Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

FK "Ķekava" vēlreiz pārspēj RSU

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FK "Ķekava" vēlreiz pārspēj RSU
FK "Ķekava"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgā pie otrās uzvaras tika komanda "Ķekava", kas šovakar savā laukumā ar 7:5 pārspēja RSU florbolistes. Viegli šis panākums nenāca, jo pēdējās trešdaļas sākumā divu vārtu pārsvars vēl bija rīdziniecēm (5:3).

"Ķekava" un RSU pirms šīvakara mača bija aizvadījušas pa četrām spēlēm, bet ne ar tiem spīdošākajiem rezultātiem – studentēm četri zaudējumi, pēdējais no tiem ar 0:5, ķekavietēm vienīgā uzvara tikusi gūta viesos pār to pašu RSU – 6:5. Spēli Ķekavas sporta namā droši un pārliecinoši uzsāka laukuma saimnieces, kuras jau pirmo sešu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0, bet uzreiz pēc tam nespēja izmantot soda metienu. Mača vidū "Ķekavas" pārsvars sasniedza jau trīs vārtus (3:0), bet mājinieces pārāk ātri noticēja, ka uzvara jau kabatā. Otrās trešdaļas otrajās 10 minūtēs trīs vārtus pēc kārtas iemeta RSU florbolistes – 3:3 un cīņa par punktiem varēja atsākties no nulles pozīcijām.

Aukstu dušu ķekavietes saņēma pēdējā perioda pirmajā minūtē, kad deviņu sekunžu laikā viešņas divas reizes pārspēja viņu vārtsardzi Zani Veidembaumi, izvirzoties vadībā ar 5:3. "Ķekavai" vairs nebija kur atkāpties – pamatīga ofensīva atlikušajās 19 minūtēs mājiniecēm ļāva ne vien panākt izlīdzinājumu, bet arī izcīnīt uzvaru ar divu vārtu pārsvaru – 7:5. Pēc šī panākuma FK "Ķekava" ir jau 7 punkti, bet vieta turnīra tabulā gan nemainījās – joprojām 3.pozīcija.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīta vienu vārtu autore Kristīna Brante, bet rezultatīvākās Ķekavas komandā bija Gundega Vancāne ar 3 (2+1) punktiem, kā arī Ieva Jurkāne, kurai divas piespēles. Labākās spēlētājas balva starp RSU florbolistēm tika Santai Neimane, kurai 2 (1+1) punkti, viņas komandas biedrene Sabīne Dronka guva divus vārtus, bet rezultatīvākā ar trim piespēlēm bija Ieva Priede.

FK "Ķekava" - RSU 7:5 (2:0, 1:3, 4:2)
Metienu attiecība:
36:23 (16:6, 6:11, 14:6)
Rezultatīvākās:
FK "Ķekava" – Gundega Vancāne 3 (2+1), Ieva Jurkāne (0+2), Evija Poļakova 1 (1+0), Sintija Kalvāne 1 (1+0), Līga Akmeņkalne 1 (1+0), Alīna Logina 1 (1+0), Kristīna Brante 1 (1+0), Elīna Drēziņa 1 (0+1), Dina Štāle 1 (0+1).
RSU – Ieva Priede 3 (0+3), Sabīne Dronka 2 (2+0), Santa Neimane 2 (1+1), Aija Kuncīte 1 (1+0), Ulrika Skakovska 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...