Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām turpinās neklātienes cīņa par pozīcijām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām turpinās neklātienes cīņa par pozīcijām
Foto: FK NND Forogrāfe: Līga Neimane

Elvi sieviešu florbola virslīgā šodien tiks aizvadītas divas spēles un laukuma saimnieces abās lūkos tikt pie vērtīgiem trim punktiem, lai cīnītos par uzvaru regulārajā turnīrā.

"Rubene" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 15:00 Kocēnos
Kocēnu komanda ar 34 punktiem pašlaik ieņem otro vietu turnīra tabulā, taču tikpat punktu ir arī čempionāta līdervienībai FK "Ķekava", kura turklāt aizvadījusi par vienu spēli vairāk. Turklāt regulārās sezonas pēdējā spēlē abas pašreizējās līderes sacentīsies savā starpā. Teorētiski tas "Rubenei" šodien ļauj arī zaudēt, visu atliekot uz pēdējo spēļu kārtu. No otras puses, uzvara šodien pret "buldodzēm" dos labas pozīcijas pirms savstarpējās spēles, kurā tādējādi nebūtu obligāti nepieciešama uzvara spēles pamatlaikā. Tikmēr "Ķekavas Bulldogs" jau pēdējās vairākas spēles var gatavoties ar domu par pusfinālu, jo vadošais trio ir tālu atrāvies, kamēr Cēsu komanda vairs nevar noķert Ķekavas vienību kopvērtējumā.

"Rubenes" šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja ar 44 (22+22) punktiem ir Laura Gaugere, kurai seko Paula Matisone (18+16). Ķekavas komanda pretim var likt savas līderes Līgu Vancāni (11+19) un Annu Mūrnieci (16+10). Šosezon "Rubene" pirmajā savstarpējā spēlē tika pie graujošas 16:1 uzvaras, kamēr pārējos divos mačos uzvaras nāca krietni grūtākās cīņās – 9:5 un 6:0.

"NND Rīga" – "Lekrings" pulksten 18:00 Elektrum OC Rīgā
Ja Cēsu "Lekrings" ar šo spēli liks punktu 2018./19. gada sezonai, tad rīdzinieces, kuras pašlaik ieņem trešo vietu turnīra tabulā, joprojām cīnās par sava laukuma priekšrocībām pusfinālā, saglabājot iespējas arī uz uzvaru regulārajā turnīrā. Pašlaik "NND Rīga" no abām līdervienībām atpaliek par pieciem punktiem, taču konkurentes nospēlējušas attiecīgi par vienu un divām spēlēm vairāk.

Galvaspilsētas kluba šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja ir Santa Torstere, kura iekrājusi 44 (31+13) punktus. Viņai ar 25 (14+11) punktiem seko Inga Ametere, bet jau uz trešo vietu pakāpusies dāņu leģionāre Nanna Sorensene. Cēsu komandas rezultatīvākā spēlētāja ir Džeina Eglīte, kurai 29 (15+14) punkti. Interesanti, ka otra rezultatīvākā joprojām ir Klinta Mārtiņjēkaba, kura jau ilgāku laiku vairs nav komandā. No esošajām florbolistēm otrā rezultatīvākā ir Liliāna Jakovicka, kura iekrājusi salīdzinoši maz – 12 (6+6) punktus. Šīs sezonas trijās savstarpējās spēlēs nopietna spēkošanās nav sanākusi, "NND Rīgai" tiekot pie trim pārliecinošām uzvarām – 16:1, 12:2 un 16:2.