Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Ķekava" sēriju pret "NND Rīga" sāk ar uzvaru bullīšos

"Ķekava" sēriju pret "NND Rīga" sāk ar uzvaru bullīšos
FK "Ķekava". Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Ārkārtīgi spraiga un notikumiem bagāta izvērtās ELVI florbola līgas sievietēm pusfināla sērijas pirmā spēle starp komandām FK "Ķekava" un "NND Rīga". Ar 70 mača minūtēm uzvarētāju noskaidrošanai izrādījās par maz, bet iespaidīgā pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 triumfēja ķekavietes. Izšķirošais bullītis Katrīnes Šleivas kontā.

Izslēgšanas spēles ELVI florbola līgā sievietēm startēja vakar, kad Kocēnu "Rubene" viesojās pie "Ķekavas Bulldogs" un sakāva mājinieces ar 16:2. Šodien Ķekavā startēja arī otra pusfināla sērija – FK "Ķekava", kas regulārajā turnīrā finišēja trešajā vietā, uzņēma otrās vietas īpašnieci "NND Rīga". Jau pirmais abu pretinieču duelis parādīja, ka šīs komandas spēkos ir daudz līdzvērtīgākas, tāpēc vismaz pagaidām nav pat vērts zīlēt, kura no tām iekļūs Superfinālā un spēlēs "Arēnā Rīga".

Par šīs pusfināla sērijas pirmo vārtu guvēju varēja kļūt rīdziniece Māra Stapkēviča, kurai jau 3.minūtē radās iespēja izpildīt soda metienu, tomēr ķekaviešu vārtsardze Kristīne Kirilova šoreiz netika pārspēta – 0:0. Pirmos vārtus 13.minūtē iemeta Klinta Mārtiņjēkaba, realizējot savas komandas skaitlisko vairākumu – 1:0. Otrā trešdaļa aizritēja bez vārtu guvumiem, bet pēdējā perioda pirmajās piecās minūtēs vadību ar 2:1 pārņēma "NND Rīga" – pa golam iemeta Ieva Priede un Māra Stapkēviča. Ķekavietēm vajadzēja mazāk nekā trīs minūtes, lai atgūtu vadības grožus ar 3:2. Ar iemestiem vārtiem izcēlās Ieva Bušmane un Agnese Broliša. 48.minūtē savus otros vārtus šajā mačā guva Ieva Priede – 3:3. 49.minūtē Linda Dadajeva trešo reizi vadībā izvirzīja laukuma saimnieces (4:3), bet 58.minūtē Māra Stapkēviča vēlreiz atjaunoja neizšķirtu – 4:4. Papildlaikā uzvarētājas noskaidrot neizdevās, bet pēcspēles metienu sērijā, kurā katrai komandai bija pa desmit iespējām gūt vārtus, uz ķekaviešu Lindas Dadajevas, Paulas Metālas un Katrīnes Šleivas goliem rīdiznieces spēja atbildēt ar tikai diviem precīziem raidījumiem Santas Torsteres un Monikas Džigures izpildījumā. FK "Ķekava" varēja svinēt smagi nākušu panākumu ar 5:4, bet sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām ķekavietes izvirzījušās vadībā ar 1:0.

Abās komandās par labākajām spēlētājām tika atzītas vārtsardzes. Ķekaviete Kristīne Kirilova spēles laikā atvairīja 43 no 47 pretinieču metieniem, bet rīdziniece Jana Filipsone tika galā ar 33 no 37 raidījumiem. Rezultatīvākā starp uzvarētājām ar divām piespēlēm bija Ķekavas komandas kapteine Elīza Elizabete Bērziņa. Rīdziniece Ieva Priede piedalījās visos četros savas komandas vārtu guvumos (2+2), bet Māras Stapkēvičas kontā divi goli. Sērijas otro spēli abas komandas aizvadīs 30.martā Rīgā.

FK "Ķekava" – "NND Rīga" 5:4 PS (1:0, 0:0, 3:4, 0:0, 1:0), sērijā 1:0
Metienu attiecība:
37:47 (21:22, 12:20, 9:8, 5:7)
Rezultatīvākās:
FK "Ķekava" – Elīza Elizabete Bērziņa 2 (0+2), Klinta Mārtiņjēkaba 1 (1+0), Linda Dadajeva 1 (1+0), Ieva Bušmane 1 (1+0), Agnese Broliša 1 (1+0), Kristiāna Elizabete Krūmiņa 1 (0+1), Rita Rancāne 1 (0+1).
"NND Rīga" – Ieva Priede 4 (2+2), Māra Stapkēviča 2 (2+0), Inga Ametere 1 (0+1), Santa Torstere 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Rīgas "NND/RJTC" pirmais čempiones tituls. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

NND/RJTC florbolistes ''Arēnā Rīga'' kļūst par Latvijas čempionēm

LETA. NND/RJTC florbolistes sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" uzvarētājām.
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Cēsu "Lekrings" ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI līgas sievietēm bronzu iegūst Cēsu "Lekrings"

Par ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļniecēm kļuvušas Cēsu komandas "Lekrings" florbolistes, kas šovakar Lielvārdes sporta centrā ar 10:5 pieveica FK "Ķekava". Neapturama uzvarētāju sastāvā bija komandas kapteine Džeina Eglīte, kura sakrāja 6 (4+2) rezultativitātes punktus.