Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kārkliņa atgriežas dzimtenē un cer atgūt motivāciju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kārkliņa atgriežas dzimtenē un cer atgūt motivāciju
Gunita Kārkliņa
Foto: Floorball.lv

Ilggadējā Latvijas sieviešu florbola izlases kapteine Gunita Kārkliņa pēc triju gadu pārtraukuma nolēmusi atgriezties dzimtenē un pievienoties FK "NND" komandai, ar kuru cer sasniegt augstākos mērķus.

Pēdējās trīs sezonas Gunita Kārkliņa pavadīja Norvēģijā, kļūstot par trīskārtēju šīs valsts čempioni "Sveiva IBK" komandas sastāvā. Tāpat izcīnīti vairāki tituli Norvēģijas kausā un Oslo čempionātā, kā arī katru gadu startēts Eiropas kausu izcīņā. Jau iepriekšējās sezonas izskaņā Gunita raidījumam florbola studija "Divi plus viens" atzina, ka pēc sezonas plānojot atgriezties dzimtenē. "Florbols pavisam noteikti nav iemesls, kādēļ atgriežos Latvijā. "Sveiva" ļoti gribēja, lai palieku Norvēģijā vai vismaz lai nospēlēju EuroFloorball Cup turnīrā rudenī. Tāpat saņēmu piedāvājumus arī no vairākiem citiem Norvēģijas, kā arī Čehijas un Zviedrijas klubiem, bet personīgu iemeslu dēļ esmu atgriezusies dzimtenē."

Iepriekš florboliste uzsvērusi, ka Latvijas čempionāta līmenis nav sevišķi augsts, kas liek domāt, ka šis varētu būt solis atpakaļ spēlētājas karjerā. Pati florboliste nenoliedz, ka pirmo reizi pa šiem daudzajiem gadiem viņa saskārusies ar motivācijas trūkumu. "Lai spēlētu florbolu augstā līmenī, tas prasa ļoti daudz laika, vasara paiet fiziskajos treniņos, nometnēs, vasaras turnīros un nav laika nedz sev, nedz saviem tuvajiem. Šobrīd likās ļoti piemērots brīdis, lai liktu punktu savam posmam Norvēģijā kā trīskārtējai šīs valsts čempionei.

Ziņas par Latvijas izlases kapteines atgriešanos dzimtenē lika iespringt vietējiem klubiem, kas arī aktīvi mēģināja pievilināt florbolisti savai saimei. Kārkliņa gan ieturēja ilgāku pauzi līdz lēmuma pieņemšanai. "Vēl esot Norvēģijā, bija plāns šosezon ņemt pauzi no florbola. Tomēr, atgriežoties mājās, satiekot vecos cīņu biedrus, sāku pārdomāt. Jā, bija piedāvājumi visādos līmeņos no Latvijas klubiem, bet šobrīd mana prioritāte ir darbs un bija jāmeklē optimāli izdevīgākais variants, lai to visu apvienotu." Tā rezultātā Gunita Kārkliņa jaunajā sezonā pārstāvēs Latvijas vicečempiones FK "NND": "Ar sieviešu florbolu Latvijā ir vēl trakāk kā ar bitēm... Te tiešām neko nevar zināt, atceros kā ar RSU pirmajā gadā savācām īstu "Drem Team", bet līdz finālam pat netikām... Tieši pretējo pērn izdarīja FK "NND", kad pusfinālā izslēdza FK "Ķekava", kuras tobrīd "uz papīra" izskatījās krietni pārākas. Šobrīd man ir grūti spriest, kāda būs sezona, neesmu vēl paguvusi tā īsti iepazīties ar jauno komandu, bet ļoti ceru, ka mēs viena otru papildināsim, motivēsim, iedvesmosim un sasniegsim augstākos mērķus kopā!"