Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

Sieviešu grupas finālā triumfē "Ķekavas Dāmas"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sieviešu grupas finālā triumfē "Ķekavas Dāmas"
Evelīna Garbare un "Ķekavas Dāmas"
Foto: www.vasarasliga.lv

Šonedēļ, spītējot lietus gāzēm, tika aizvadītas florbola Vasaras līgas sieviešu grupas noslēdzošās spēles - par jauno čempioni kļuva komanda "Ķekavas Dāmas", kas finālā ar 6:1 pārspēja "Rīgas Lauvas". Bronzas medaļas šogad sev kaklā kāra RSU florbolistes.

Diemžēl, atšķirībā no vīriešu B grupas fināliem, dāmām izšķirošās cīņas nācās aizvadīt Vasaras līgai neraksturīgos apstākļos, proti, iekštelpās, kas pamatojams ar negaidītajām lietus gāzēm neilgi pirms spēļu sākuma. Tas gan nemazināja intrigu laukumā kā vienā, tā otrā cīņā.

Vispirms risinājās spēle par 3.vietu, kurā tikās pērnās sezonas čempione RSU (pusfinālā zaudējums "Rīgas Lauvām" pēcspēles metienos ar 2:3) un FK "Ādaži" florbolistes (pusfinālā kapitulēts "Ķekavas Dāmām" ar 2:6). Sākotnēji varēja šķist, ka intrigu cīņai par 3.vietu intrigu būs izdzēsusi "Ādažu" komandas vārtsardzes Lāsmas Rimšas trauma, viņas vietā šajā cīņā vārtus sargāja Evijai Birkhānei, kura, starp citu, pēc pamata pozīcijas ir aizsardze. Spēles ievads par to arī vēstīja – lai arī ādažnieces kā pirmās izvirzījās vadībā, RSU spēja gūt ātrus un vieglus vārtus, panākot pat 4:1 pārsvaru. Neticami, taču otrā puslaika laikā pakāpeniski "Ādažu" florbolistes rezultāta starpību samazināja, līdz pēdējās spēles minūtēs, izmantojot skaitlisko vairākumu, panāca 4:4, kas pēc finālsirēnas nozīmēja, ka uzvarētājas jānoskaidro ar pēcspēles metieniem. Ņemot vērā, ka Evija nav vārtsardze, varēja domāt, ka RSU ātri šo sēriju paveiks pozitīvi, taču tā nenotika – vairākos mēģinājumos bumbiņa lidoja garām, virsū vārtsardzei vai pat Birkhāne bumbiņu atsita, taču pēdējais vārds tomēr piederēja RSU florbolistēm, kuras prata nekrist kaunā un izcīnīt Vasaras līgas bronzas medaļas.

Šai spēlei sekoja gaidītais fināls, kurā tikās pērnās sezonas finālistes, vicečempiones "Ķekavas Dāmas" un šī gada lielākā pārsteiguma kaldinātājas - "Rīgas Lauvas". Ja "Ķekavas Dāmu" nokļūšana finālā vērtējama kā likumsakarīga (turklāt abas S grupas rezultatīvākās spēlētājas Ieva Jurkāne un Evelīna Garbare spēlē tieši šajā komandā), tad "Rīgas Lauvu" spēlēšanu finālmačā reti kurš uzdrīkstējās prognozēt. Spēle sākās nedaudz vienmuļi, taču ar "Ķekavas Dāmu" gūtiem vārtiem, to paveicot jau pieminētajai Garbarei. Lai arī rīdzinieces nereti prata izveidot labus uzbrukumus, šoreiz visas spēles garumā jautājumi par favorītkomandu nebija aktuāli – "Ķekavas Dāmas" kontrolēja mača gaitu un, lai arī vārtu guvumi nesekoja tik bieži kā cerēts, bija jānotiek brīnumam, lai lauvas parūpētos par sensāciju arī šajā spēlē. Vien mača izskaņā ķekavietes guva vairākus ātrus vārtus, kas gala rezultātu ļāva vērtēt kā graujošu un čempiona titulu nesošu – 6:1.

Pēc finālspēles tika sveikti arī turnīra individuālo balvu saņēmēji. Par labāko vārtsardzi tika atzīta "Rīgas Lauvu" pārstāve Dana Gulbe, labākā aizsardzības pozīcijas spēlētāja - Evelīna Garbare (Ķekavas Dāmas), savukārt labākās uzbrucējas godā tika Aija Kuncīte (RSU). Rezultatīvākā spēlētāja šosezon bija Ieva Jurkāne no "Ķekavas Dāmām". Katras pozīcijas izcilākā spēlētāja saņēma balvu no "Salmingsporta", savukārt turnīra rezultatīvākā spēlētāja tika pie dāvanas no SIA "Inlight".

Tam, protams, sekoja turnīra laureātu sveikšana ar tradicionālajām medaļām, kausu un šampānieti. Turnīra galvenā balva, proti, dāvanu čeks 150,- Eur vērtībā no "Salmingsporta" tika čempionei - "Ķekavas Dāmas" Florbola Vasaras līgas organizatori saka lielu paldies solāriju studijai ADRENALINE TAN, kas visas vasaras garumā rūpējās ar S grupas labāko spēlētāju balvu nodrošinājumu, kā arī liels paldies AS "Cēsu alus" par VITAMINERAL WATER nodrošinājumu katrai spēlei.

Izmantotie resursi:
Vasaras Līga 2014