Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām ļoti svarīga cīņa par vietu pusfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām ļoti svarīga cīņa par vietu pusfinālā
Inga Ametere
Foto: Ķekavas Bulldogs

Elvi sieviešu florbola līgā šovakar gaidāma ļoti svarīga spēle starp "Ķekavas Bulldogs" un "Rīgas lauvas" komandām, jo abas sīksti cīnās par iekļūšanu pusfinālā.

"Ķekavas Bulldogs" - "Rīgas Lauvas"
Pulksten 20:00 Ķekavā
Turnīra tabulā abām komandām pašlaik ir pa sešiem izcīnītajiem punktiem, kas liek dalīt piekto un sesto vietu turnīra tabulā. Taču, ņemot vērā, ka Igaunijas izlase turnīrā startē ārpus konkurences, abām šīm komandām priekšā cīkstēšanās par ceturto vietu, kas regulārās sezonas noslēgumā ļaus spēlēt izslēgšanas turnīrā. Šāda aina nav nekas jauns, jo identiska situācija bija arī pagājušajā sezonā, kad "Rīgas Lauvas" sezonu noslēdza ar 20 punktiem 20 spēlēs, bet Ķekavas komandai bija par vienu izcīnīto punktu mazāk. Līdz ar to šīsdienas laukuma saimnieces noteikti labi apzinās, ka katrs izcīnītais vai pazaudētais punkts var izrādīties ārkārtīgi svarīgs sezonas beigās.

"Ķekavas Bulldogs" piedzīvojis zaudējumus pēdējās trijās spēlēs un uzvaras prieki nav baudīti kopš iepriekšējās cīņas pret "lauvām", kad viesos padevās negaidīti pārliecinoša uzvara ar 12:3. Todien uzvarētāju rindās spilgtu maču aizvadīja Inga Ametere, gūstot piecus vārtus un izdarot divas piespēles, bet par labāko atzina bijušo "lauvu" florbolisti Kristiānu Grāvīti. Nākamajās spēlēs "buldogi" saskārās ar pamatīgām problēmām aizsardzībā, kuras daļēji izdevās novērst pēdējā mačā pret NND, ar ko gan izrādījās par maz – 3:6 zaudējums, lai arī mača vadībā tieši Ķekavas komanda atradās vadībā ar rezultātu 3:1...Pārliecinoša komandas rezultatīvākā spēlētāja ir Inga Ametere (20+7), kurai seko Zanda Ozoliņa (6+6) un Līga Vancāne (6+6).

Tajā pašā laikā "Rīgas lauvas" pēc divām uzvarām pār spēcīgo FK "Ķekavu", cietušas divas smagas neveiksmes savā laukumā – jau minētais mačs pret "Bulldogs", kurā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Anna Ankudinova, kā arī 4:11 neveiksme pret "Rubeni", kurā divus vārtus iemeta Monika Džigure. Komandas rezultatīvākā spēlētāja gan ir Linda Dadajeva (9+6) un abas pēdējo maču rezultatīvākās spēlētājas ir viņas tuvākās sekotājas – Ankudinovai 8+3, bet Džigurei 7+1.