Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ragovskis sāk ar piespēli, Trepšs atkal komandas MVP

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovskis sāk ar piespēli, Trepšs atkal komandas MVP
Roberts Trepšs vārtos
Foto: innebandyavisen.no/

Somijas florbola stiprākajā līgā jau pirmajā mačā pie punkta ticis Jānis Ragovskis, bet Moricam Krūmiņam ar komandu izcīnīta uzvara. Līgu zemāk mainīgām sekmēm turpina spēlēt Pētera Trekšes vienība, bet Daniels Anis ar komandu iekārtojušies Čehijas Superlīgas galvgalī. Tikmēr Roberts Trepšs turpina krāt balvas Norvēģijā.

Ragovskim sezonas ievadā rezultatīva piespēle

Somijas florbola Elites līgā lieliski sezonu iesācis talsinieks Jānis Ragovskis, kurš izcēlies ar rezultatīvu piespēli un pozitīvu (+1) lietderības koeficientu mačā, kurā viņa un Ralfa Orstes pārstāvētais LASB viesos ar rezultātu 6:5 (4:1, 2:0, 0:4) pieveica SPV komandu. Līdz spēles vidum latviešu pārstāvētā vienība bija iekrājusi komfortablu piecu vārtu pārsvaru, taču mača izskaņa izvērtās negaidīti spraiga, jo divas ar pusi minūtes pirms cīņas beigām SPV bija pietuvojušies viena precīza metiena attālumā. Izlīdiznājumu gan viņi nespēja panākt. Ragovskis spēlēja komandas trešajā maiņā, bet Orste palika rezervē. Tabulā LASB pašlaik ieņem sesto vietu, bet nākamo cīņu aizvadīs 26. septembrī, kad izbraukumā viesosies pie "Tiikerit", kas sezonu sāka ar 0:3 zaudējumu mājās pret ambiciozo "EraViikingit".

Krūmiņa vienība sezonu sāk ar uzvaru viesos

Morics Krūmiņš uzsācis nu jau kārtējo sezonu Somijas Elites līgas vienības "Nokian KrP' sastāvā. Sezonas ievadā cēsnieks spēlēja savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitāti neizceļoties, taču palīdzot komandai sezonu sākt ar 6:4 (1:0, 1:3, 4:1) uzvaru viesos pār Oulu OLS komandu. Viesi lieliski aizvadīja noslēdzošo trešdālu, kad prata no nelabvēlīgā 2:3 panākt 6:3 vadību, ceturtos vārtus ielaižot vien spēles pašā izskaņā. Pēc pirmās kārtas "Nokian KrP" ar trim punktiem ieņem piekto vietu, bet nākamo maču aizvadīs 25. septembrī, savā laukumā uzņemot "Welhot", kas turnīra ievadā tikai ar 5:7 piekāpās spēcīgajam "Classic".

Anis paliek sausā, komanda tabulas galvgalī

Čehijas florbola Superlīgā pārliecinoši turpina spēlēt Daniela Aņa pārstāvētais "1.SC Tempish Vitkovice", kas izcīnījusi trešo uzvaru tikpat cīņās. Kārtējā mačā vienība savā laukumā gana pārliecinoši ar rezultātu 12:2 (1:1, 4:1, 7:0) saplosīja "Black Angels". Līdzīgi kā iepriekšējā spēlē, arī šoreiz latvieša jaunā komanda teicami nospēlēja mača pēdējo periodu. Iepriekšējā kārtā izdevās iemest sešus bezatbildes vārtus, bet tagad komanda bijusi vēl pārliecinošāka. Anis šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās, bet komanda ar deviņiem punktiem iekārtojusies turnīra tabulas galvgalī. Nākamā spēle komandai ieplānota 26. septembrī, kad viesos jātiekas ar spēcīgo "Predvyber.CZ Florbal MB", kuri gan šosezon vēl nav aizvadījuši nevienu maču, tādēļ tabulā atrodas vien 12. vietā.

Trekšem noraidījums komandas panākumā

Somijas florbola čempionāta 1.divīzijas turnīrā pie otrās uzvaras trijās spēļu kārtās izdevies tikt Pētera Trekšes pārstāvētajam "Koovee", kas spraigā izbraukuma cīņā ar 6:5 (1:3, 2:2, 2:0, 1:0) papildlaikā tika galā ar "M-Team" vienību. Cēsnieks ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām tiekot pie divu minūšu noraidījumu. Mazākumu viesi izturēja un drīz pēc Trešes soda laika beigām Peteri Pūstinens, guva ceturtos no pavisam pieciem vārtiem mačā, panākot izlīdzinājumu, papildlaikā arī noformējot panākumu. Turnīra tabulā "Koovee" ar četriem punktiem trijās spēlēs pašlaik ieņem necilo desmito vietu, nevienu no uzvarām nespējot izcīnīt pamatlaikā.

Trepšs vēlreiz labākais komandā, "Harstad" pirmais panākums

Pie pirmās uzvaras Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā šajā sezonā izdevies tikt "Harstad" vienībai, ar vairākiem latviešiem ierindā. Kārtējā mačā "Harstad" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:1, 1:0, 2:1) pieveica "Fredrikstad". Interesanti, ka "Harstad" komandā arī šoreiz par labāko tika atzīts vārtsargs Roberts Trepšs, kurš tika galā ar 25 no 27 pretinieku metieniem. Toms Kirmužs un Toms Niedre atzīmējās ar vārtu guvumiem, bet Roberta Līviņa kontā rezultatīva piespēle. Tikmēr Kaspars Grundšteins palika ārpus pieteikuma leģionāra limita ierobežojumu dēļ. Pēc izcīnītā panākuma "Harstad" ar trim punktiem pakāpusies uz tik ļoti kāroto astoto pozīciju, bet nākamo maču aizvadīs 3. oktobrī, kad savā laukumā uzņems pēdējā vietā esošo "Gjellerasen".