Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Raitumam 1+2, Vaičim izcīnīts kauss

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latviešu florbolists Artis Raitums aizvadījis savu līdz šim rezultatīvāko spēli starpsezonu periodā, palīdzot pie uzvaras tikt Turku TPS. Savukārt Šveicē Kristapa Vaiča klubs izcīnījis "Sargaseeland Cup" trofeju.

Raitumam 1+2 komandas uzvarā
Otro dienu pēc kārtas savā starpā tikās Arta Raituma pārstāvētais Turku TPS un "Koovee" komandas. Pērn Turku komanda regulāro sezonu noslēdza septītajā vietā un bija tuvu iekļūšanai sacensību pusfinālā, kamēr "Koovee" turnīru noslēdza desmitajā vietā. Pirmajā savatarpējā spēlē TPS svinēja uzvaru ar rezultātu 5:2, bet svētdien TPS bija pārāki ar rezultātu 8:6 (2:2, 4:1, 2:3). Veiksmīgu maču aizvadīja arī Artis Raitums, kurš cīņas sākumā asistēja partneriem otrajā un trešajā vārtu guvumā, bet mača izskaņā pats izdarīja precīzu metienu, tobrīd panākot 7:5. Nākamo pārbaudes spēli TPS aizvadīs 2.septembrī, viesos tiekoties ar "Espoo Oilers", kas pērn aizkļuva līdz Superfinālam, kurā gan ar 2:8 tika zaudēts "SC Classic".

Vaičim "Sargaseeland Cup" kauss
Tikmēr Šveicē liepājnieka Kristapa Vaiča pārstāvētais Šveices NLB līgas klubs "Ad Astra Sarnen" kļuva ar "Sargaseeland" kausa uzvarētājiem. Jau iepriekš ziņots, ka sestdien priekšsacīkstēs ar 7:5 tika apspēlēta vietējā "UHC Sargasseland", bet pēc tam ar 9:6 uzvarēta arĪ "Schupbach" komanda. Finālā pretim stājās cita NLB līgas komanda "Red Devils March-Hofe Altendorf", kuri tika sagrauti ar rezultātu 13:1. Latviešu florbolists šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, jo viņam tika uzticēti citi uzdevumi. Jāpiebilst, ka pērn sezonas laikā "Ad Astra Sarnen" šo komandu uzvarēja spraigās cīņās ar rezultātiem 2:1 un 9:6. Nākamais mačs Vaiča pārstāvētajai komandai paredzēts 31.augustā pret NLA jeb augstākās līgas komandu "UHC Grunenmatt", kuru rindās savulaik spēlējis Mihails Kostusevs.