Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

V.Bodnieks: "Cienu tos, kuri cīnās līdz galam"

V.Bodnieks: "Cienu tos, kuri cīnās līdz galam"
Valērijs Bodnieks
Foto: www.urheilusuomi.com

Somijas Elites līgas kluba "FBT Pori" sastāvā šosezon spēlē mūsu vārtsargs Valērijs Bodnieks, kurš vēl pērnajā pavasarī bija viens no Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas fināla varoņiem un "RTU/Inspecta" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu. Šodien Valērijs ar portālu Sportacentrs.com dalījās dažās savās atziņās par florbolu Latvijā un Somijā.

Jautāts, vai nenožēlo, ka pārgāja spēlēt uz Somijas Elites līgu, Valērijs atbildēja, ka nekādā gadījumā, jo atšķirība starp florbola līmeni Latvijā un Somijā ir milzīga. Spēlējot ārzemēs, pirmkārt, viņš iegūstot pieredzi. Otrkārt, katru reizi, kad viņš šajā laikā viesojies Latvijā (kādas piecas reizes), tad arī spēlējis florbolu un ļoti labi redzējis to izaugsmi un atšķirību gan domāšanā, gan fiziskās sagatavotības ziņā. Ja redz pozitīvu rezultātu, tad skaidrs, ka esi uz pareizā ceļa, tikai jāstrādā. Protams, tas esot arī treneru uzticēšanās jautājums...

Valērijs arī atklāja, ka tādā līmenī, kāds tas ir Somijā, jebkura komanda var uzvarēt jebkuru pretinieku, jo spēku samērā nav lielas atšķirības starp pirmo un pēdējo komandu līgā. To pierādīja kaut vai pagājušās sezonas spēle starp "Haki" un "SSV", kurā uzvarēja pastarīte "Haki". Valērijs uzskata, ka Latvijas Virslīgas līmenis kopumā ir krities – ir divi līderi un viss, pārējie "pievelk" klāt. Latvijas komandās spēlētāju skaits ir labi ja "padsmit", dažās pat tikai kādi astoņi brauc uz spēlēm.

Valērijs sarunā uzsvēra: "Somijā jebkurā spēlē ir pieteikts maksimālais spēlētāju skaits un mājās paliek vēl kādi pieci – seši. Turklāt Somijas komandām apakšā ir dažādu vecumu juniori, atšķirībā no mūs klubiem, kuros nav tādas pēctecības. Labi būtu tad, ja Latvijas klubos piramīda būtu ne tikai divu vai triju komandu ietvaros (Virslīga, 1. līga un 2. līga), bet arī visos jauniešu vecumos un veterānos. Tad būtu rezultāts. Domāju, ka gan jau arī pie mums tā būs, tas ir tikai laika jautājums."

Valērijs pauda, ka no Latvijas komandām viņu visvairāk priecējot "Ulbrokas" sniegums. Mūsu vārtsargs ar interneta palīdzību sekojis līdzi arī sava amata brāļa Anda Blinda neveiksmēm. Atgādināsim, ka pagājušās nedēļas nogalē, kad "RTU/Inspecta" viesos spēkojās ar Jogevas SK "Selver/Tahe", Andis vienā no spēles epizodēm no pretinieku uzbrucēja saņēma tik spēcīgu spērienu ar celi pa galvu, ka uz brīdi zaudēja samaņu un pat tika ievietots Tartu slimnīcā, bet tagad veseļojas mājās – gultas režīmā. Valērijs ar portāla Sportacentrs.com starpniecību lūdza pasveicināt Andi un novēlēt viņam drīzu izveseļošanos. Viņš arī piebilda, ka gan Andi Blindu, gan viņa brāli Ati vislabāk raksturojot frāze "BLIND to the purpose", kas nozīmē "akli iet uz mērķi", jo viņi abi iet un cīnās līdz galam, ar ko iemantojuši Valērija cieņu.


"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.