Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Heinla: "Latvijas čempionāts tiek organizēts augstā līmenī"

Heinla: "Latvijas čempionāts tiek organizēts augstā līmenī"
Kadri Heinla

Elvi sieviešu florbola čempionātā šosezon startē arī Igaunijas valstsvienība, kura tādējādi gatavojas startam pasaules čempionāta kvalifikācijai. Viena no komandas līderēm ir vārtsardze Kadri Heinla, kurai lūdzām pastāstīt par iespaidiem.

Igaunijas izlase aizvadījusi sešas spēles, izcīnot 11 punktus, kas turnīra tabulā pašlaik ļauj ieņemt otro vietu turnīra tabulā, tikai par diviem punktiem atpaliekot no pašreizējām Latvijas čempionēm "Rubenes". Brīdī, kad čempionātā ir neliels pārtraukums, Sportacentrs.com sazinājās ar vienu no Igaunijas izlases līderēm, vārtsardzi Kadri Heinlu, kura ar 88.04% atvairīto metienu pašlaik ir labākā starp vārtsardzēm šajā rādītājā.

"Mēs esam sajūsmā, ka Igaunijas florbola federācija un Latvijas florbola savienība spēja vienoties par šo iespēju mūsu valstsvienībai piedalīties Latvijas čempionātā. Šī mums ir lieliska iespēja gatavoties pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas norisināsies februārī. Spēļu līmenis ir pietiekami augsts un ir lieliski, ka komandu spēles stils ir diezgan atšķirīgs. Patīkami, ka spēļu organizēšanas līmenis ir ļoti labs, turklāt patīkami, ka mūsu spēles apkalpo latviešu tiesneši, kas dod jaunu pieredzi."

Pēdējā spēlē Igaunijas izlase savā laukumā ar rezultātu 3:2 apspēlēja FK "Ķekava", kas ļāva uzlabot pozīcijas turnīra tabulā: "Spēle bija diezgan ātra un tradicionāli smaga. Pēc izcīnītās uzvaras bija ļoti pozitīvas emocijas. Mums priekšā vēl četras ļoti vērtīgas spēles Latvijas čempionātā, no kurām centīsimies paņemt maksimumu."

Igaunijas izlasei 2017. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā no 1. līdz 5. februārim Itālijas pilsētā Čelāno būs jācīnās ar Šveices, Vācijas, Nīderlandes un Austrijas izlasēm. Finālturnīram kvalificēsies divas labākās komandas, kā arī divas no četrām labākajām trešo vietu ieguvējām. Kā zināms, Latvijas izlase tajos pašos datumos Spānijas pilsētā Madridē līdzīgā turnīrā sacentīsies ar Čehiju, Ungāriju, Spāniju un Ukrainu.


Paula Egle (Kocēnu "Rubene"). Foto: floorball.lv

Čempione "Rubene" sakauj cēsnieces un ielaužas Superfinālā

Par ELVI florbola līgas sievietēm pirmo finālisti kļuvusi pašreizējā čempione "Rubene" (Kocēni), kas šodien Cēsis ar 16:1 sagrāva komandu "Lekrings", pusfināla sērijā triumfējot ar 3:0. Neapturama šajā mačā bija Paula Egle, kura sakrāja 7 (4:3) rezultativitātes punktus.
Anna Mūrniece (#16). Foto: PPB Media

Rīgas "NND/RJTC" vēlreiz sakauj "Ķekavu"

ELVI florbola līgas sievietēm Superfināla virzienā pārliecinoši dodas regulārā turnīra uzvarētāja "NND/RJTC", kas šovakar Rīgā arī pusfināla sērijas otrajā mačā pamatīgi sakāva FK "Ķekava" florbolistes (8:2), sērijā izvirzoties vadībā ar 2:0. Annai Mūrniecei šajā mačā 6 (4+2) rezultativitātes punkti.
Kocēnu "Rubenes" vārtus sargā Estere Elbrete. Foto: floorball.lv

Kocēnu "Rubene" nonāk uzvaras attālumā no Superfināla

ELVI florbola līgas sievietēm pašreizējā čempione "Rubene" pusfināla sērijā pret Cēsu komandu "Lekrings" izvirzījusies vadībā ar 2:0. Šodien gan kocēniešu panākums nebija ne tuvu tik pārliecinošs kā iepriekšējā mačā. "Rubene" Kocēnu sporta namā bija pārākas ar 3:2. Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsardze Estere Elbrete, kura atvairīja 19 no 21 metiena.