Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Ķekava/AXA" rāda raksturu, finālā tomēr "Rubene"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekava/AXA" rāda raksturu, finālā tomēr "Rubene"
Edīte Bankava, "Rubene"
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Ārkārtīgi interesanta izvērtās šodien Ķekavā notikusī Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings sieviešu Virslīgas pusfinālspēle starp FK "Ķekava/AXA" un Kocēnu "Rubeni". Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (2:2), bet pagarinājuma 10. minūtē uzvaru "Rubenei" ar 3:2 un vietu finālā ar realizētu soda metienu nodrošināja Edīte Bankava.

Sērijas pirmajās divās spēlēs, kas notika Kocēnos, samērā pārliecinoši uzvarēja "Rubene" – 8:0 un 6:2. Arī Ķekavas sporta namā kocēnietes maču uzsāka samērā pārliecinoši, jau pašā sākumā pēc Evitas Rudzītes un Kristīnes Bankavas raidījumiem izvirzoties vadībā ar 2:0. Kā izrādījās, līdz savam nākamajam vārtu guvumam "Rubenei" nācās gaidīt vairāk kā 60 spēles minūšu. Otrā perioda vidū vienus vārtus "Ķekava/AXA" labā guva Paula Brunovska (1:2), bet 58. minūtē Gundega Vancāne panāca izlīdzinājumu. Uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā, pie tam – pagarinājuma pirmās piecas minūtes viešņām nācās aizvadīt četru laukuma spēlētāju sastāvā, jo tiesneši spēles sodu 3 (!) piešķīra "Rubenes" otrajam trenerim Jānim Freivaldam. Kocēnietes skaitlisko mazākumu izturēja, bet papildlaika 10. minūtes pašā izskaņā noteikumus pārkāpa mājinieces un uz FK "Ķekava/AXA" vārtiem tika piespriests soda metiens. Uzbrucējas Edītes Bankavas un vārtsardzes Jogitas Gindras duelī pārāka izrādījās pirmā, nodrošinot Kocēnu komandai uzvaru ar 3:2 un vietu finālā.

"Rubenes" galvenais treneris Jānis Dainis pēc spēles uzteica pretinieces par to, ka viņas tiešām cīnījās ar visiem līdzekļiem, bet darīja to korekti. Pārsvars gan esot bijis Kocēnu komandai, bet vairāk vārtus neizdevās gūt, jo komanda eksperimentēja, bet uz Ķekavas šaurā laukuma tas neattaisnojās. Bumbiņa arī spītīgi negāja ķekaviešu vārtos, mača laikā četras vai pat visas piecas reizes trāpot pa vārtu stabiņiem. Par savam asistentam Freivaldam piešķirto sodu treneris pastāstīja, ka Freivalds jau pārtraukumā pirms pagarinājuma pārmetis tiesnešiem, ka viņi nebija pamanījuši hronometra palaišanu nelaikā, pēc kā pamatlaika izskaņā četru sekunžu laikā palika tikai viena. J.Dainis atzina, ka, lai arī Freivaldam bija taisnība, sodu viņš bija pelnījis, tiesa, varbūt ne tik bargu. Viņam tagad būs jāizlaiž nākamā spēle, bet, tā kā sods attiecas arī uz vīriešu Virslīgu, iespējams, ka Freivalds nedrīkstēs "Lekringa" sastāvā piedalīties mačā pret "Lielvārdi".

Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings sieviešu Virslīga, 22. martā:

FK "Ķekava/AXA" - "Rubene" 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1)

Metienu attiecība:
27:37 (8:13, 11:8, 6:9, 2:7)

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +1 [+] [-]

, 2011-03-22 22:07, pirms 13 gadiem
par ko sarkanā!?

     [+] [-]

, 2011-03-23 07:07, pirms 13 gadiem
vinsh jau nezin, peec protokola uzcepis raxtu nu.

     [+] [-]

, 2011-03-23 08:35, pirms 13 gadiem
Snoopy rakstīja: vinsh jau nezin, peec protokola uzcepis raxtu nu.
Nezin bet uzzināja - ja tu prastu lasīt, ne tikai muļķības komentāros rakstītu, arī uzzinātu...