Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene-1" un "Līgatne" svin otro uzvaru divās spēlēs

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene-1" un "Līgatne" svin otro uzvaru divās spēlēs
Komanda "Līgatne". Publicitātes foto

Ļoti veiksmīgi ELVI florbola līgā sievietēm debitējušas komandas "Rubene-1" (Kocēni) un "Līgatne", kas pirmajās divās spēlēs izcīnījušas maksimālo punktu skaitu. Šodien kocēnietes viesojās Kurzemē, kur ar 8:2 sakāva komandu "Irlava/Tukums", bet līgatnietes savā laukumā ar 9:4 uzvarēja Rīgas "NND/RJTC". Kārtējo uzvaru izcīnīja Kocēnu "Rubene", kas Cēsīs ar 16:1 sagrāva vietējo "Lekringu".

Kocēnu "Rubene-1" Virslīgā debitēja ar pārliecinošu uzvaru pār Rīgas komandu "NND/RJTC" (8:1), kamēr "Irlava/Tukums" ar 3:6 zaudēja "Līgatnei", bet ar 1:4 - "Ķekavas Bulldogs/NND". Šodien irlavnieču un tukumnieču apvienotā komanda aizvadīja jau trešo mājas spēli pēc kārtas, savā laukumā uzņemot Kocēnu kluba otro komandu. Jau pirmā perioda laikā viešņas Dinijas Pinkules un Evelīnas Sirmās personā guva divus bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:0. Tikai 37. minūtē, kad rezultāts bija jau 3:0, pie pirmā vārtu guvuma tika arī "Irlava/Tukums", kuras rindās ar precīzu metienu izcēlās Kristīne Andrējeva (1:3). Lauz spēles gaitu mājiniecēm gan neizdevās – pēdējā trešdaļā "Rubene-1" spēlētājas guva vēl piecus vārtus un varēja svinēt ļoti pārliecinošu uzvaru ar 8:2.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsardze Estere Elbrete, kura atvairīja 26 no 28 pretinieču metieniem. Rezultatīvākā viņas komandā ar 5 (4+1) punktiem bija Madlēna Rozīte, 3 (1+2) punkti Martas Drilles kontā, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Dinija Pinkule. Par labāko starp mājiniecēm atzina Kristīni Andrējevu, kuras kontā 2 (1+1) punkti.

Latvijas čempionāta debitante "Līgatne" savā pirmajā spēlē viesos ar 6:3 pieveica komandu "Irlava/Tukums", kamēr Rīgas "NND/RJTC" pirms šīsdienas mača bija paspējusi piedzīvot trīs zaudējumus. Arī šodien rīdzinieces jau pirmā perioda laikā nonāca iedzinējās ar 0:3. Vienu bumbiņu viešņu vārtos raidīja Liene Adamane, bet divas – Rita Vāvere. Spēles vidū laukuma saimnieces bija izvirzījušās vadībā jau ar 5:0. Tad divus vārtus pēc kārtas guva Rīgas florbolistes – 2:5, pa golam Annijas Gobiņas un Baibas Latišas kontā. Trīs vārtu pārsvars līgatnietēm bija arī pēc otrās trešdaļas (7:4), bet visā spēlē "Līgatne" bija pārāka ar 9:4.

Rezultatīvākā starp uzvarētājām ar 4 (3+1) punktiem bija Rita Vāvere, kura saņēma labākās spēlētājas balvu. Pa trim rezultativitātes punktiem viņas komandas biedrenēm Agnesei Brolišai, Lienei Adamanei un Madarai Adamanei. Labākās spēlētājas balva Rīgas komandā tika pasniegta Inesei Adijānei, kura ar rezultativitāti gan neizcēlās.

Virslīgas galvenā favorīte "Rubene" šovakar viesojās Cēsīs pie "Lekringa". Jau pirmā perioda laikā viešņas guva septiņus vārtus (7:0), piesakot savas pretenzijas uz uzvaru. Trīs vārti Lauras Gaugeres kontā, bet vēl pa bumbiņai pretinieču vārtos raidīja Ieva Ločmele, Danute Tinkuse, Samanta Bērziņa un Zane Ziedone. Otrās trešdaļas laikā rezultāts kļuva jau 13:0. Tikai pēdējā perioda vidū, kad rezultāts bija jau 15:0. goda vārtus Cēsu komandas labā guva Katrīna Dārta Kārkliņa (1:15). Spēle noslēdzās ar ļoti pārliecinošu "Rubenes" uzvaru – 16:1.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma divu rezultatīvu piespēļu autore Evita Knopa. Pa diviem punktiem arī viņas komandas biedrenēm Samantai Bērziņai, Ievai Ločmelei, Lāsma Ēvele un Zane Darša. Pa trim punktiem Emīlijai Salacietei un Zanei Ziedonei, 5 (4+1) punktus sakrāja Jūlija Rozīte, bet Lauras Gaugeres kontā 9 (5+4) rezultativitātes punkti. Par labāko starp cēsniecēm atzina Santu Kuzmani, kura šajā mačā pie rezultativitātes punktiem netika.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...