Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/Vinda" pārsteidz un sarūgtina rīdzinieces

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmiera/Vinda" pārsteidz un sarūgtina rīdzinieces
Uzbrukumā dodas "hat-trick" autore "Valmiera/Vinda" sastāvā - Luīze Biļinska
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Šodien sākās Hipolīzings Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas izslēgšanas spēles. Jau pirmajā pusfināla mačā starp "RSU Runway/Salming" un "Valmiera/Vinda" fiksēta sava veida sensācija – "Valmiera/Vinda" jaunās florbolistes viesos ar 7:4 bija pārākas par labi nokomplektēto Rīgas komandu.

"RSU Runway/Salming" komanda šosezon jau trijos no četriem savstarpējiem mačiem bija uzveikusi valmierietes un regulārajā turnīrā izcīnīja 2. vietu. "Valmiera/Vinda" ierindojās 3. vietā, no šodienas pretiniecēm atpaliekot par desmit punktiem. Tā kā rīdziniecēm šosezon ir tikai viens mērķis – Latvijas čempionu tituls, ceļā uz kuru viņas vienreiz jau spējušas uzvarēt pat "Rubeni", skaidrs, ka par šīs sērijas favorītēm ir uzskatāmas tieši viņas.

Tā gan nedomāja valmierietes, kuras, lai arī uz šo maču bija ieradušās ar tikai diviem pilniem spēlētāju pieciniekiem, rezultātu atklāja jau pirmajā minūtē – 1:0, "Valmiera/Vinda" labā, precīzais raidījums Daces Āboliņas kontā. Interesanti, ka pārējās pirmās trešdaļas 19 minūtēs laukumā vairs netika fiksēts neviens protokolā ierakstāms notikums...

Otrā perioda pirmajā minūtē valmierietes guva vēl vienus vārtus – 2:0, šoreiz izcēlās Luīze Biļinska. Šim golam sekoja arī turpinājums – Kristīne Ločmele un Dace Āboliņa ātri vien panāca jau gluži iespaidīgu pārsvaru – 4:0. Tikai pašā trešdaļas izskaņā "RSU Runway/Salming" Signes Oses personā vienus vārtus atguva – 1:4.

Arī trešajā periodā valmierietes turpināja savu tradīciju gūt vārtus jau pirmajā minūtē – 5:1, Luīzei Biļinskai otrais gols spēlē. Nepagāja ne pusotra minūte, kad Luīze pamanījās sev noformēt hat-trick - 6:1. Rīgas florbolistes gan vēl nepadevās – perioda vidū īsā laika sprīdī Signe Ose un Tatjana Varša divus vārtus atguva – 3:6. Sākoties spēles pamatlaika pēdējai minūtei Diāna Isjomina vēl vairāk samazināja rezultāta starpību – 4:6. Tomēr 13 sekundes pirms spēles beigām rīdzinieču tā jau minimālajām izredzēm treknu strīpu pārvilka Indras Beķeres metiens – "Valmiera Vinda" spēlē uzvarēja ar 7:4, bet sērijā līdz trim uzvarām izvirzījās vadībā ar 1:0.

"RSU Runway/Salming" kapteine pēc spēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka viņas komandas meitenes šim mačam nebija psiholoģiski gatavas, droši vien zemapziņā cerēdamas, ka uzvara nāks viegli. Līdz šim vēl nekad nebija tā bijis, ka rīdzinieces ielaistu tik daudz "ātro" vārtu. Šoreiz tā gadījās katra perioda pirmajā minūtē. Gunita atzina, ka savā līmenī atkal nospēlēja pretinieču vārtsardze Liāna Aldiņa, kura ir kā puse no Valmieras komandas. Pašas rīdzinieces pārāk daudz ielaida, bet pēc tam atspēlēties jau bija ļoti grūti. Sarunas noslēgumā Gunita uzsvēra, ka tā tomēr bija tikai sērijas pirmā spēle, īstā cīņa vēl tikai priekšā.

Rīt pulksten 15:00 abas komandas Rīgas Olimpiskajā centrā vēlreiz krustos savas nūjas.

Hipolīzings Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīga, 20. marts:

"RSU Runway/Salming" - "Valmiera/Vinda"– 2:6 (0:1, 1:3, 2:7)

Metienu attiecība:
30:21 (11:7, 9:8, 10:6)
Rezultatīvākās:
"RSU Runway/Salming" – Signe Ose 2 (2+0), Gunita Kārkliņa 2 (0+2).
"Valmiera/Vinda" – Luīze Biļinska 3 (3+0), Indra Beķere 3 (1+2), Dace Āboliņa 2 (2+0), Ilze Justamente 2 (0+2).

Pusfināla spēļu pāri:

RubeneĶekava0:0
RSU Runway/SalmingValmiera/Vinda0:1

Pusfināla spēļu kalendārs:

DatumsLaiksMājiniekiViesiVietaRezultāts
20.03.19:00RSU Runway/SalmingValmiera/VindaRīgas OC4:7
20.03.20:00RubeneĶekavaKocēni
21.03.12:00RubeneĶekavaKocēni
21.03.15:00RSU Runway/SalmingValmiera/VindaRīgas OC
25.03.20:00ĶekavaRubeneĶekavas SN
27.03.19:30Valmiera/VindaRSU Runway/SalmingValmieras OC
*28.03.15:00Valmiera/VindaRSU Runway/SalmingValmieras OC
*30.03.20:00ĶekavaRubeneĶekavas SN
*31.03.?RSU Runway/SalmingValmiera/VindaRīgas OC
*31.03.20:00RubeneĶekavaKocēni

.*Ja būs nepieciešams...

Izmantotie resursi:
floorball.lv