Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Atsākas dāmu florbola čempionāts

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Atsākas dāmu florbola čempionāts
Džeina Eglīte ar parādīto sniegumu laukumā nopelnijusi vietu arī Latvijas valstsvienībā
Foto: Floorball.lv

Pēc pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm šodien atsāksies cīņas Elvi sieviešu florbola līgā. Divās paredzētajās cīņās par izteiktām favorītēm uzskatāmas viesu komandas.

"Ķekavas Bulldogs" – "Rubene" pulksten 16:00 Ķekavā
Ķekavas komanda piedzīvojusi zaudējumus piecās pēdējās spēlēs, turnīra tabulā ar septiņiem punktiem atrodoties piektajā vietā, par gana komfortabliem pieciem punktiem apsteidzot Cēsu vienību. Pēdējā spēlē pret "NND Rīga" (1:14) izdevās gūt tikai vienus vārtus, kad izcēlās Mīsa Marija Pulkanena. Šī spēle pret rīdziniecēm varētu būt pirmā Latvijas florbola vēsturē, kad par labākajām spēlētājām abu komandu rindās atzītas leģionāres. Pulkanenai tā bija pirmā spēle jaunajā komandā, uzreiz saņemot labākās godu. Sezonā kopumā rezultatīvākā ar 22 (8+14) punktiem ir Līga Vancāne, kura tikai par vienu punktu apsteidz Annu Mūrnieci (12+9). Turpat netālu ir arī Kristiāna Grāvīte (14+4).

Kocēnu komanda 12 spēlēs iekrājusi 22 punktus, pašlaik esot trešajā vietā tabulā un sezonas izskaņā gaidāma ļoti spraiga cīņa par sava laukuma priekšrocībām un iespēju spēlēt pret ceturto komandu pusfinālā. Pēdējā cīņā komanda viesos ar 3:6 zaudēja Igaunijas izlasei, neizmantojot iespēju apsteigt visas konkurentes turnīra tabulā. Laura Gaugere iekrājusi 35 (19+16) punktus, esot komandas rezultatīvākā spēlētāja. Tikmēr Paula Egle ne vien tikusi pie jauna uzvārda (Matisone), bet arī nomainījusi spēles formu uz 13.numuru. Lai vai kā, ar 28 (16+12) punktiem viņa ir komandas otrā rezultatīvākā spēlētāja šajā sezonā.

Šosezon komandas aizvadījušas divas spēles. Pirmajā Ķekavā nopietna spēkošanās neizvērtās, "Rubenei" svinot graujošu uzvaru ar rezultātu 16:1. Savukārt Kocēnos vēl 45.minūtē mājiniecēm bija tikai vienu vārtu pārsvars, ko beigās izdevās palielināt un tikt pie 9:5 panākuma. Ķekavas komandai šodienas mērķis ir savā laukumā nospēlēt vismaz otrās savstarpējās spēles līmenī.

"Lekrings" – "NND Rīga" pulksten 18:00 Cēsīs
Cēsu komanda pie panākumiem nav tikusi jau deviņas spēles pēc kārtas un šovakar būs ļoti grūti ko paveikt, lai izvairītos no šā skaitļa noapaļošanas. Sezonas 11 spēlēs vienība iekrājusi divus punktus, atrodoties turnīra tabulas lejasgalā. Starp viņām un rīdziniecēm gan ir tikai viena vienība, taču punktu izteiksmē tā ir vesela aiza – 19 punkti. Cēsinieces pēdējā spēlē viesojās pie FK "Ķekava", deviņās minūtēs ielaižot piecus vārtus, turpinājumā nespējot pacīnīties par panākumu, ciešot 4:16 neveiksmi. Pretiniecēm ar trim vārtu guvumiem tajā spēlē izcēlās bijusī cēsniece Klinta Mārtiņjēkaba. Cēsniecēm šosezon 22 (12+10) punktus sakrājusi Džeina Eglīte, kura bija izpelnījusies vietu arī Latvijas izlases rindās. Vēl desmit punktus iekrājušas vienīgi Elīna Šarova (7+3) un Liliāna Jakovicka (6+4).

Tikmēr "NND Rīga" vienība uzvarējusi piecus mačus pēc kārtas 11 spēlēs iekrājot 21 punktu. Līderes ir tikai vienas uzvaras attālumā, turklāt nospēlējušas par vienu cīņu vairāk. Santa Torstere šosezon iekrājusi 32 (23+9) punktus, esot pārliecinoši rezultatīvākā komandā. Māra Stapkēviča savākusi 17 (5+12) punktus, bet lieliski komandā iejutusies Nanna Molere Sorensena, kura 16 (11+5) punktus savākusi vien sešās aizvadītajās spēlēs.

Komandas šosezon aizvadījušas divus mačus, turklāt tie abi bijuši salīdzinoši nesen – 15.decembrī rīdzinieces savā laukumā uzvarēja ar 16:1, bet 5.janvārī Cēsīs bija pārākas ar 12:2. Šodien cēsniecēm pirmkārt jācenšas nezaudēt ar desmit vai vairāk vārtu starpību.