Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

Vasaras Florbola līga: "Ķekava" izrauj neizšķirtu, "Concept" turnīrs beidzies

Jānis Pārums

Dramatiskā cīņā "Ķekavas" florbolisti saglabājuši pirmo vietu turnīra tabulā, divas sekundes pirms mača beigām panākot 6:6 pret "Quatro Pigeons". Tikmēr "Concept" kā pirmie zaudējuši izredzes turpināt cīņas izslēgšanas turnīrā.

Vakars gan sākās ar „Jūrmalas” un „Vēso vīru” spēkošanos. Pieredze pret jaunību, tāda varētu būt šīs spēles devīze. Jūrmalniekiem šī bija pirmspēdējā spēle grupu turnīrā un ir skaidrs, ka būs nepieciešams punkts (punkti?), lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā. „Vēsie vīri” par spēlēšanu play-off varēja būt visnotaļ droši, taču negaidītais zaudējums „Špinātpundurs Ponijs” komandai pozīcijas sašķobīja. Šoreiz komanda bija ieradusies gandrīz spēcīgākajā sastāvā un jau 32.sekundē Raimonds Ūdris izvirzīja vadībā favorītus. Jūrmalnieki gan negrasījās padoties un pēc līdera Anša Auzāna vārtu guvuma rezultāts bija neizšķirts. Tad piecu minūšu laikā „Vēsie vīri” guva četrus vārtus (pa diviem precīziem metieniem Ūdrim un Valteram Streļukam), uz ko jūrmalnieki atbildēja ar saviem metieniem, bet pārtraukumā komandas devās pie 6:3. Otrā perioda sākumā pārsvars pieauga līdz 8:3 un „Vēsie vīri” droši novadīja spēli līdz uzvarošām beigām – 10:7. Uzvarētājiem Ūdris guva trīs vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

Divu B grupas pastarīšu cīņā „Unihoc Summer Team” tika pie pirmās uzvaras, ar 10:5 pieveicot „Mārupi”. Jāsaka, ka „Unihoc Summer Team” uz spēli ieradās vien piecu spēlētāju sastāvā, tādēļ visu pirmo puslaiku risinājās līdzīga cīņa, turklāt centīgie „Mārupes” spēlētāji atradās minimālā vadībā. Puslaiks beidzās ar neizšķirtu 3:3 rezultātu, bet tad pusotras minūtes laikā bumbiņa trīs reizes pabija „Mārupes” cietoksnī un 6:3. Atlikušajā laikā šaubas par „Unihoc Summer Team’ komandas uzvaru vairs neradās. Uzvarētājiem piecus vārtus guva Antons Jauzers. Pēc šīs spēles „Unihoc Summer Team” rēķinā ir četri punkti sešos mačos un ļoti reālas izredzes iekļūt „play-off” turnīrā.

Pirms savas pēdējās spēles matemātiskas izredzes iekļūt play-off saglabāja A grupas pēdējās vietas īpašnieki „Concept”, taču tad viņiem vajadzēja tikt galā ar „Domā?”. Cīņas pirmā puse aizritēja līdzvērtīgā spēkošanās un vien 16.minūtē Jānis Multiņš vadībā izvirzīja „Domā?”. Tūlīt sekoja vēl viens precīzs metiens, bet 12 sekundes pirms pārtraukuma Mārcis Multiņš ar fintu panāca jau 3:0. Pēc pārtraukuma „Domā?” guva vēl divus vārtus un vienīgi tad pamodās „Concept’, atkal pietuvojoties līdz mīnus trīs. Taču vilciens jau bija aizgājis un „Domā?” pārliecinoši nosargāja uzvaru, pēc diviem Edgara Zeidlera precīziem metieniem uzstādot beigu rezultātu – 7:2. Līdz ar to „Concept” kļuvusi par pirmo komandu, kurai šis turnīrs ir noslēdzies. „Domā?” jau nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā, turklāt saglabā pat teorētiskas izredzes ieņemt otro vietu, kas ļautu cīnīties Elites grupas pusfinālā.

Dienas centrālajā spēlē tikās abas B apakšgrupas līderes „Ķekava” un „Quatro Pigeons”. Ķekavnieki bija praktiski labākajā sastāvā (trūka vien Gunāra Klēģera, kurš piedalījies tikai vienā spēlē), kamēr „Quatro Pigeons” pēdējā brīdī pieteica savu otro vārtsargu Kristapu Putānu, jo Dāvis Čiekurs uz spēli nevarēja ierasties. Mačs jau no pirmajām sekundēm bija ļoti saistošs, abu komandu spēlētājiem darbojoties tehniski un vienlaikus visai asi. Septītajā minūtē Mārtiņš Zvidra, realizējot vairākumu, vadībā izvirzīja „Quatro Pigeons”, bet 11.minūtē Gints Klēģers izmantoja pretinieku paviršību, ar zibenīgu soda izspēli panākot līdzsvaru. Vadību gan pārņemt „Ķekavai” neizdevās, turklāt 16.minūtē Oskars Stepiņš „iestādīja” bumbiņu zem Bramaņa vārtu pārlikņa – 2:1. Pēc pārtraukuma Intaram Labsvārdam vajadzēja 15.sekundes, lai ar tālu metinu atkal panāktu izlīdzinājumu. Taču savs sakāmais bija arī pretiniekiem, jo vispirms no vārtu priekšas precīzs bija Zvidra, bet pēc pusminūtes Zvidra pretinieku laukuma pusē pārtvēra bumbiņu un Pēteris Freimanis neviena netraucēts panāca 4:2. Pēc nelielas uguņošanas iestājās klusums, ko 26.minūtē pārtrauca Nils Meļķis, iemetot labajā apakšējā stūrī. Tad Jānis Liepa panāca izlīdzinājumu, bet pēc nepilnas minūtes Matīss Jansons pirmo reizi vadībā izvirzīja jau „Ķekavu”. Atlika spēlēt astoņas minūtes, bet 36.minūtē Emīls Liepiņš ar skaistu driblu nonāca pie sānu apmales, no kurienes sekoja piespēle vārtu priekšā un Edgars Liepiņš izlīdzināja rezultātu. Kad „Quatro Pigeons” ieguva ceturto vairākumu, to nepilnas divas minūtes pirms mača beigām izmantoja Stepiņš un vadībā atkal viņa komanda – 6:5. Izmisīgie „Ķekavas” uzbrukumi beidzās bez rezultāta. Pēdējās sekundēs laukumā devās arī Labsvārds, lai izlīdzinātu rezultātu ar finta palīdzību. „Baloži” dabūja bumbiņu tālu prom no vārtiem, taču pēdējās sekundēs nogulēja Meļķa piespēli vārtu priekšā, kur pilnīgi brīvs bija palicis Klēģers – 6:6 brīdī, kad uz tablo mirdz 39:58. Tā arī spēle noslēdzās. Neizšķirts ir pateicīgs „Ķekavai”, bet „Quatro Pigeons” komandai būs jāuzvar „Rēzekne/Varska”, pretējā gadījumā nāksies kost pirkstos par zaudēto punktu cīņā ar „Talsi/Vika wood”.

Izmantotie resursi:
Vasaras Florbola Līga 2011

     [+] [-]

, 2011-07-07 22:51, pirms 13 gadiem
Vecie buki noaardiijaas!!! Sveicieni Raimi un Streljuk no Gunchas. Kad ciemos laidiisiet?