Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Ķekavas Bulldogs" jaunpienācējas uzreiz piesakās kā līderes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekavas Bulldogs" jaunpienācējas uzreiz piesakās kā līderes
Anna Ankudinova sekmīgi iejutusies "Ķekavas Bulldogs" klubā
Foto: Ritvars Raits, Unihoc Riga Cup

Jauno sezonu Elvi sieviešu florbola līgā ar pārliecinošu 9:2 uzvaru pār Cēsu "Lekrings" sāka "Ķekavas Bulldogs", kas īsi pirms sezonas starta pastiprināja savas rindas ar trim florbolistēm, no kurām divas jau pieteica sevi kā potenciālās līderes.

Pēdējo gadu laikā bija ierasts, ka "Ķekavas Bulldogs" sekmes lielā mērā bija atkarīgas no Ingas Ameteres sekmēm laukumā – ja Latvijas izlases uzbrucēja bija rezultatīva, tad komanda varēja cerēt uz panākumu, bet pretējā gadījumā bija maz iespēju pacīnīties par panākumu. Uzzinot, ka Ameterei šī sezona būs jāizlaiž savainojuma dēļ, šķita, ka līdz ar to arī kluba izredzes uz panākumiem ir zudušas. Taču ir izdevies atrast gana labu papildinājumu.

Neapšaubāmi lielākais ieguvums ir jaunās un talantīgās Annas Ankudinovas pievienošanās no "Rīgas lauvām". 2002. gadā dzimusī florboliste virslīgā aizvadīs jau savu trešo sezonu un pirms šīs sezonas divu čempionātu laikā viņa paspējusi iekrāt jau 73 (45+28) rezultativitātes punktus. Jaunajā sezonā viņa paspējusi pierakstīties ar diviem precīziem metieniem mačā ar cēsniecēm.

Noteikti labs pastiprinājums ir arī Ankudinovas komandas biedrenes Lindas Dadajevas pārcelšanās pie "buldogiem". 1999. gadā dzimusī florboliste ar 217 (143+74) punktiem ir visu laiku otrā rezultatīvākā spēlētāja Latvijas sieviešu čempionāta 1.līgā. Virslīgā arī Linda sākusi savu trešo sezonu, līdzšinējos divos čempionātos tiekot pie 64 (40+24) rezultativitātes punktiem, bet jaunās sezonas ievadā tika pie diviem vārtu guvumiem, vienas rezultatīvas piespēles un mača labākās spēlētājas balvas.

Visbeidzot, no FK NND komandas "Ķekavas Bulldogs" ieguvusi 1995. gadā dzimušo Sintiju Miļunu. Miļunai šī ir atgriešanās Ķekavas klubā, kura sastāvā viņa jau 2010./11.gada sezonā debitēja Latvijas čempionāta virslīgā. Nākamajā sezonā viņa pārcēlās uz RSU, kuru rindās spēlēja līdz pat kluba likvidācijai 2014./15. gada sezonā. Nākamajā sezonā Miļuna pievienojās FK NND, bet pagājušajā sezonā neviena kluba rindās Latvijas čempionātā florboliste laukumā nedevās. Karjeras laikā virslīgā viņa tikusi pie 16 (9+7) rezultativitātes punktiem, jaunās sezonas ievadspēlē paliekot bez punktiem.