Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Nosacītais līderu kvartets tiksies savā starpā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Nosacītais līderu kvartets tiksies savā starpā
Atis Stepāns jau no sezonas pirmajām spēlēm demonstrē līdera cienīgu florbolu
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šodien ieplānotas piecas cīņas, no kurām centrālās tiks izspēlētas Kocēnos un Valmierā, maču starp "Rubeni" un "Pārgauju" translējot arī Sportacentrs.com. Divas spēles tiks aizvadītas arī dāmu turnīrā, no kurām centrālā varētu būt divcīņa starp "Ķekavu" un "Rubeni".

SV: "FK Ķekava" – "Rubene" pulksten 13:00 Ķekavā
Savu pirmo sezonas spēli turnīrā aizvadīs FK "Ķekava" dāmu komanda, kas vēl pirms pāris sezonām aktīvi lūkoja gāzt "Rubeni" no čempionu troņa, bet pēdējo sezonu laikā savas pozīcijas ir atdevušas. Brīdī, kad čempionāts jau praktiski bija sācies, par izstāšanos no tā paziņoja "Rīgas lauvas" un "Ķekava" aktīvi centās piesaistīt vairākas šī kluba spēlētājas, tādā veidā iegūstot Latvijas izlases vārtsardzi Krisīni Kirilovu, kā arī Nensiju Šimkūnu un Ritu Racāni. Savukārt uz "Rubeni" pārcēlās Ieva Ločmele, kura tādējādi jau šodien varētu censties pārspēt savu neseno komandas biedreni.

"Rubenes" komanda sezonu sākusi ar gana komfortablu 6:2 uzvaru pār FK NND, tādējādi ierakstot pirmos trīs punktus turnīra tabulā, vienlaikus stiprinot savu pārliecību par sekmīgu sezonas turpinājumu. Ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās jaunā komandas līdere Laura Gaugere, bet par labāko spēlētāju atzina vārtsardzi Ilgu Jēkabsoni.

Ķekavas klubs maču aizvadīs jaunatklātajā sporta kompleksā, kas varētu dot papildus motivāciju. Bažas varētu raisīt neveiksmīgi aizvadītais pārbaudes turnīrs "Latvian Open". Kaut gan no otras puses – tas bija tikai pārbaudes turnīrs un daudz lielāku skaidrību varētu ieviest tieši kluba pirmā oficiālā spēle jaunajā sezonā.

Pēdējo sezonu laikā no 15 aizvadītajām savstarpējām spēlēm desmit cīņās uzvaras izcīnījusi "Rubene", pretiniecēm atvēlot piecus panākumus. Kas interesanti – savulaik "Ķekava" trīs reizes pēc kārtas izcīnīja uzvaras pretinieču laukumā. Pēdējās trijās viesošajās reizēs gan nācies samierināties ar zaudējumiem. Pērn no četrām aizvadītajām spēlēm trijās uzvarēja "Rubene" (9:8 un 7:5 savā laukumā, kā arī 8:3 viesos), vienu reizi ar 6:5 uzvaru izcīnot FK "Ķekava".

VV: "Talsu NSS/Krauzers" – "Ķekava" pulksten 14:00 Talsos
Savā starpā tiksies pašlaik čempionāta astotā un vienpadsmitā labākā komanda. Pirms sezonas tieši no šiem diviem klubiem gaidīts lielākais izrāviens, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, tomēr sausie skaitļi pašlaik ir nepielūdzami – talsiniekiem sezonu sāka ar izmocītu uzvaru pagarinājumā Liepājā un ar pagalam blāvu maču vakar mājās pret Stalbes klubu. Turpretim Ķekavas rezultāti ir pretēji – sākts ar smagu kapitulāciju pret valmieriešiem, bet vakar tika aizvadīta solīda cīņa pret valsts čempioniem "Betsafe/Ulbroka", kur pietrūka viena precīza metiena, lai izcīnītu vismaz kādu punktu turnīra tabulā. Domājams, ka abām komandām ir nepieciešams, lai iespēlētos, jo komandu virknējumi piedzīvojuši pamatīgas izmaiņas. Taču konkurenti nedos laiku ieskrējienam, tādēļ šo spēli kā vieni tā otri noteikti plāno izmantot kā savdabīgu "restartu", lai sezonu pagrieztu vēlamajā gultnē.

Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā aizvadījušas 16 spēles, no kurām kurzemnieki spējuši uzvarēt 12 gadījumos, Ķekavas florbolistiem atvēlot vien četrus panākumus. Spēlējot Talsos, šī bilance kļūst vēl iespaidīgāka par labu gaidāmās spēles laukuma saimniekiem, kuri uzvarējuši septiņos mačos no astoņiem, vienīgo neveiksmi piedzīvojot 2015. gada ziemā.

VV: EMU SK – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 14:00 Tartu
Abas komandas turnīru sāka ar neveiksmēm diezgan neizteiksmīgās cīņās, taču vakar ierakstīja pirmos panākumus čempionātā, igauņiem tiekot galā ar citiem debitantiem no Ogres, kamēr "Lielvārde/FatPipe" savā laukumā pieveica klubu, ar kuru pēdējā laikā sanāk tikties ļoti bieži – "Kurši/Ekovalis". Vismaz "Ogres vilku" viesošanās Tartu neizraisīja nekādu interesi igauņu skatītājos, jo maču klātienē vērot ieradās vien 70 skatītāju. Šodien ciemos ieradīsies ogrēniešu ģeogrāfiskie kaimiņi un plašākai publikai labāk zināmie Lielvārdes spēlētāji, taču māc šaubas vai šis fakts liks Tartu iedzīvotājiem svētdienas pēcpusdienu pavadīt sporta zālē, lai atbalstītu savu komandu, kurā viss griežas ap spēlējošo treneri Pāvelu Semjonovu. Mačā pret ogrēniešiem viņš izcēlās ar septiņiem rezultativitātes punktiem. Būs interesanti pavērot ar kādām kvalitātēm viņš izcelsies duelī ar citu spēlējošo treneri Tomu Akmeņlauku, kurš komandas pirmajā uzvara arī pāris reizes pielika savu roku (nūju).

Lieki teikt, ka līdz šim Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā nav tikušās. Pašlaik Lielvārdes komanda ar trim punktiem kopvērtējumā atrodas sestajā vietā, bet igauņi iekārtojušies uzreiz aiz "vardēm".

VV: "Rubene" – "Pārgauja" pulksten 16:00 Kocēnos un Sportacentrs.com
Dienas centrālā spēle, jo savā starpā tiksies turnīra divas vadošās komandas, kas pārliecinoši sākušas šo čempionātu. "Rubenes" florbolisti vispirms ierādīja vietu Igaunijas čempionvienībai EMU SK, bet vakar izcīnīja principiālu uzvaru pār Cēsu "Lekringu". Vakardienas spēlē "Rubene" divas reizes nonāca iedzinēju lomā, taču spēja lauzt cīņas gaitu, tiekot pie trim punktiem tabulā. Lieliski sezonu iesācis Atis Stepāns, kurš arī šoreiz savāca trīs rezultativitātes punktus, piesakot savas pretenzijas cīņai par turnīra rezultatīvākā spēlētāja balvu. Viens no konkurentiem varētu būt "Pārgaujas" uzbrucējs Oskars Balodis, kurš vakar savam rezultatīvajam sniegumam pret "Ogres vilkiem" pievienoja divus vārtus Talsos. Ar hat-trick tur gan pierakstījās Edgars Puriņš.

Abas komandas savā starpā tikušās 34 reizes, no kurām "Rubenes" klubs svinējis panākumus 23 mačos, pretiniekiem atvēlot 11 panākumus. Ja Stalbē katra komanda uzvarējusi pa astoņām reizēm, tad graujoša bilance ir tieši spēlēs Kocēnos, kur "Rubene" bijusi pārāka 15 reizes, kamēr "Pārgauja" triumfējusi vien trīs reizes. Tomēr arī Stalbes klubam ir pozitīvas atmiņas no Kocēnu arēnas, jo tieši šo laukumu klubs pērn izmantoja par savējo izslēgšanas spēļu turnīrā, kad izdevās tikt galā ar Cēsu "Lekringu" un līdz septītajam mačam novest pusfināla sēriju pret "Lielvārde/FatPipe".

Pērn komandas uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt interesanti, ka "Pārgauja" tieši aizvadītajā sezonā izcīnīja vienu no trim panākumiem viesos, uzvarot ar 5:4. Jau šī gada februārī notikušajā mačā Stalbē "Rubene" prata revanšēties ar 6:5.

VV: "FBK Valmiera" – "Betsafe/Ulbroka" pulksten 17:00 Valmierā
Ja Kocēnos tiksies turnīra pašlaik divas labākās komandas, tad netālu esošajā Valmierā laukumā dosies tuvākie konkurenti. Pēc divām spēļu kārtām šāds apzīmējums varbūt īsti nav vietā, taču skaitļi liecina, ka pašreizējie čempioni "Betsafe/Ulbroka", uzvarot abos mačos, turnīra tabulā pašlaik atrodas trešajā vietā, kamēr valmierieši ieņem ceturto vietu pēc pārliecinošās uzvaras Ķekavā un negaidītās neveiksmes mačā ar Bausku. Valmieriešiem kalendārā vēl vairākas nākamās spēles paredzētas savā laukumā un spēlē pret čempioniem nevajadzētu būt problēmas ar noskaņošanos, par ko Aigars Belasovs sarunā ar Sportacentrs.com runāja pēc neveiksmes iepriekšējā mačā. Tajā pašā laikā ulbrokiešiem jārēķinās, ka pret viņiem katrs pretinieks šosezon spēlēs ar divtik lielu centību, jo apspēlēt valsts labāko komandu ir katra konkurenta sapnis.

Vēl jo vairāk motivācija nav jāmeklē valmieriešiem, kuri pērn ar Ulbrokas komandu sacentās Elvi florbola līgas pusfināla sērijā, piedzīvojot neveiksmi sešos mačos. Arī kopējā bilance ir labvēlīga Andra Pīlupa trenētajai "Betsafe/Ulbroka", kas no 20 spēlēm uzvarējusi 12 mačos, tostarp sešas reizes no desmit dueļiem braukusi mājās ar panākumu no Valmieras.

Valmieras komandā pēc divām kārtām rezultatīvākais ar 5 (2+3) punktiem ir Ričards Eglītis, bet labākais vārtu guvējs ir spēlējošais treneris Aigars Belasovs, kuram trīs precīzi metieni un pēdējais no tiem ļāva viņam tikt pie 500. punkta virslīgā. Ulbrokas klubā pašlaik vēl nav izkristalizējušies līderi statistikas ailēs, bet spilgti spēlē Kaspars Šķēls un Krišjānis Zeps, kuri ar 3 (1+2) punktiem arī ir rezultatīvākie komandā. Vakardienas spēlē Ķekavā savu simto punktu virslīgā nopelnīja Kristers Eglītis.

SV: FK NND – "Lekrings" pulksten 17:30 Electrum OC Rīgā
Vēlāk vakarā tiks aizvadīta otra sieviešu turnīra spēle, kurā savā starpā tiksies divas komandas, kas čempionāta ievadā piedzīvoja neveiksmes, bet kurām šosezon varētu būt atšķirīgi mērķi turnīrā kopumā. Rīdzinieces kārtējo reizi klupa "Rubenes" priekšā, bet komandas labākā spēlētāj Ieva Priede pēc mača atzina, ka šāds rezultāts sezonas startā pat nākot par labu, jo ļaujot vieglāk saskatīt lietas, pie kurām jāpiestrādā, lai sezonas turpinājumā varētu cīnīties par pašu galveno – uzvaru turnīrā. Tikmēr cēsnieces turnīru sāka ar smagu neveiksmi viesos pret "Ķekavas Bulldogs". Lielā rezultāta starpība gan radās dēļ vāji aizvadītā spēles pēdējā nogriežņa un pēc mača Elīna Šarova sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka spēlētājas mača izskaņā sākušas pagurt. Līdz ar to jādomā kā uzlabot sportisko formu.

Arī šie abi klubi nekautrējās piesaistīt savās rindās nu jau bijušās "Rīgas lauvas" florbolistes, kā rezultātā Linda Lubgāne pievienojusies FK NND, bet Paula Sloģe vilks mugurā Cēsu kluba formastērpu. Sevišķi principiāls šis mačs varētu būt Paulai Eglei, kura pērn bija neapšaubāma Cēsu kluba uzbrukuma līdere, bet šo sezonu aizvada galvaspilsētas kluba rindās.

Latvijas čempionāta virslīgā šī būs abu komandu pirmā savstarpējā spēkošanās.

VV: "Ogres vilki" – "Bauska" pulksten 18:00 Ogrē
Vēl viena svētku spēle šīs sezonas Latvijas florbola čempionātā, jo lielais florbols iegriezīsies Ogrē. Pašlaik līgas jaunpienācējiem nav klājies sevišķi sekmīgi, jo jaunā sezona uzsākta ar zaudējumiem Stalbē un Igaunijas pilsētā Tartu. Šoreiz beidzot "vilki" varēs spēlēt savu līdzjutēju priekšā, uzņemot "Bausku", kura pašlaik cīnās ar sastāva problēmām, taču tas nav traucējis pārvest trīs punktus no Valmieras, kas Bauskas klubu pacēlis uz piekto vietu – pozīciju, kādā viens no senākajiem Latvijas florbola klubiem nav bijis jau sen.

Pašlaik vienīgajā mačā ar "hat-trick" baušķenieku rindās izcēlās Romualds Paulovičs, divus vārtus gūstot skaitliskajā vairākumā. Tāpat komandas rindās ar rezultatīvu sniegumu "pierakstījās" vairāki jaunpienācēji, kuri pirms tam spēlēja Codes komandā Latvijas čempionāta 2. līgā. Uz spēli Valmierā nedevās tādi ilggadējie komandas līderi kā Ģirts Laugalis, Pēteris Zeltiņš un Andis Levītis un šo spēlētāju došanās laukumā Ogrē arī ir uz jautājuma zīmes. Pilnīgi noteikti nevarēs spēlēt arī Ņikita Maksurovs, kuram jāizlaiž ceturtā, pēdējā, spēlē par nopelnīto diskvalifikāciju pagājušās sezonas izskaņā. Ogres klubam pirmajās divās spēlēs rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bijis Edgars Birkenfelds, kamēr ierastie līderi Elvijs Jankovskis (2+1) un Toms Rislings (1+0) vēl tikai uzņem ceļu pretim rezultatīvākam sniegumam.