Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Šodien sākas finālspēles

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien sākas finālspēles
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Jau šodien notiks pirmās finālspēles abās Hipolīzings Latvijas florbola čempionāta virslīgās. Finālsērijas par zelta medaļām ilgs līdz kādas komandas četrām uzvarām.

Vīriešu Virslīgas finālā tiekas Cēsu "Lekrings" un Rīgas "RTU/Inspecta". "Lekrings" ir patreizējie Latvijas čempioni, bet rīdzinieki pie tāda panākuma nav tikuši vēl nekad - viņu lielākais sasniegums ir valsts čempionāta bronzas godalgas, kas izcīnītas jau pirms daudziem gadiem.

Šosezon cēsnieki visa regulārā čempionāta laikā zaudējuši tikai divas spēles. Tiesa gan, viena no tām bija tieši pret otriem finālistiem – "RTU/Inspecta" florbolistiem, kad savā laukumā nācās atzīt viņu pārākumu, piekāpjoties ar 2:4. Otrajā spēlē viesos jau uzvarēja "Lekrings" - 5:4. Izslēgšanas spēlēs abas komandas līdz šim cīnījās bez zaudējumiem, taču jau šodien vienai tādu nāksies piedzīvot.

Bronzas medaļu liktenis tiks izspēlēts vienā mačā, kas 10. vai 11. aprīlī norisināsies Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā. Tajā savā starpā tiksies Kocēnu "Rubene" un Irlavas "Telms/Energokomplekss". Neapšaubāmi spēles favorīti ir "Rubenes" komanda, kuras kontā ir jau vairākas Latvijas vīriešu Virslīgas medaļas, bet "Telms/Energokomplekss" šī būs pirmā spēle par Virslīgas medaļām komandas vēsturē. Tomēr jāatzīmē, ka arī Irlavas komandas rindās ir vairāki spēlētāji ar lielu izslēgšanas spēļu pieredzi. Var prognozēt, ka stiprāka izrādīsies tā komanda, kura būs labāk atguvusies un sakopojusi spēkus pēc zaudējuma pusfinālā.

Šodien un rīt vīriešu Virslīgas finālspēles būs iespējams vērot interneta tiešraidē portālā gludahill.com, bet, pateicoties "RTU/Inspecta" izrādītajai iniciatīvai, sērijas ceturto finālspēli būs iespējams redzēt arī LTV7.

Vīriešu Virslīgas finālsērijas kalendārs:

DatumsLaiksMājniekiViesiVieta
03.04.18:00LekringsRTU/InspectaCēsis
04.04.18:00LekringsRTU/InspectaCēsis
10.04.?RTU/InspectaLekringsRīgas OC
11.04.14:00RTU/InspectaLekringsRīgas OC (LTV7)
*17.04.?LekringsRTU/InspectaValmieras OC
*18.04.?LekringsRTU/InspectaValmieras OC
*24.04.?LekringsRTU/InspectaValmieras OC

.*Ja būs nepieciešams

Sieviešu Virslīgā par pārsteigumu jau parūpējās "Valmiera/Vinda" meitenes, kuras pusfinālā no cīņas par zelta medaļām izslēdza Rīgas komandu "RSU Runway/Salming". Tieši rīdziniecēm, kuru sastāvu papildinājušas vairākas Latvijas izlases spēlētājas, šogad izdevās pārspēt Kocēnu "Rubeni", kuras valsts čempionātā nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu pēdējo trīs sezonu laikā (77 spēlēs pēc kārtas!), tādēļ interesantas solījās būt arī sieviešu Virslīgas finālspēles. Tomēr šoreiz finālā pretestību pieckārtējām čempionēm "Rubenei" centīsies izrādīt viņu kaimiņienes – "Valmiera/Vinda", kamēr "RSU Runway/Salming" ar "Ķekavas" komandu nāksies pacīnīties par bronzas godalgām.

Sieviešu Virslīgas finālspēļu izspēles kārtībā ir ļoti līdzīga vīriešu turnīram. Vienīgā atšķirība, ka vīrieši cīņa par zeltu aizvadīs divas spēles katras komandas mājas laukumā, bet pārējās, ja tādas būs nepieciešamas - neitrālā, bet sievietes savā laukumā nospēlēs tikai pa vienam mačam. Ar "Valmiera/Vinda" komandu situācija ir citāda, jo pārējās spēles gan vīriešu, gan sieviešu finālsērijās tiks aizvadītas Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, kas ir arī šīs komandas mājas laukums.

Sieviešu Virslīgas finālsērijas kalendārs:

DatumsLaiksMājniekiViesiVieta
03.04.13:30RubeneValmiera/VindaKocēni
04.04.14:00Valmiera/VindaRubeneValmieras OC
10.04.?RubeneValmiera/VindaValmieras OC
11.04.?RubeneValmiera/VindaValmieras OC
*17.04.?RubeneValmiera/VindaValmieras OC
*18.04.?RubeneValmiera/VindaValmieras OC
*24.04.?RubeneValmiera/VindaValmieras OC

.*Ja būs nepieciešams

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Kurā virslīgā finālsērija būs garāka?

  • 55

  • 6

  • 1


  +2 [+] [-]

, 2010-04-03 11:40, pirms 14 gadiem
Fināli absolūti neprognozējami, sevišķi - vīriešu!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-03 12:00, pirms 14 gadiem
rozmari rakstīja: Fināli absolūti neprognozējami, sevišķi - vīriešu!
Diezvai sieviešu fināls neprognozējams...

P.S Es par RTU pirmo un Rubenes sesto!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-03 12:17, pirms 14 gadiem
Christian Troy rakstīja: Diezvai sieviešu fināls neprognozējams...

P.S Es par RTU pirmo un Rubenes sesto!
Negaidi, Lekrings uzvarēs.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-03 13:39, pirms 14 gadiem
Par Lekringu un Rubeni