Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

"Florbolam.lv" dramatiskā cīņā kļūst par VFL 2011 čempioniem

Jānis Pārums

"Florbolam.lv" dramatiskā cīņā kļūst par VFL 2011 čempioniem
VFL čempionvienība "Florbolam.lv"
Foto: Renārs Buivids

Minūti pirms pamatlaika beigām panākuši izlīdzinājumu, "Florbolam.lv" florbolisti pēcspēles metienu sērijā izrādījās pārāki par "Ķekavu", tādējādi kļūstot par "Vasaras Florbola līgas" uzvarētājiem.

Atšķirībā no ceturtdienas, kad spēcīgā lietus dēļ spēles nācās pārcelt uz telpām, piektdien laiks bija daudz piemērotāks florbola spēlēšanai zem klajas debess, tādēļ cīņas varēja notikt ieplānotajā vietā.

Vispirms FK "Rīga" sacentās ar "Rēzekne/Varska" komandu, lai noskaidrotu čempionus "Unihoc" grupā. Jau pirms mača bija skaidrs, ka rēzekniešiem būs grūti spēkoties ar pretiniekiem, jo viņi uz spēli ieradās četru laukuma spēlētāju sastāvā (vēlāk pievienojās vēl viens). Tādēļ neizbrīna, ka sākotnēji "Rēzekne/Varska" vēl izrādīja kaut kādu pretestību, bet pēc tam rīdzinieki soli pa solim palielināja pārsvaru, beigās izcīnot graujošu uzvaru ar rezultātu 14:4. Līdz ar to FK "Rīga" kļuva par šīs grupas uzvarētājiem, savā īpašumā iegūstot dāvanu karti 100 latu vērtībā no florbola inventāra veikala "Florbolam.lv".

Ja "Unihoc" grupā finālspēlē īsti spraiga spēkošanās nesanāca, tad daudz spraigāki notikumi risinājās "Unihoc Elites" grupā, kur savā starpā spēkiem mērojās "Ķekava" un "Florbolam.lv". Ķekavas pārstāvji uz spēli ieradās maksimāli spēcīgākajā sastāvā, kamēr "Florbolam.lv" cīņu bija jāaizvada bez Oskara Fīrmaņa un Aināra Juškēviča. Jau pašā sākumā Nils Meļķis no vārtu priekšas guva vārtus, vadībā izvirzot "Ķekavu", drīz vien komandas biedram pārsvaru arī palielinot. Tad "Florbolam.lv" izmantoja tālu piespēli, vienus vārtus atspēlējot, bet ķekavnieki atkal panāca plus divi. Tomēr pirmā puslaika izskaņa aizritēja "Florbolam.lv" labā, kuri guva trīs vārtus un panāca 4:3 savā labā. Pie šāda rezultāta abas komandas arī devās atpūtā. Ļoti rezultatīvs bija otrā puslaika vidus, kad dažu minūšu laikā rezultāts mainījās ļoti strauji. Nedaudz sekmīgāki bija "Ķekavas" florbolisti, kas panāca 7:6 vadību, neskatoties pat uz to, ka vienus vārtus ielaida, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Sākoties pēdējai minūtei "Ķekava" joprojām atradās vienu vārtu pārsvarā, taču Jānim Jansonam izdevās izmantot skaitlisko vairākumu un izraut neizšķirtu. Turnīra nolikums paredzēja, ka uzvarētāja noteikšanai jāizmanto pēcspēles metieni, kuros nedaudz pārāki bija "Florbolam.lv" spēlētāji, uzvarot šo cīņu ar 2:1 un līdz ar to arī visu spēli ar 8:7. Līdz ar to "Florbolam.lv" komanda tikusi pie pirmās trofejas vasaras florbola sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Dāvis Dedumets, Biedrības Florbolaziņas.lv valdes loceklis

  -3 [+] [-]

, 2011-07-30 17:10, pirms 13 gadiem
man ir lauznis