spēlē ar augstu paceltu nūju...

pilnīgi kauns, ka tāda tiesāšana ir LV (nu protams, ne jau par visiem to var teikt)