Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" bez līderes uzņems vicečempiones

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Lekrings" bez līderes uzņems vicečempiones
Klinta Mārtiņjēkaba un FK "Ķekava" pārstāvis Artis Drēziņš. No šodienas Cēsu "Lekrings" jāiztiek bez savas līderes

Vienīgajā Elvi sieviešu florbola līgas spēlē šodien savā starpā aizvadīs Cēsu "Lekrings" un "NND Rīga" vienības. Cēsnieces līdz sezonas beigām palikušas bez savas līderes, bet rīdzinieces lūko dzīties pakaļ turnīra tabulas līdervienībai.

"Lekrings" – "NND Rīga" pulksten 17:30 Cēsīs
Vienīgajā šīvakara dāmu turnīra spēlē savā starpā sacentīsies pēdējā vietā esošie Cēsu "Lekrings", kas pēc vairākām neveiksmēm principiālajām pretiniecēm, šķiet atvadījušās no izredzēm uzspēlēt izslēgšanas spēļu turnīrā. Pašlaik komanda joprojām ir ar vienu izcīnītu uzvaru un diviem punktiem. Komanda nolēmusi šķirties no vienas no līderēm Klintas Mārtiņjēkabas (11+5), kura līdz nākamās sezonas beigām pārstāvēs FK "Ķekava".. Līdz ar to uzbrukumā vēl lielāks smagums būs jāiznes Džeinai Eglītei (11+7). Desmit punktu robežu sasniegušas arī Elīna Šarova un Liliāna Jakovicka, kuras katra izlaidusi pa divām spēlēm.

Lai arī "NND Rīga" nedemonstrē tik pārliecinošu sniegumu kā iepriekšējās sezonās un komandai joprojām jācīnās par to, lai pusfinālā iegūtu sava laukuma priekšrocības, tālu nav arī pirmā vieta regulārās sezonas noslēgumā. "Rubene", kas atrodas tabulas galvgalī, iekrājusi par četriem punktiem vairāk, taču nospēlēta viena cīņa vairāk. Rīdziniecēm sezonas rezultatīvākā spēlētāja joprojām ir Santa Torstere (13+7), bet Inga Ametere ar 13 (9+4) punktiem ir otrā rezultatīvākā komandā. Inga sezonu sāka ļoti rezultatīvi, bet pēdējā laikā sniegums nav bijis tik iespaidīgs. Labu statistiku savākusi dāņu florboliste Nanna Sorensena, kura četrās aizvadītajās spēlēs tikusi pie 7 (5+2) punktiem.

Abām komandām priekšā otrā no četrām savstarpējām spēlēm regulārajā sezonā. Interesanti, ka pirmais duelis bija vien 15.decembrī un tā ir pēdējā oficiāli aizvadītā spēle abām vienībām. Toreiz Elektrum OC aizvadītajā spēlē rīdzinieces jau pirmajā minūtē guva pirmos vārtus, bet līdz pat 32.minūtei rezultāts bija pieaudzis vien līdz 2:0. Turpinājumā gan Latvijas vicečempiones sāka gūt vienus vārtus pēc otriem, izcīnot graujošu panākumu ar rezultātu 16:1. Ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Elīna Štrausa, bet cēsniecēm vienīgos vārtus guva jau pieminētā Mārtiņjēkaba.