Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"NND Rīga" trešo reizi pieveic "Ķekavu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"NND Rīga" trešo reizi pieveic "Ķekavu"
Santa Torstere (NND Rīga)
Foto: Līga Neimane

Pirmajā no divām šodien paredzētajām ELVI florbola līgas sievietēm spēlēm vicelīdere "NND Rīga" viesojās pie FK "Ķekava" florbolistēm. Rīdzinieces guva pārliecinošu uzvaru ar 12:3, rezultatīvākā viņu rindās ar 6 (5+1) punktiem bija Santa Torstere. Otrajā mačā ELVI florbola līgas sievietēm pašreizējā čempione "Rubene" (Kocēni) viesojās Cēsīs pie Virslīgas debitantes "Lekrings", ko sakāva ar 11:1. Ar 6 (5+1) punktiem izcēlās Laura Gaugere, atgūdama turnīra rezultatīvākās spēlētājas godu.

"NND Rīga" un "Ķekava" šodien nūjas krustoja jau trešo reizi šajā sezonā. Līdz šim uzvaras bija guvušas tikai rīdzinieces - 7:3 savā laukumā un 8:2 viesos. Šodien "NND Rīga" otro reizi pēc kārtas viesojās Ķekavā un jau pirmo piecu minūšu laikā guva divus vārtus - 2:0, pa golam iemeta Alise Kazaine un Santa Torstere. 6. minūtē ķekaviete Jolanta Čerpinska samazināja viešņu pārsvaru līdz minimumam (1:2), tāds tas bija arī pirms otrās trešdaļas - 2:3. Otrā perioda laikā "NND Rīga" guva četrus bezatbildes vārtus un praktiski izšķīra spēles likteni - 7:2. Pēdējā trešdaļā viešņas turpināja "Ķekavas" graušanu, izcīnot vienu no savām šīs sezonas pārliecinošākajām uzvarām - 12:3.

Par labākajām spēlētājām abās komandās tika atzītas Lielvārdes florbola audzēknes - rīdziniece Santa Torstere un ķekaviete Jolanta Čerpinska. Torstere ar 6 (5+1) punktiem savā komandā bija rezultatīvākā, Karīnas Saidovas kontā četras piespēles, Alisei Kazainei 3 (2+1) punkti, divus vārtus guva Ieva Dimante, bet Māra Stapkēviča savāca 2 (1+1) punktus. Čerpinskas kontā viņas komandas pirmais vārtu guvums, bet rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Agnese Broliša. "NND Rīga" pēc šīs uzvaras vismaz uz pāris stundām turnīra tabulā ar 22 punktiem apsteidza līderi "Rubeni". "Ķekavai" joprojām deviņi punkti un 5. vieta.

"Rubene" uzvar pastarīti "Lekrings" un atgūst līderes godu

Kocēnu "Rubene" vakar piedzīvoja otro zaudējumu šajā sezonā, savā laukumā ar 6:9 piekāpjoties Igaunijas sieviešu izlasei, bet šodien devās pēc trim punktiem pie Virslīgas debitantes "Lekrings", ko vienu reizi Cēsīs jau bija sakāvusi ar 14:1. Šīsdienas mačs izvērtās ļoti līdzīgs iepriekšējam - pirmā perioda laikā kocēnietes Liene Adamane un Marta Lība Zameca izvirzīja vadībā ar 2:0 savu komandu. Otrās trešdaļas otrajā pusē, kad rezultāts bija 3:0, vārtus "Lekringa" labā guva Klinta Mārtiņjēkaba - 1:3. Kā vēlāk izrādījās, tie bija cēsnieču goda vārti šajā spēlē. Pēc otrā perioda "Rubene" atradās vadībā ar 4:1, bet pēdējā trešdaļā guva septiņus bezatbildes vārtus, svinot panākumu ar 11:1.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsardze Ilga Jēkabsone, kura atvairīja 14 no 15 pretinieču metieniem. Rezultatīvākā viņas komandā ar 6 (5+1) punktiem bija Laura Gaugere, kura tādejādi atguva turnīra rezultatīvākās spēlētājas godu, ko viņai uz pāris stundām bija atņēmusi "NND Rīga" uzbrukuma līdere Santa Torstere. Trīs vārtus "Rubenes" labā iemeta Liene Adamane, pa 3 (1+2) punktiem Lībai Daijai Mikovai un Elizabetei Pavloskai, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Linda Līce. Par labāko starp cēsniecēm atzina vārtsardzi Klintu Kalniņu, kura tika galā ar 21 no 32 pretinieču metieniem. Pēc šīs uzvaras Kocēnu "Rubene" ar 24 punktiem atguva ELVI florbola līgas sievietēm līderes godu, bet "Lekrings" joprojām ir bez punktiem un attiecīgi pēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...