Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Ceturtajā Ķekavas derbijā trešā uzvara "Ķekavai"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Ceturtajā Ķekavas derbijā trešā uzvara "Ķekavai"
FK "Ķekava"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas sievietēm regulāro turnīru ar savstarpēju maču šodien noslēdza viena novada divas komandas - "Ķekavas Bulldogs" un FK "Ķekava". Trešo uzvaru četros mačos svinēja "Ķekava", kas šoreiz bija pārāka ar 5:4, izšķirošais gols Paulas Brunovskas kontā.

"Ķekavas Bulldogs", kas šoreiz bija mājinieces lomā, un FK "Ķekava" šosezon tikās jau ceturto reizi. Ja pirmajos divos mačos ar 12:4 un 10:4 uzvarēja "Ķekava", tad trešajā spēlē pagarinājumā ar 8:7 triumfēja "Ķekavas Bulldogs". Šīsdienas spēlei no turnīra tabula viedokļa nekādas nozīmes nebija, bet tas nebūt nemazināja mūžseno cīņassparu, kas raksturīgs tieši tā dēvētajiem "Ķekavas derbijiem". Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti - "Ķekavu" ar precīzu metienu vadībā izvirzīja Agnese Broliša (1:0). Otrās trešdaļas sākumā Elīna Drēziņa panāca jau 2:0, bet uzreiz pēc tam "Ķekavas" florbolistes ievirzīja bumbiņu pašas savās vārtos - 2:1. Perioda turpinājumā trīs golus pēc kārtas iemeta "bulldodzes" - pēc Natālijas Babjukas, Kristiānas Grāvītes un Līgas Vancānes raidījumiem nosacītās mājinieces izvirzījās vadībā ar 4:2. Līdz otrajam pārtraukuma FK "Ķekava" spēlētājas Elīza Elizebete Bērziņa un Dina Štāle spēja atjaunot neizšķirtu - 4:4. Arī pēdējā periodā, gluži tāpat kā pirmajā, tika fiksēts tikai viens vārtu guvums - 54.minūtē ar precīzu metienu izcēlās FK "Ķekava" uzbrucēja Paula Brunovska, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 5:4.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta vārtsardze Jogita Gindra, kura atvairīja 35 no 39 pretinieču metieniem. Rezultatīvākās starp uzvarētājām ar 2 (1+1) punktiem bija Elīza Elizabete Bērziņa un Paula Brunovska. "Ķekavas Bulldogs" labā pa 2 (1+1) punktiem guva Līga Vancāne un Kristiāna Grāvīte, bet labākās spēlētājas balvu saņēma Zanda Ozoliņa, kura šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. FK "Ķekava" regulāro turnīru ar 25 punktiem noslēdza 3.vietā, bet "Ķekavas Bulldogs" ar 16 punktiem finišēja 4.vietā. Jau pirms šīsdienas mača bija zināms, ka "Ķekava" pusfinālā tiksies ar Rīgas FK "NND", bet "Ķekavas Bulldogs" - ar Kocēnu "Rubeni".

"Ķekavas Bulldogs" - FK "Ķekava" 4:5 (0:1, 4:3, 0:1)
Metienu attiecība:
39:41 (14:11, 16:13, 9:17)
Rezultatīvākās:
"Ķekavas Bulldogs" - Līga Vancāne 2 (1+1), Kristiāna Grāvīte 2 (1+1), Natālija Babjuka 1 (1+0), Elīna Jeige 1 (1+0).
FK "Ķekava" - Paula Brunovska 2 (1+1), Elīza Elizabete Bērziņa 2 (1+1), Elīna Drēziņa 1 (1+0), Dina Štāle 1 (1+0), Agnese Broliša 1 (1+0), Ilze Medne 1 (0+1).

"Rīgas Lauvas" sezonu noslēdz ar zaudējumu vicelīderei "NND"

Mājiniece "Rīgas Lauvas" jau pirms šīvakara spēles bija zaudējušas iespēju kvalificēties pusfinālam, tajā pašā laikā FK "NND" (Rīga) turnīra tabulā ieņēma otro vietu, bet nevarēja šo rezultātu ne uzlabot, ne pasliktināt. Mača rezultātu 9.minūtē atklāja "Rīgas Lauvu" uzbrucēja Anna Ankudinova (1:0), bet līdz pirmajam pārtraukuma ar trim precīziem metieniem atbildēja Santa Torstere, izvirzot "Nost No Dīvāna" vadībā ar 3:0. Otrās trešdaļas laikā viešņas panāca jau 5:2, bet visā spēlē svinēja panākumu ar 7:4.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā nopelnīja Santa Torstere, kura ar 5 (4+1) punktiem bija arī rezultatīvākā. Divus golus iemeta Ieva Priede, bet 2 (1+1) punktus savāca Māra Stapkēviča. Par labāko "Rīgas Lauvu" rindās atzina Paulu Sloģi, kuras kontā divu vārtu guvumi, bet rezultatīvākā ar 4 (2+2) punktiem bija Anna Ankudinova. Līdz ar to "Rīgas Lauvām" sezona ir beigusies, bet FK "NND" var gatavoties pusfinālam, kurā tās pretiniece būs FK "Ķekava".

"Rīgas Lauvas" - FK "NND" 4:7 (1:3, 1:2, 2:2)
Metienu attiecība:
29:39 (13:16, 6:15, 10:8)
Rezultatīvākās:
"Rīgas Lauvas" - Anna Ankudinova 4 (2+2), Paula Sloģe 2 (2+0), Kristīne Kirilova 1 (0+1).
FK "NND" - Santa Torstere 5 (4+1), Ieva Priede 2 (2+0), Māra Stapkēviča 2 (1+1), Santa Muceniece 2 (0+2), Zane Justamente 1 (0+1), Karīna Saidova 1 (0+1), Evelīna Freimane 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...