Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskas klubs uzvar "Kallsta Open", latviete trešā rezultatīvākā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar Luīzes Biļinskas pārstāvētā "Karlstad IBF/U" komandas uzvaru noslēdzies prestižais starptautiskais florbola turnīrs "Kallsta Open 2016", lielisku sniegumu parādot arī latviešu florbolistei.

Grupu turnīrā "Karlstad IBF/U" svinēja trīs uzvaras trijās spēlēs, pārliecinoši ieņemot pirmo vietu turnīra tabulā. Ceturtdaļfinālā pretim stājās "IBK Goteborg" komanda, kuru izdevās pieveikt ar rezultātu 5:2 (2:1, 2:1, 1:0). Līdzīgi kā visa turnīra garumā, arī šoreiz Luīze bija rezultatīva, izceļoties ar vienu vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm.

Pusfinālā pretiniekos tājās "Linkoping IBK" un cīņas gaitā latvietes pārstāvētā komanda atradās iedzinējos ar 0:2 un 1:3, tomēr spēja vērst visu par labu, tiekot pie 6:4 (0:1, 4:2, 2:1) uzvaras, kas nodrošināja vietu sacensību finālā. Pusfināla mačā Luīzei Biļinskai viena rezultatīva piespēle piekto vārtu guvumā.

Finālā pretim stājās spēcīgais "Pixbo Wallenstam IBK", taču gaidītā intriga ātri vien sāka izplēnēt. Jau pirmajā trešdaļā "Karlstad IBF/U" panāca 4:0 vadību, otrajā periodā pārsvars tika nosargāts, bet pēdējā turnīra nogrieznī laukuma saimnieces vēl vairāk kāpināja tempu, izcīnot graujošu uzvaru ar rezultātu 8:2 (4:0, 1:1, 3:1). Šajā spēlē Biļinska izcēlās ar diviem precīziem metieniem.

Līdz ar to "Karlstad IBF/U" kļuva par turnīra uzvarētājām, bet Biļinska ar 15 (10+5) rezultativitātes punktiem bija turnīra trešā rezultatīvākā spēlētāja, atpaliekot vien no divām savām komandas biedrenēm.

Kā zināms, turnīrā piedalījās arī Diānas Isjominas "Sveiva IBK" un Līgas Garklāvas "Grei", taču neviena no šīm norvēģu komandām nespēja kvalificēties pusfinālam.