Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Vaičis gūst divus vārtus, iemet arī Krūmiņš

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vaičis gūst divus vārtus, iemet arī Krūmiņš
Kristaps Vaičis (centrā)
Foto: Berlin Rockets

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā ar diviem vārtu guvumiem atzīmējies Kristaps Vaičis, kamēr Somijā pārliecinoši turpina spēlēt Morica Krūmiņa un Jāņa Ragovska pārstāvētās vienības. Pie uzvaras tikusi arī Luīze Biļinska, kamēr Elizabetei Pavlovskai gan smags zaudējums.

Ar Vaiča rezultatīvo sniegumu izrādās par maz

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā ar diviem precīziem metieniem atzīmējies Kristaps Vaičis, taču viņa rezultatīvā spēle neglāba "Berlin Rockets" vienību no smagas sagrāves izbraukumā pret "DJK Holzbuttgen" vienību – 2:11 (1:3, 1:5, 0:3). Pirmos vārtus Vaičis guva 19. minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu un tobrīd panākot 1:2. Arī otros vārtus latvietis guva skaitliskajā vairākumā, turklāt brīdī, kad berlīnieši spēlēja formātā piecatā pret trim. Tobrīd rezultāts tika sadeldēts līdz 2:7. Trijās šīs sezonas spēlēs Vaičis guvis jau trīs vārtus.

Krūmiņam pirmie vārti un otrā uzvara

Lieliski Somijas F-līgu iesācis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas tikuši pie divām uzvarām tikpat spēlēs. Otrās kārtas mačā ar rezultātu 6:3 (1:2, 3:1, 2:0) tika pieveikti "Welhot" florbolisti, kas savā pirmajā mačā izrādīja vērā ņemamu pretestību spēcīgajiem "Classic". Patīkami, ka otrās trešdaļas pirmajā minūtē pie sava pirmā vārtu guvuma sezonā ticis arī cēsnieks, kurš spēlēja komandas trešajā maiņā un maču noslēdza ar pozitīvu (+1) lietderību. Ar sešiem izcīnītajiem punktiem "Nokian KrP" atrodas trešajā vietā turnīra tabulā un nākamo maču aizvadīs 30. septembrī, kad savā laukumā uzņems "EraViikingit", kuri sezonu iesākuši mainīgām sekmēm, pašlaik atrodoties devītajā vietā.

Ragovskim noraidījums otrajā panākumā

Arī cita Somijas F-līgas vienība LaSB ar Jāni Ragovski un Ralfu Orsti sekmīgi sākuši sezonu, otrās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 7:5 (2:0, 4:3, 1:2) pieveica "Tiikerit" vienību, mača gaitā iekrājot pat četru vārtu pārsvaru, ko gan trešā perioda ievadā mājinieki bija sadeldējuši līdz vienam precīzam metienam. Ragovskis, kurš spēlēja trešajā maiņā, pie punktiem netika, otrā perioda izskaņā nopelnot noraidījumu, ko uzreiz pēc pārtraukuma "Tiikerit" pārvērta vārtu guvumā, tobrīd pietuvojoties līdz 4:6. Orste bija iekļauts komandas ceturtajā virknējumā. Ar maksimālo punktu skaitu "LaSB" pašlaik atrodas ceturtajā vietā, bet nākamā spēle paredzēta 3. oktobrī viesos pret septītajā vietā esošo "Happee".

Izdarot deviņus metienus, Biļinskas klubs sezonu sāk ar uzvaru

Ar panākumu jauno Zviedrijas Superlīgas sezonu sācis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas viesos ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pieveica "Malmo Floorball Club". Interesanti, ka metienu attiecība spēlē bija 29:9 par labu laukuma saimniecēm, taču ar to uzvarai izrādījās par maz, jo latvietes pārstāvētā vienība vārtu guvumā pārvērta katru trešo metienu. Biļinska pie punktu guvumiem gan netika. Pēc pirmās kārtas "Karlstad IBF" ar trim punktiem ieņem piekto vietu, bet nākamo maču aizvadīs pret līgas jaunpienācējām "IBF Faun", kas atrodas 12.vietā.

SSRA un Pavlovskai pēc zoles nāk krišana

Pēc šokējošās uzvaras čempionāta ievadā, zaudējumu Somijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas savās mājās ar rezultātu 0:8 piedzīvoja sagrāvi pret PSS vienību. Elizabete Pavlovska šajā spēlē maču noslēdza ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu un sezonā kopumā viņai ir dalīts sliktākais rādītājs vienībā – mīnus pieci. Pēc divām spēļu kārtām SSRA ar trim punktiem ieņem sesto vietu astoņu stiprāko komandu konkurencē un nākamo cīņu aizvadīs 3. oktobrī, viesos tiekoties ar pašlaik vājāko vienību "Classic".