Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Buldogi" un "lauvas" mājās cīnīsies par pirmajiem punktiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Buldogi" un "lauvas" mājās cīnīsies par pirmajiem punktiem
Pret NND "Rīgas Lauvas" zaudēja spraigā cīņā
Foto: Evelīna Kūna/FK NND

Elvi sieviešu florbola līgā šodien paredzētas divas spēles un abos mačos laukuma saimnieces centīsies tikt pie pirmajiem punktiem turnīra tabulā. Izdarīt to gan nebūs viegli, jo ciemos ieradīsies komandas, kas turnīra sākumā demonstrējušas gana pārliecinošu sniegumu.

"Ķekavas Bulldogs" – "Rubene"
Pulksten 16:00 Ķekavā
Šīs dienas pirmajā spēlē "Ķekavas Bulldogs" uzņems "Rubeni". Pašlaik komandas atrodas diametrāli pretējās pozīcijās, jo valsts čempionvienība "Rubene" arī šīs sezonas startu sākusi gana pārliecinoši, iekārtojoties turnīra tabulas galvgalī, kamēr Ķekavas komanda joprojām ir pirmo punktu meklējumos.

Ķekavas komanda turnīra ievadā aizvadīja divas līdzvērtīgas cīņas pret NND (4:6) un Igaunijas izlasi (3:6), bet pēdējā mačā pret FK "Ķekava" tika piedzīvota pamatīga sagrāve ar rezultātu 4:12, tā arī neatrodot pretestību turnīra rezultatīvākajai spēlētāji Ievai Jurkānei, kurai pieci vārti un pēdējo gadu rezultatīvāko spēli aizvadīja arī Elīna Drēziņa (2+2). Trijās spēlēs "Ķekavas Bulldogs" guvis tikai 11 vārtus un šis ir viens no iemesliem, kādēļ komandai pašlaik neizdodas iekrāt punktus čempionāta kopvērtējumā. Turklāt teju pusi (5) vārtu guvusi viena spēlētāja – Inga Ametere. Divas reizes pretinieču vārtsargus pārspējusi 16 gadus jaunā Anna Mūrniece, bet pārējās florbolistes nav tikušas pie vairāk kā vieniem vārtiem.

Tikmēr "Rubene", kas aizvadījusi jau četras spēles, ar rezultativitāti nevar sūdzēties, jo guvusi jau 31 vārtus. Pēdējā spēlē savā laukumā tika pārliecinoši apspēlētas "Rīgas Lauvas" (11:2), sezonas rezultatīvāko spēli aizvadot visu laiku labākajai punktu guvējai Edītei Bankavai (3+2). Sezonā Edīte un Laura Gaugere iespējušas pa 9 (5+4) punktiem, turpat ir arī Liene Adamane (4+5). Jolanta Tauriņa-Ieveniece ar 87.8% atvairīto metienu ir turnīra labākā vārtsardze, kamēr neviena no "Ķekavas Bulldogs" vārtsardzēm nav atvairījusi vismaz 80% sāncenšu metienu.

Lai gan pērn visās četrās savstarpējās spēlēs uzvaras izcīnīja "Rubene", spēlējot viesos, panākumi nemaz tik pārliecinoši rokās nedevās – 6:4 (3:1, 3:1, 0:2) un 5:2 (0:0, 3:2, 2:0). Savā laukumā uzvaras ar 8:2 un 7:2, taču arī šajās spēlēs pēc 20 nospēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts...

"Rīgas Lauvas" – Igaunijas izlase
Pulksten 19:00 O.Kalpaka pamatskolā
Pirmo oficiālo mājas spēli šosezon aizvadīs "Rīgas Lauvas", kas sacentīsies ar Igaunijas izlasi. Jāpiezīmē, ka "lauvas" šosezon par mājas arēnu izvēlējušās Oskara Kalpaka pamatskolas sporta zāli, nevis Ezerkrasta vidusskolas laukumu. Šodienas spēļu zālē vienu maču "lauvas" šosezon jau ir aizvadījušas, līdzīgā cīņā ar 2:4 piekāpjoties NND komandai. Otrā spēlē viesos pret "Rubeni" tika zaudēts bez variantiem (2:11) un tagad pienākusi kārta spēlēt mājās pret igaunietēm. Trīs no komandas četriem vārtiem šosezon guvusi jaunā Anna Ankudinova, kurai pašlaik ir vien 14 gadu! Pieredzējušākās florbolistes pašlaik klusē, vienus vārtus gūstot Lindai Dadajevai. Vēl viens punkts par piespēli ir Monikai Džigurei, pārējām spēlētājām paliekot sausā. Interesanti, ka Kocēnos komandas trenera pienākumus pildīja Dainis Ābols, nevis Jurijs Fedulovs.

Igaunijas izlase aizvadījusi jau četras spēles, gan sapārotajās mājas spēlēs, gan izbraukuma cīņās izcīnot pa vienai uzvarai un vienam piedzīvotam zaudējumam. Komanda darbojas gana rezultatīvi, jo četrās spēlēs gūti 22 vārti. Tiesa, 21 reizi bumbiņa pabijusi arī viņu cietoksnī. Merli Kaljuve piedalījusies pie katra otrā komandas vārtu guvuma, ar 11 (4+7) punktiem esot otrā rezultatīvākā čempionātā. Labāko astotniekā atrodas arī Līna Luiha (5+3) un Berita Olla (4+4). Arī divas no trim vārtsardzēm, kuras devušās laukumā, atrodas starp turnīra labķajām – Inge Kulda ar 87.5% atvairīto metienu ir otrajā vietā, bet uzreiz aiz viņas ir Kadri Heinla ar 86.36%.

     [+] [-]

, 2016-10-15 11:03, pirms 8 gadiem
Kas tur tik nesaprotami,ka Fedulovs nebija Rubenee? Treneris pats speeleeja veteraanu liigaa Inchukalnaa.Tas ir arii izskaidrojums sportcentrs.com rakstoshajam zintniekam.