Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Starts tiks dots paplucinātajai sieviešu virslīgai

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Starts tiks dots paplucinātajai sieviešu virslīgai
Foto: Floorball.lv

Ar divām spēlēm šovakar uzsāksies Elvi sieviešu florbola virslīgas čempionāts. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, stiprāko pulkā vairs nav ne "NND Rīga", ne Cēsu "Lekrings", taču spēles aizvadīs Latvijas U-19 izlases komanda.

Šosezon sieviešu florbola čempionāts piedzīvojis salīdzinoši krasas izmaiņas, jo no stiprāko pulka uz 1.līgu pārcēlušās ne vien Cēsu "Lekrings", kas divu sezonu laikā tā arī nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību pārējām sāncensēm. No cīņas par pirmo titulu komandas vēsturē atteikusies arī "NND Rīga", kas daudzas sezonas bija niknākās "Rubenes" pretinieces, bet pērn aizraujošā pusfināla sērijā atzina FK "Ķekava" pārākumu, esot spiestas samierināties ar bronzas medaļām.

Jaunajā sezonā virslīgā sacentīsies vien piecas komandas, turklāt gan Igaunijas sieviešu izlase, gan Latvijas U19 komanda čempionātā startēs ārpus konkurences, aizvadot četrus apļus. Tas nozīmē, ka trīs pārējās komandas – "Rubene", FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" jau pirms sezonas pirmā mača ir nodrošinājušas medaļas. Turklāt, ja netiks pieņemti kādi nestandarta lēmumi, sezonas beigās izpaliks spēle par bronzas medaļām, jo gluži vienkārši nebūs kas tajā sacenšas..

Lai vai kā, šodien tiks aizvadītas pirmās divas čempionāta spēles. Kocēnos savā starpā sacentīsies abas pērnās sezonas finālistes – "Rubene" un FK "Ķekava". Ja čempionu sastāvs palicis bez būtiskām izmaiņām, tad FK "Ķekava" komandu vairs nevadīs tās galvenais treneris Henrijs Uzraugs, kurš devies uz Uzlecošās saules zemi Japānu, lai trenētu vietējos hokejistus. Tāpat liels zaudējums būs rezultatīvās Lindas Dadajevas iztrūkums, kura saņēmusi vairāku gadu diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu.

Lai gan komandu skaits ir palicis mazāks, iespējams, ka visas trīs komandas, kas startē čempionātā "pēc pilnas programmas" varētu būt gana līdvērtīgas pretinieces. "Ķekavas Bulldogs" komandas rindās atgriezusies rezultatīvā Inga Ametere, kas būs būtisks pastiprinājums vienībai un par komandas varēšanu būs iespējams pārliecināties jau šovakar, kad komanda savā laukumā uzņems Igaunijas izlases kandidātes, kuras allaž demonstrējušas pārliecinošu sniegumu, spēlējot Latvijas čempionātā.