Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām svarīgas cīņas Ķekavā un Cēsīs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām svarīgas cīņas Ķekavā un Cēsīs
Čempionāta līdervienībai šodien gaidāms nopietns pārbaudījums
Foto: PPB Media

Elvi sieviešu florbola virslīgas čempionātā šovakar paredzētas divas spēles un abās spēles likme būs ļoti augsta, jo vienā sacentīsies tabulas līderes, bet otrā komandas cīnīsies par pirmajiem punktiem.

“Ķekavas Bulldogs/NND” – “Rubene” pulksten 16:00 Ķekavā

Ķekavā sacentīsies pašreizējās turnīra tabulas līderes un pēdējo gadu nemainīgās čempiones. Ķekavas vienības sastāvs šosezon ir nokomplektēts tā, lai noteikti spēlētu par medaļām un, iespējams, pacīnītos par pašiem augstākajiem sasniegumiem. Sezonas ievadā vienība uzvarējusi visas trīs spēles, taču par patieso varējumu varēs spriest tikai pēc šīs cīņas, jo pirmajās spēlēs pretim stājās pērnās sezonas 1.līgas lejasgala vienības. Vakar komanda pārveda 4:1 uzvaru no Irlavas, divus vārtus iemetot Annai Ankudinovai, bet par labāko spēlētāju kļūstot vārtsardzei Kristai Ruicēnai, kura spēlēja mača otro pusi, atvairot visus sešus pretinieču metienus. Ankudinova līdz šim iekrājusi 9 (6+3) punktus, kas ir labākais rādītājs komandā. Pēc vakardienas mača viņa apsteigusi Līgu Vancāni, kurai 8 (1+7) punkti.

“Rubene” pašlaik aizvadījusi tikai vienu spēli, savās mājās ar 11:3 pārliecinoši pieveicot pēdējo gadu principiālāko sāncensi FK “Ķekava”, kas gan starpsezonu periodā kļuvusi krietni vājāka. Arī “Rubeni” atstājušas vairākas pieredzējušās spēlētājas, taču līderes palikušas ierindā, Simonai Grāpēnai un Laurai Gaugerei pirmajā mačā iekrājot pa četriem punktiem. Pirmās pretinieces uz Kocēniem bija ieradušās ierobežotā spēlētāju skaitā, bet šīvakar pretinieces mājas mačā varētu spēlēt pilnā virknējumā, kam vajadzētu nodrošināt krietni saistošāku cīņu.

“Lekrings” – “NND/RJTC” pulksten 19:00 Cēsis

Cēsīs savā starpā sacentīsies divas vienības, kas pašlaik cīnījušās bez izcīnītajiem punktiem. Jāsaka gan, ka cēsniecies savu vienīgo maču aizvadīja pietiekami sekmīgi, līdz cīņas vidum spējot iekrāt 3:0 vadību pret “Ķekavas Bulldogs/NND”, spēli gan zaudējot ar rezultātu 4:7. Tas tabulā vienībai pašlaik dod piekto vietu astoņu komandu konkurencē. Katrīna Dārta Kārkliņa vienīgajā cīņā atzīta par labāko savā komandā un viņa ar 3 (2+1) punktiem arī ir vienības rezultatīvākā florboliste. Ņemot vērā, ka komanda uz izbraukuma spēli bija devusies bez četrām potenciālajām līderēm (Madaras Akmentiņas, Jutas Hmeļņickas, Elīnas Šarovas un Rebekas Laures), optimālajā virknējumā cēsnieces varētu tikt pieskaitītas arī vadošo komandu pulkam.

Tikmēr galvaspilsētas vienība aizvadījusi jau divas cīņas, abās piedzīvojot diezgan smagus zaudējumus. Vispirms ar 1:8 zaudēts “Rubene-1” komandai, bet pēc tam ar 0:12 tika atzīts arī Ķekavas un NND apvienotās komandas pārākums. Divās spēlēs vienīgos vārtus guvusi Sindija Žīgure, punktu par piespēli nopelnot arī Martai Rekei. Aplūkojot komandas pieteikumu, domājams, ka rīdziniecēm būs grūti cīnīties par uzvarām regulāri, bet atsevišķos mačos tādas izcīnīt noteikti būs iespējams. Varbūt jau šovakar Cēsīs?