Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"RSU/Runway" otrreiz pārspēj "Rubeni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RSU/Runway" otrreiz pārspēj "Rubeni"
Zane Klabere un Luīze Biļinska
Foto: Mārtiņš Šults

Šodien notika viena Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēle, kurā jau trešo reizi šosezon spēkiem mērojās abas turnīra favorītes – "RSU/Runway" (Rīga) un "Rubene" (Kocēni). Pie otrā panākuma tika rīdzinieces (6:4), bet Kocēnu komandu no zaudējuma neglāba arī Edītes Bankavas četri gūtie vārti.

Spēles, kas notika Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, sākumā ar 2:0 vadībā izvirzījās "RSU/Runway", bet līdz pirmajam pārtraukumam viešņas atbildēja ar vienu precīzu raidījumu – 1:2. Otrajā trešdaļā "Rubene" Edītes Bankavas personā nerealizēja soda metienu, toties laukuma saimnieces guva vēl trīs vārtus – 5:1. Pēdējā periodā uzbrukumā veiksmīgāk darbojās kocēnietes, kuras iemeta trīs golus, bet "RSU/Runway" guva tikai vienus vārtus un uzvarēja ar 6:4. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju tika atzīta Luīze Biļinska, kura izcēlās ar trim vārtu guvumiem, Līgas Garklāvas kontā divi goli. Visus četrus "Rubenes" vārtus guva Edīte Bankava, bet par labāko tika atzīta Zane Klabere.

"Rubenes" galvenais treneris Jānis Dainis atklāja, ka dažādu iemeslu dēļ šodienas spēlē nevarēja piedalīties septiņas vai astoņas florbolistes. Piemēram – pieredzējušām Lienei Adamanei, Baibai Jurušai un Kristīnei Bankavai ir veselības problēmas. Tādēl cīņā pret čempionēm nācās sūtīt četras 1.līgas spēlētājas. Par šodienas maču treneris daudz neizteicās, norādīdams vien, ka "ko tu stipram padarīsi". Tomēr "Rubene" vēl nekādā gadījumā nav padevusies un pēdējā savstarpējā spēlē noteikti pacīnīsies par uzvaru regulārajā turnīrā.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīga, 22.janvāris

"RSU/Runway" – "Rubene" 6:4 (2:1, 3:0, 1:3)

Metienu attiecība:
31:18 (8:6, 15:4, 8:8)
Rezultatīvākās:
"RSU/Runway" – Luīze Biļinska 3 (3+0), Līga Garklāva 2 (2+0), Aija Kuncīte 2 (1+1), Gunita Kārkliņa 2 (0+2), Ilze Justamente 1 (0+1), Signe Ercena 1 (0+1).
"Rubene" – Edīte Bankava 4 (4+0), Evita Rudzīte 2 (0+2).

Izmantotie resursi: floorball.lv