Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"RSU/Runway" vēlreiz uzvar čempiones

"RSU/Runway" vēlreiz uzvar čempiones
Signe Ercena un Tatjana Varša
Foto: Mārtiņš Šults

Šovakar viena spēle notika Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgā. Rīgas "RSU/Runway" meitenes savā laukumā uzņēma patreizējo čempioni - Kocēnu "Rubeni", un rezultatīvā spēlē uzvarēja ar 8:6. Kocēnietēm tas bija jau ceturtais zaudējums sezonā, pret rīdziniecēm - otrais.

Spēli veiksmīgāk iesāka rīdzinieces, jau otrajā minūtē Aija Kuncīte atklāja rezultātu - 1:0. Aptuveni pēc astoņām minūtēm rubeniete Edīte Bankava ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu - 1:1. Nepagāja ilgs laiks līdz laukuma saimnieces atkārtoti izvirzījās vadībā, precīza bija Tatjana Varša (2:1). Aptuveni pēc pus minūtes rubeniete Zane Klabere izlīdzināja rezultātu (2:2). Līdz perioda beigām laukuma saimnieces guva vēl divus bezatbildes vārtus. Vēl pirms pirmā perioda beigām "Rubenes" treneri izdarīja vārtsargu maiņu. Tas līdzēja, jo otrajā periodā rubenietes ielaida tikai vienus vārtus, bet pašas guva divus, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam - 4:5. Pēdējo trešdaļu vareni uzsāka mājinieces, gūstot trīs vārtus pēc kārtas (8:4). Pēdējās minūtēs viešņas divus vārtus atguva, tomēr no zaudējuma izvairīties nespēja - "RSU/Runway" uzvarēja ar 8:6.

"RSU/Runway" komandas vārtsardze Liāna Aldiņa portālam Sportacentrs.com atklāja, ka protams, ir prieks par uzvaru. "Uzskatu, ka tā bija pelnīta. Taču kā vienmēr vēl ir kļūdas, kuras vajadzētu labot, un vietas, kur piestrādāt. Arī pašai šī nebija tik laba spēle kā gribētos, bet tagad zinu, pie kurām vietām vajadzētu piestrādāt," turpināja Aldiņa. L.Aldiņa uzskata, ka "Rubenes" komandai mīnuss varētu būt tas, ka ilgu laiku tai čempionāta spēlēs nebija nopietnas konkurences. Arī vārtu drošība pārsvarā tika uzticēta D. Rumbiņai, bet I.Briedei un J. Tauriņai, kuras sargāja Rubenes vārtus šovakar, spēļu pieredze tomēr ir mazāka.

Metienu attiecība:

22:33 (9:9, 5:10, 8:14)

Rezultatīvākās:

"RSU/Runway" - Aija Kuncīte 3 (1+2), Tatjana Varša 2 (1+1), Līga Garklāva 2 (1+1), Signe Ercena 2 (1+1).
"Rubene" - Zane Klabere 2 (2+0), Edīte Bankava 2 (2+0), Zeltīte Bankava 2 (1+1), Liene Adamane 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...