Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Meldera klubs paliek pēdējā vietā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Meldera klubs paliek pēdējā vietā
IFK Paris pēc piedzīvotās neveiksmes
Foto: IFF Floorball

Noslēdzies EuroFloorball Challenge turnīrs, kas norisinājās Ungārijas pilsētā Budapeštā. Zaudējot visās spēlēs, pēdējā vietā palicis Raivja Meldera pārstāvētais "IFK Paris" no Francijas.

Četru komandu konkurencē komandas cīnījās par vienīgo ceļazīmi uz 2017. gada EuroFloorball Cup turnīru, kas ir līmeni augstākas sacensības un kurās šā gada rudenī spēkosies Latvijas čempionvienība "Lielvārde". Lai saglabātu izredzes uz šo vietu, grupu turnīrā vajadzēja ieņemt kādu no pirmajām divām vietā. Tomēr Francijas čempionvienība ar latviešu uzbrucēju Raivi Melderi sastāvā turnīru sāka neveiksmīgi, ar 0:7 kapitulējot ungāru komandai "Phoenix Fireball". Turpmākās spēles bija ļoti spraigas, taču ar 2:3 tika zaudēts itāļu komandai "FBC Bozen" un ar 6:7 piedzīvota neveiksme pret vēl vienu un ungāru komandu "Dunai Krokodilok". Tas nozīmēja, ka grupu turnīrā ieņemta ceturtā vieta un sacensību pēdējā dienā gaidīja vēl viena spēkošanās ar Itālijas čempionvienību par trešo vietu turnīrā.

Līdzīgi kā grupu turnīrā, arī šoreiz cīņa izvērtās ļoti spraiga. Pirmajā trešdaļā francūži divas reizes izvirzījās vadībā, taču itāļi prata atspēlēties, otro reizi to paveicot otrās trešdaļas vidū brīdī, kad uz noraidīto spēlētāju soliņa atradās Raivis Melders. Izšķirošie izrādījās pieredzējušā itāļu florbolista Tobiasa Mores realizētais soda metiens mača 46.minūtē. Atlikušajā laikā francūži vairs nespēja atspēlēties, lai gan šī kļuva par pirmo spēli turnīrā, kurā viņi izdarīja vairāk metienu pa pretinieku vārtiem nekā konkurenti.

Latviešu florbolists Raivis Melders šajā turnīrā četrās spēlēs tika pie 2 (1+1) rezultativitātes punktiem un 13 soda minūtēm.

Par ceļazīmi uz EuroFloorball Cup turnīru sacentās divas ungāru komandas un "Phoenix Fireball" ar rezultātu 7:4 (4:0, 2:2, 1:2) pieveica "Dunai Krokodilok". Savukārt sieviešu konkurencē triumfēja spāņu komanda "CDE El Valle", kas pērn oktobrī jau spēlēja EuroFloorball Cup turnīrā, kas norisinājās Cēsīs. Finālā spānietes ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) pieveica vietējo komandu "Neumann PIllangok FSE".