Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

ELVI FL čempiones titulu nosargā "Rubene", RSU sensacionāla bronzu

ELVI FL čempiones titulu nosargā "Rubene", RSU sensacionāla bronzu
Kocēnu "Rubene"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Par Latvijas čempionāta ELVI florbola līgas sievietēm uzvarētājām otro gadu pēc kārtas, bet kopumā jau astoto reizi, kļuvušas Kocēnu "Rubenes" florbolistes, kuras šodien Zemgales Olimpiskajā centrā turnīrā finālspēlē ar 8:6 pārspēja "Ķekavu".Par pamatīgu sensāciju ELVI florbola līgas sievietēm spēlē par bronzas medaļām parūpējās RSU florbolistes, kuras šodien Zemgales Olimpiskajā centrā mačā pret "Ķekavas Bulldogs" ne vien atspēlējās no 0:2, bet arī svinēja uzvaru papildlaikā ar 4:3.

Kocēnu "Rubene" nosargā čempiones titulu

Kocēnu "Rubene", lai arī šosezon bija izteikta čempionāta favorīte, regulārajā turnīrā neiztika bez zaudējumiem - kocēnietēm tos pat divus sagādāja tieši FK "Ķekava" (5:6 un 3:7). Pārējos piecos mačos uzvaru svinēja Kocēnu komanda (8:3, 12:3, 9:1 un 5:4 PL), tomēr no finālspēles varēja sagaidīt pārsteigumus, jo ķekavietes bija ļoti noskaņojušās beidzot izcīnīt arī zelta medaļas.

Spēles rezultātu jau 6.minūtē ar precīzu metienu atklāja kocēniete Zane Darša – 1:0. Tiesa, "Ķekava" jau tajā pašā periodā spēja atbildēt, pie tam pat divreiz – Evija Poļakova un Paula Brunovska vadībā ar 2:1 izvirzīja pretendentes. Otrās trešdaļas pirmajā pusē pēc Kocēnu komandas spēlētāju Baibas Jurušas un Edītes Bankavas rezultatīviem metieniem vadības grožus atguva čempiones – 3:2.

Nākamo golu bija jāgaida līdz 45.minūtei, kad savu pirmo rezultatīvo metienu šajā mačā izdarīja kocēniete Lība Daija Mikova – 4:2. Pēdējās trešdaļas vidū ar vārtu guvumu atbildēja ķekaviete Alīna Logina (4:3), bet uguņot turpināja Mikova, kura drīz vien ar tālu metienu pārsteidza "Ķekavas" vārtsardzi Montu Čēmu – 5:3. Vēlreiz rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Līga Akmeņkalne (4:5), bet jau trešo reizi pēc kārtas Kocēnu komandā izcēlās Mikova, burtiski ietriekdama bumbiņu ķekaviešu vārtos – 6:4.

56.minūtē savus otros vārtus mača guva "Rubene" uzbrukuma līdere Edīte Bankava, nodrošinādama savai komandai it kā komfortablu pārsvaru – 7:4. "Ķekava" gan nepadevās – komandas kapteines Elīzas Elizabetes Bērziņas divi vārtu guvumi vēlreiz cerības deva viņas komandai – 6:7. Tikai septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Edītes Bankavas ar lielu trajektoriju raidītā bumbiņa astoto reizi trāpīja ķekaviešu vārtos, kas tobrīd bija tukši, Kocēnu "Rubenes" spēlētājas varēja uzelpot – izcīnīts astotais čempionu kauss.

Par labāko spēlētāju čempioņu rindās tika atzīta Edīte Bankava, kurai, tāpat kā Lībai Daijai Mikovai, 4 (3+1) punkti. Labākās spēlētājas gods starp vicečempionēm tika Elīzai Elizabetei Bērziņai, kura ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākā. Pa diviem punktiem viņas komandā guva Evija Poļakova un Gundega Vancāne.

"Rubene" – FK "Ķekava" 8:6 (1:2, 2:0, 5:4)
Metienu attiecība:
24:27 (7:10, 7:5, 1:12)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Lība Daija Mikova 4 (3+1), Edīte Bankava 4 (3+1), Baiba Juruša 1 (1+0), Zane Darša 1 (1+0), Tatjana Varša 1 (0+1), Paula Egle 1 (0+1), Liene Adamane 1 (0+1), Madara Adamane 1 (0+1), Santa Torstere 1 (0+1).
FK "Ķekava" – Elīza Elizabete Bērziņa 3 (2+1), Evija Poļakova 2 (1+1), Gundega Vancāne 2 (0+2), Paula Brunovska 1 (1+0), Līga Akmeņkalne 1 (1+0), Alīna Logina 1 (1+0), Sintija Kalvāne 1 (0+1).

ELVI FL fināli sākas ar sensāciju - bronza RSU florbolistēm

"Ķekavas Bulldogs" un RSU florbolistes regulārajā turnīrā bija tikušās sešas reizes – visās spēlēs uzvaru svinēja ķekavietes, lielākoties ar graujošu rezultātu - 6:4, 5:0, 8:0, 8:7, 10:2, 9:2. Protams, ka arī mačā par ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļām favorītes gods pienācās "Ķekavas Bulldogs" meitenēm. Ķekavas komanda, lai arī vairākas labas vārtu gūšanas iespējas neizmantoja, pirmajā periodā pēc Ingas Ameteres metiena izvirzījās vadībā ar 1:0, bet otrajā trešdaļā Līga Vancāne panāca jau 2:0. Pēdējā periodā RSU florbolistes laukumā iznāca ļoti noskaņojušās cīņai – drīz tas viņām deva gaidīto rezultātu. 48.minūtē Santa Muceniece ietrieca bumbiņu "Ķekavas Bulldogs" vārtos, bet perioda vidū ķekavietes divas reizes īsā laika posmā kļūdījās savā aizsardzības zonā – rīdzinieces pārtvēra bumbiņu - Ieva Priede un Viktorija Gudino jau vadībā ar 3:2 izvirzīja RSU.

Ķekavas komandas situāciju ārkārtīgi sarežģīja tas, ka kājas traumas dēļ spēli nevarēja turpināt labākā bombardiere Inga Ametere. Tomēr pamatlaika priekšpēdējā minūtē Gita Orste pārspēja RSU vārtsardzi, atgriežot cerības ķekavietēm – 3:3. Papildlaika sākumā pēc Līgas Vancānes metiena norībēja RSU vārtu konstrukcija, bet rezultāts nemainījās. Finālsvilpe atskanēja 67.minūtē, kad Viktorija Gudino aizskrē ātrajā pretuzbrukumā pa kreiso malu un guva vārtus bronzas medaļu vērtībā – 4:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina divu vārtu autori Viktoriju Gudino. 2 (1+1) rezultativitātes punkti viņas komandas biedrenei Ievai Priedei. Labākās spēlētājas balva "Ķekavas Bulldogs" sastāvā tika Ingai Ameterei, kura ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākā.

"Ķekavas Bulldogs" – RSU 3:4 ET (1:0, 1:0, 1:3, 0:1)
Metienu attiecība:
18:17 (7:6, 6:3, 3:6, 2:2)
Rezultatīvākās:
"Ķekavas Bulldogs" – Inga Ametere 2 (1+1), Līga Vancāne 1 (1+0), Gita Orste 1 (1+0), Natālija Babjuka 1 (0+1).
RSU – Viktorija Gudino 2 (2+0), Ieva Priede 2 (1+1), Santa Muceniece 1 (1+0), Sabīne Dronka 1 (0+1), Elīna Ivanova 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2015-04-11 19:28, pirms 9 gadiem
par Rubeni urā
, 2015-04-11 21:00, pirms 9 gadiem
... Irākas ...izvirzījās vadībā ar 2:0, bet otrajā trešdaļā Līga Vancāne panāca jau 2:0 - autors baigi steidzās
, 2015-04-11 21:39, pirms 9 gadiem
"Fantastisks turnīrs un fantastiska līga"
pietiek uzvarēt 1 spēli sezonā (to pašu pagarinājumā) un Tu izcīni 3.vietu Latvijas čempionātā. Lai ieķļūtu finālos, jāspēlē līdz 4 uzvarām, bet finālā pietiek ar vienu bumbiņu pagarinājumā un Tu jau kar medaļas kaklā! Kāda jēga no sezonas? Lai izcīnītu bronzas medaļas, pietiek "savākties" uz vienu spēli, pārējās ir brīvā laika aizpildīšanai? Izcils nolikums, izcila ideja! Apsveicu RSU, Kekavu un Rubeni ar medaļām! Prozīt par Latvijas sieviešu florbola līgu! P.S. Varbūt apvienojaties ar 1. līgu? Nebūs jāspēlē 4 komandām 6x uz rinķi!?
, 2015-04-11 22:34, pirms 9 gadiem
Njā
4/5 LAT komandu sporta veidu ar apskaust florbola ažiotāžu un fanus
, 2015-04-11 22:34, pirms 9 gadiem
Boby rakstīja: "Fantastisks turnīrs un fantastiska līga"
Tomēr tautas ne extra sports pie pasaules kartes
, 2015-04-12 00:50, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Tomēr tautas ne extra sports pie pasaules kartes
Es runāju vairāk, par izspēles kārtību, ar sporta veidu un ideju viss super (lepns par LV startiem, starptautiskaja arenā)... Vairak brīnos, kā var ar 1 uzvaru sezona izcinīt 3.vietu Latvijas čempionata?
Rīgas "NND/RJTC" pirmais čempiones tituls. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

NND/RJTC florbolistes ''Arēnā Rīga'' kļūst par Latvijas čempionēm

LETA. NND/RJTC florbolistes sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" uzvarētājām.
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.
Cēsu "Lekrings" ar izcīnītajām bronzas medaļām. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI līgas sievietēm bronzu iegūst Cēsu "Lekrings"

Par ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļniecēm kļuvušas Cēsu komandas "Lekrings" florbolistes, kas šovakar Lielvārdes sporta centrā ar 10:5 pieveica FK "Ķekava". Neapturama uzvarētāju sastāvā bija komandas kapteine Džeina Eglīte, kura sakrāja 6 (4+2) rezultativitātes punktus.