Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

Vasaras Florbola līga: "Rēzekne/Varska" nosargā uzvaru

Jānis Pārums

Spraigi notikumi norisinājušies „Vasaras Florbola līgas” jaunās nedēļas pirmajā spēļu dienā, kad „Rēzekne/Varska” gandrīz izsēja sešu vārtu pārsvaru pret „Vēsajiem vīriem”. Turklāt emocijas sita augstu vilni.

Pirms „Unihoc” grupas pusfināliem gan vēl vajadzēja aizvadīt viena ceturtdaļfināla mača otro puslaiku. Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā tā arī neizdevās izspēlēt līdz galam spēli starp „Talsi/Vika wood” un „Domā?” komandām. Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 5:4 talsinieku labā, kad sākās spēcīgas lietusgāzes. Abas komandas vienojās, ka otro puslaiku izspēlēs pirmdien. Tā sākums bija negaidīts, jo pusotras minūtes laikā divus vārtus guva Rolands Reinsons, vadībā izvirzot jau „Domā?”. Talsiniekiem gan ātri vien Mārtiņš Maķevics rezultātu līdzsvaroja. Turpinājums vairs nebija tik rezultatīvs un uzvarēt varēja kā viena tā otra komanda. Deviņas minūtes pirms mača beigām pretuzbrukumā precīzs bija Artūrs Pētersons, kas vadību ļāva atgūt talsiniekiem. „Domā?” centās aktīvi veidot uzbrukumus, taču kurzemnieki sekmīgi slāpēja pretinieku centienus izglābties. Mača izskaņā tuvāk uzvarai ar divu vārtu pārsvaru bija „Talsi/Vika wood” nekā pretinieki rezultāta izlīdzināšanai. Talsu jaunieši uzvaru nosargāja un iekļuva pusfinālā, kur viņus jau gaidīja FK „Rīga”.

Vispirms gan finālistu noskaidroja „Vēso vīru” un „Rēzekne/Varska” duelēšanās. Abas komandas bija praktiski labākajos sastāvos, taču spēli daudz labāk sāka latgalieši. Divi Andreja Cvetkova vārtu guvumi, kā arī Ērika Kriviņa un Mareka Vaiskoviča precīzie metieni deva drošu 4:0 pēc pirmā puslaika. Arī pēc pārtraukuma ātri izcēlās Cvetkovs un Vaiskovičs, kas lika domāt par ievērojamu sagrāvi (6:0). Māris Ronis vienus vārtus atspēlēja, bet uzreiz ar to pašu atbildēja Cvetkovs – 7:1. Taču tikai tad sākās galvenie notikumi laukumā. Ar piecu sekunžu intervālu precīzi meta Ronis un Jānis Klestrovs, bet pēc minūtes skaitlisko vairākumu izmantoja Valters Streļuks – 4:7. Cvetkova „ievilktie” vārti ofensīvu uz brīdi apslāpēja, taču pēc minūtes Jānis Larionovs vēlreiz panāca mīnus trīs. Pusotru minūti pirms mača beigām uz rēzekniešu vārtiem tika nozīmēts soda metiens. To izpildīja Māris Ronis, gūstot vārtus, taču tiesneši fiksēja bumbiņas pavilkšanu atpakaļ. Sekoja vairākuma izspēle un četras sekundes pirms cīņas beigām Larionovs guva vēl vienus vārtus. Ar tiesnešu lēmumu ļoti neapmierināts bija rēzekniešu kapteinis Ēriks Čate, kurš jau grasījās uzbrukt soģiem, taču komandas biedriem izdevās agresivitāti apslāpēt. Neskatoties uz to, sarkanā kartīte bija neizbēgama. Spēles rezultātu gan tas neietekmēja un rēzeknieši uzvarēja ar 8:6.

Nedaudz iekavējās spēle starp „FK Rīga” un „Talsi/Vika wood” komandām, jo ieradies nebija rīdzinieku vārtsargs Ivars Dišereits. Tas kurzemniekiem mača sākumā arī ļāva turēt līdzi rezultātā, divas reizes pat izvirzoties vadībā. Tomēr arvien vairāk izpaudās meistarīgāko rīdzinieku pārsvars. Līdz pārtraukumam FK „Rīga” bija vadībā jau ar 7:3, bet otrajā puslaikā pārsvaru palielināja vēl vairāk, uzvarot ar 14:4 un iekļūstot finālā, kur gaida spēle ar „Rēzekne/Varska” komandu.

Informāciju sagatavoja:
Dāvis Dedumets, Biedrības Florbolaziņas.lv valdes loceklis