Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Mūsējie izstājas no Šveices kausa, Degins rezultatīvāks kā Latvijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Mūsējie izstājas no Šveices kausa, Degins rezultatīvāks kā Latvijā
Evelīnas Garbares "Wizards"
Foto: Wizards-bebu.ch

No Šveices florbola kausa izcīņas izstājušies visi latviešu pārstāvētie klubi un sevišķi negaidīts izrādījās Evelīnas Garbares pārstāvētā kluba klupiens. Tikmēr turpat Šveicē priecēt turpina Renāta Degina rezultatīvā spēle. Zviedrijā vārtus guva piespēli izdarīja Luīze Biļinska, bet zemākā līmenī rezultatīvi bijuši Kārlis Kontrims un Kārlis Bubins.

Biļinskai 1+1, komanda izkrīt no astotnieka
Smaga cīņa par tikšanu Zviedrijas florbola Superlīgā turpinās Luīzes Biļinskas pārstāvētajam "Karlstad IBF", kas kārtējā spēlē viesos ar 4:7 (2:3, 2:2, 0:2) nācās piekāpties "Jonkopings IK", tādējādi ar deviņiem punktiem komanda izkritusi no labāko astotnieka, pašlaik esot devītajā vietā. Biļinska spēles septītajā minūtē izcēlās ar vārtu guvumu, panākot 1:1, bet otrā perioda izskaņā asistēja Frīdai Svānai, kura tobrīd rezultātu sadeldēja līdz 4:5. Diemžēl pēdējās desmit minūtēs sāncensēm izdevās gūt vēl divus vārtus, kas nostiprināja mājinieču uzvaru. Biļinska astoņās aizvadītajās spēlēs pašlaik izcēlusies ar 6 (5+1) punktiem.

Degins Šveicē rezultatīvāks nekā Latvijā
Šveices U-18 florbola čempionātā pie ceturtās uzvaras četrās spēlēs ticis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas savā laukumā ar 8:3 (1:1, 4:2, 3:0) tika galā ar "UHC Uster". Latviešu florbolistam šajā spēlē izdevās tikt pie četriem vārtu guvumiem. Turnīra tabulā pēc četrām spēļu kārtām Turgavas komanda jau par četriem punktiem jeb vairāk kā vienas uzvaras tiesu apsteidz tuvākos konkurentus.

Garbares klubs negaidīti izstājas no kausa
Negaidīti ātri Šveices kausa izcīņas turnīrs noslēdzies Evelīnas Garbares pārstāvētajam "Wizards Bern Burgdorf", kas viesos ar 4:7 (1:2, 2:2, 1:3) piekāpās zemākās līgas komandai "Hot Chilis Rumlang-Regensdrof", kuras pērn kausa mačā pieveica ar rezultātu 6:0. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Garbare izdarīja rezultatīvu piespēli un Romina Rudina rezultāta deficītu sadeldēja līdz 4:5. Minūti pirms mača beigām "burves" palika skaitliskajā mazākumā un pamanījās ielaist vēl divus vārtus, priekšlaicīgi noslēdzot cīņu par Šveices kausu.

Arī Andra Rajecka klubs zaudē sienāžiem
Šveices NLA līgas pēdējā spēlē smagu sagrāvi pret Cīrihes klubu "Grasshoppers" piedzīvoja Jāņa Rajeca pārstāvētais klubs. Savukārt viņa dvīņubrāļa Andra Rajecka "Floorball Thurgau' pret "sienāžiem" sacentās Šveices kausā. Vēl trešās trešdaļas ievadā pēc Rajecka vārtu guvuma NLB līgas klubs spēja uzturēt intrigu spēlē, jo rezultāts tika sadeldēts līdz 4:5. Drīz vien gan latvietis nopelnīja noraidījumu un "Grasshoppers" guva sestos vārtus, turpinājumā izdarot vēl divus precīzus metienus, liekot "Thurgau" piedzīvot 4:8 (1:4, 2:1, 1:3) neveiksmi un izstāties no turnīra. Jāpiezīmē, ka mača izskaņā latvietim tika piešķirts vēl viens noraidījums.

Jurševska "buldogi" zaudē arī pārceltajā spēlē pastarīšiem
Arvien vājāk Čehijas florbola spēcīgākajā līgā turpina spēlēt Artūra Jurševska pārstāvētais "itelligence Bulldogs brno", kas aizvadījis pārcelto otrās kārtas spēli viesos pret pirmspēdējā vietā esošo "TJ Znojmo", pēc diviem periodiem esot minimālā vadībā, turpinājumā gan ciešot sakāvi ar 2:3 (0:0, 1:0, 1:3), sagādājot konkurentiem vien otro uzvaru turnīrā. Jurševskis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda ar astoņiem punktiem deviņos mačos atrodas desmitajā vietā, par pieciem punktiem atpaliekot no labāko astotnieka.

Lazdiņam sešas soda minūtes neveiksmē
Vācijas florbola 2.Bundeslīgā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis "BSV Roxel" ar trim latviešu florbolistiem ierindā, viesos ar 6:9 (3:2, 0:2, 3:5) piekāpjoties "TSV Neuwittenbek". Arī latviešiem spēle neveiksmīga, jo Miks Sniķeris un Uvis Eglītis spēles protokolā neizcēlās, bet Atim Lazdiņam mačā trīs mazie noraidījumi un visos pretinieki pamanījās izcelties ar rezultatīviem metieniem. Ar četriem punktiem četrās spēlēs "BSV Roxel" atrodas sestajā vietā astoņu komandu konkurencē.

Kapteinis Bubins liek punktu ar vārtu guvumu
Vācijas reģionālajā florbola līgā pie pārliecinošas uzvaras tika Kārļa Bubina pārstāvētais "Panther Regensburg", kas savā laukumā ar 12:4 (4:1, 2:3, 6:0) sagrāva "Donau Floorball Ingolstadt". Bubins, kurš pildīja arī savas komandas kapteiņa funkcijas, divas ar pusi minūtes pirms mača beigām guva pēdējos vārtus cīņā. Turnīra tabulā pēc divām spēļu kārtām "panteras" ar trim punktiem atrodas piektajā vietā astoņu komandu konkurencē.

Meldera "IFK Paris" turpina apspēlēt Lionas komandu
Francijas florbola spēcīgākajā līgā kārtējo uzvaru izcīnījis Raivja Meldera pārstāvētais "IFK Paris", kas viesos ar rezultātu 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) tika galā ar "Lyon FC – Pirates". Latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Interesanti, ka šī bija abu komandu 19. savstarpējā cīņa Francijas čempionātos un allaž pie panākumiem ticis galvaspilsētas klubs. Nākamā cīņa Parīzes komandai ieplānota vien novembra beigās, bet pašlaik turnīra tabulā "IFK Paris" ar septiņiem punktiem četrās spēlēs atrodas pirmajā pozīcijā ziemeļu konferencē.

Insbrukas komanda turpina kā pa amerikāņu kalniņiem
Ļoti nestabili savu pirmo sezonu Austrijas čempionātā turpina spēlēt Kārļa Kontrima pārstāvētais "Hot Shots Innsburck", kas sāka ar smagu sagrāvi, tad turpināja ar vieglu uzvaru, bet pēdējā notikušajā mačā savā laukumā nācies ar 1:12 (0:4, 0:5, 1:3) kapitulēt "TVZ Wikings Zell am See". Latviešu florbolists otrās trešdaļas ievadā nopelnīja divu minūšu noraidījumu un viesi to steidza izmantot, gūstot vārtus vairākumā, tobrīd panākot jau 7:0.

Nākamajā mačā Kontrims izcēlās ar vārtu guvumu, rezultatīvu piespēli un četrām soda minūtēm, bet "Hot Shots Innsbruck" savā laukumā ar 2:5 (0:1, 0:3, 2:1) piekāpās Klāgenfurtes komandai "KAC Floorball", kuru rindās jau kārtējo sezonu spēlē Artis Gaidis, kurš gan pašlaik mokās ar savainojumu, kā rezultātā šajā sezonā nevienā mačā laukumā vēl nav devies.