Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmas dalīs bronzas medaļas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmas dalīs bronzas medaļas
Foto: Agnese Vēze, FK NND

Šovakar Ķekavā Elvi sieviešu florbola līgā tiks izspēlēta cīņa par bronzas medaļām, kurā vietējais "Ķekavas Bulldogs" centīsies izrādīt pretestību "NND Rīga" vienībai.

Pagājušajā sezonā "Ķekavas Bulldogs" varēja kārt kaklā bronzas medaļas, kas bija vien otrās komandas pastāvēšanas vēsturē. Starpssezonu periodā vienība zaudēja vairākas vadošās spēlētājas, nespējot izrādīt vērā ņemamu pretestību turnīra trim labākajām komandām. Drīzāk nācās lūkoties pār plecu, lai garām nepalaistu arī Cēsu "Lekringu". Sezonas noslēgumā gan cēsnieces tika apsteigtas par astoņiem punktiem, neradot draudus ar netikšanu labāko kvartetā.

Ķekaviešu rindās ar punktu gūšanu šosezon vislabāk veicies Līgai Vancānei – 39 (19+20) punkti. 30 (17+13) punkti Annas Mūrnieces kontā, bet 21 (15+6) punkti Kristiānai Grāvītei. "Ķekavas Bulldogs" vārtsardze Dana Gulbe tikusi galā ar 77,88% pretinieču metienu.

Tikmēr "NND Rīga" trīs sezonas pēc kārtas spēlēja Latvijas čempionāta finālā, ik pa laikam nopietni uzglūnot "Rubenes" iesildītajai pirmajai pozīcijai un čempionu tronim. Šīs sezonas izskaņā komanda atkal ieņēma otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no Kocēnu komandas, par četriem apsteidzot FK "Ķekava". Tas solīja sarežģītu pusfināla sēriju, kas arī piepildījās. Zaudējušas pirmās divas spēles, rīdzinieces uzvarēja divās nākamajās, nodrošinot izšķirošo piekto spēli, kurā gan nācās piedzīvot zaudējumu, tādējādi paliekot bez galvenās spēles sezonā.

Komandas "NND Rīga" uzbrukuma pārliecinoša līdere ar 59 (30+20) punktiem ir Santa Torstere. Tiesa, jāpiebilst, ka tieši garajā pusfināla sērijā viņas rezultativitāte ievērojami pazeminājās – fiksētas tikai divas piespēles. 37 (19+18) punktus šajā sezonā sakrājusi Inga Ametere, 30 (15+15) punkti ir Mārai Stapkēvičai, bet 29 (21+8) punkti – Monikai Džigurei. Rīdzinieču vārtsardze jana Filipsone atvairījusi 88,08% pretinieču metienu.

Trešā labākā komanda tiks noskaidrota vienā spēlē, kas šovakar 20:00 tiks izspēlēta Ķekavā. Vienā spēlē iespējami dažādi pavērsieni un ne reizi vien ir pierādījies, ka "uz papīra" izteikti vājāka komanda šajā cīņā spēj pārsteigt, darbojoties ar lielu neatlaidību, kamēr favorītēm nereti trūkusi motivācija šim mačam. Sezonas četrās savstarpējās spēlēs intrigu varēja meklēt vien pēdējā duelī, jo pirmajās spēlēs "NND Rīga" bija pārākas ar 15:1, 14:1 un 13:2. Pēdējā cīņā pirms mēneša pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet pēdējā periodā rīdzinieces nodemonstrēja savu patieso spēku, gūstot astoņus vārtus un svinot pārliecinošu panākumu ar rezultātu 9:4.

Šī vakara maču par ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļām tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.