Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Potenciālās līderes uzņems pastarītes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Potenciālās līderes uzņems pastarītes
FK Ķekava
Foto: Māris Lazdāns/FK Ķekava

Pēc tam, kad negaidītu zaudējumu vakar piedzīvoja "Rubenes" florbolistes, par potenciālajām tabulas līderēm kļuvušas FK "Ķekava" komanda spēlētājas. Taču, lai par tādām kļūtu arī pēc fakta,mājas cīņā jātiek galā ar "Rīgas lauvām".

"Lauvas" vakar aizvadīja savu trešo maču, mājās uzņemot Igaunijas valstsvienību. Neveiksmīgi aizvadot spēles pirmo trešdaļu, "lauvas" nonāca palielos mīnusos, taču ļoti rezultatīvais otrās trešdaļas ievads ļāva atgriezties spēlē un pēc diviem periodiem katra no komandām bija guvusi pa astoņiem vārtiem. Trešā trešdaļa Latvijas klubam tomēr neizdevās, jo ja pašas tika pie viena vārtu guvuma perioda pašā izskaņā, igaunietes atbildēja ar septiņiem precīziem metieniem, izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Pēc rezultatīvās spēles "Rīgas Lauvas" labākā punktu guvēja gan joprojām ir vienības jaunākā spēlētāja Anna Ankudinova, kura iespējusi 6 (5+1) punktus. Pa četriem punktiem ir Monikai Džigurei (3+1) un Lindai Dadajevai (2+2), bet pārējās joprojām ar lielu rezultativitāti neizceļas. Pret igaunietēm pie pirmā punkta šosezon tika Katrīne Šleiva, kura atgriezusies klubā pēc ilgākas spēlēšanas FK "Ķekava" rindās.

Tā rezultātā Šleivai šī spēle varētu būt sevišķi principiāla. Ķekavas komanda līdzšinējās četrās spēlēs savākusi deviņus punktus un turnīra tabulā pašlaik ieņem otro vietu. Tomēr, ņemot vērā vakardienas negaidīto rezultātu, kad "Ķekavas Bulldogs" mājās negaidīti pārliecinoši tika galā ar "Rubeni", Ķekavas komanda kļuvusi par komandu, kas šosezon zaudējusi vismazāk punktu un uzvara šajā spēlē ļautu pārņemt turnīra līderpozīcijas. Komandas izteikta līdere šosezon ir Ieva Jurkāne, kura tikusi jau pie 12 (9+3) punktiem. Tuvākās sekotājas komandā ir Laura Skujevska (5+1) un Elīna Drēziņa (3+3), kuram divreiz mazāk rezultativitātes punkti.

Pērn abas komandas savā starpā aizvadīja četras savstarpējās spēles un visas bija gana spraigas. Cīnoties savā laukumā, "lauvas" pirmajā spēlē prata izcīnīt uzvaru papildlaikā ar rezultātu 6:5 (2:2, 2:0, 1:3, 1:0), otrajā mačā piekāpjoties vien ar 6:7 (3:2, 0:2, 3:3). Tas vien liek secināt, ka viegla pastaiga "Ķekavai" šajā spēlē nebūs iespējama. Savā laukumā FK "Ķekava" pērn bija pārākas ar 6:3 (1:1, 2:1, 3:1) un 7:3 (2:1, 0:1, 5:1).