Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"RSU/Salming" tikai pagarinājumā pieveic ķekavietes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RSU/Salming" tikai pagarinājumā pieveic ķekavietes
Uzbrukumā "RSU/Salming" florbolistes
Foto: Renārs Buivids, Sportacentrs.com

Latvijas florbola čempionāta sieviešu virslīgā šodien notika pēdējā 7. kārtas spēle, kurā "Ķekava" savā laukumā uzņēma turnīra vicelīderes – "RSU/Salming". Aizraujošā un vārtiem bagātā spēlē uzvaru pagarinājumā ar 10:9 izcīnīja "RSU/Salming".

"RTU/Salming" meitenes Ķekavā ieradās ar 12 punktiem pūrā un 2. vietu turnīra tabulā. Mājiniecēm punktu bija uz pusi mazāk un tikai priekšpēdējā. Neskatoties uz to laukumā norisinājās ārkārtīgi sīva cīņa, kurā piekāpties negribēja neviena no komandām.

Pirmās toni uzdeva ķekavietes, kuras līdz mača 16. minūtei ieguva gluži solīdu pārsvaru - 3:0. Pirmā setā izskaņā rīdzinieces vienus vārtus tomēr atguva – 3:1. Otrajā trešdaļā katra no komandām guva pa trim vārtiem, līdz ar ko laukuma saimnieces joprojām saglabāja divu vārtu pārsvaru – 6:4.

Pēdējās trešdaļa sākumā "Ķekava" izvirzījās vadībā ar 7:4, taču tad iniciatīvu pārņēma viešņas, 55.minūtes vidū jau panākot izlīdzinājumi – 8:8. Mājiniecēm vajadzēja divas minūtes, lai atkal izvirzītos vadībā – 9:8. Jāsaka, ka līdz uzvarai "Ķekavai" pietrūka tikai vienas (!) sekundes – mirkli pirms pamatlaika beigām Gunita Kārkliņa vēlreiz izlīdzināja rezultātu – 9:9.

Protams, ka "Ķekavas" meitenēm tas bija šoks, ko papildlaikā veiksmīgi izmantoja "RTU/Salming" meitenes. Spēles 64. minūtē Aija Kuncīte guva uzvaras vārtus, nodrošinot savai komandai panākumu ar 10:9.

Abas pārējās šīs kārtas spēles notika vakar. "Rīgas Lauvas/LSPA" viesos ar 12:3 uzvarēja "Liepājas universitāti", bet "Rubene" arī izbraukumā ar 12:6 pārspēja "Valmiera/Vinda" florbolistes.

Latvijas Hipolīzings florbola sieviešu virslīga, 15.novembris:

"Ķekava" – "RSU/Salming" 9:10 (3:1, 3:3, 3:5, 0:1)

Metienu attiecība:
28:39 (7:9, 10:12, 9:15, 2:3)
Rezultatīvākās:
"Ķekava" – Katrīna Banka 5 (3+2), Paula Brunovska 3 (1+2).
"RSU/Salming" – Gunita Kārkliņa 4 (3+1), Santa Torstere 4 (1+3), Aija Kuncīte 3 (2+1), Santa Muceniece 3 (2+1).

Izmatotie resursi: floorball.lv