Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbares klubs kļūst par līderiem, Rajeckim uzvara drāmā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbares klubs kļūst par līderiem, Rajeckim uzvara drāmā
Evelīna Garbare
Foto: Wizards Bern Burgdorf

Šveices NLA sieviešu līgā turnīra tabulas galvgalī izvirzījies Evelīnas Garbares pārstāvētais klubs, savukārt vīriem pie dramatiskas pirmās uzvaras izdevies tikt Jānim Rajeckim ar komandu. Zviedrijā pirmā uzvara Tomam Bitmanim, bet Norvēģijā bez punktiem turpina cīnīties Toms Kirmužs ar komandas biedriem. Nīderlandē savā starpā tikās divas komandas ar latviešiem sastāvā.

Garbares klubs pārņem līderpozīcijas
Šveices NLA sieviešu līgas turnīra tabulas galvgalī izvirzījies Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas savā laukumā ar rezultātu 6:2 (3:1, 1:1, 2:0) apspēlēja "UH Red Lions Frauenfeld", tādējādi tiekot pie otrās uzvaras divās spēlēs un, pateicoties labākai vārtu attiecībai, ieņem pirmo vietu tabulā, apsteidzot divas citas komandas, kas turnīru sākušas ar perfektu bilanci. Latvijas izlases florboliste šajā spēlē atzīmējās ar divām soda minūtēm, kuras gan pretinieces neprata pārvērst vārtu guvumā. "Burves" nākamajā kārtā varēs turpināt savu lielisko sezonas startu, jo viesos jātiekas ar pēdējā vietā esošo "Aergera Giffers".

Rajeckim uzvara īstā drāmā
Dramatiskā cīņā pie pirmās uzvaras Šveices NLA līgā izdevies tikt Jāņa Rajecka pārstāvētajam "Kloten Bulach Jets", kas viesos papildlaikā ar rezultātu 8:7 (2:1, 0:2, 5:4, 1:0) apspēlēja "Tigers Langnau". Māca lielāko daļu latvieša pārstāvētā komanda atradās iedzinējos, tostarp ar rezultātu 2:5 nepilnas desmit minūtes pirms pamatlaika beigām. "Jets" spēja atspēlēties, taču tad atkal ielaida divus vārtus un lai izglābtos atlika divas minūtes. Ar šādu laika posmu bija pietiekami, lai panāktu 7:7, turklāt papildlaikā gūtu arī uzvaru nesošos vārtus. Rajeckis, kurš pārkvalificēts par uzbrucēju, šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Bitmanim piespēle un pirmā uzvara
Ar rezultatīvu piespēli un četrām soda minūtēm Zviedrijas 1.divīzijas turnīrā atzīmējies Latvijas izlases kandidāts Toms Bitmanis, palīdzot savam "IBK Sundsvall" tikt pie pirmās uzvaras sezonā. Sundsvales komanda savā laukumā spraigā mačā ar rezultātu 6:5 (3:3, 0:0, 3:2) apspēlēja "Skelleftea IBK", kuriem tā bija trešā neveiksme un kuri nomainījuši "Sundsvall IBK" pēdējā vietā turnīra tabulā. Bitmanis cīņas 13.minūtē izdarīja rezultatīvu piespēli komandas otrajā vārtu guvumā. Drīz vien latviešu florbolists nopelnīja divu minūšu noraidījumu, atstājot savu komandu mazākumā trijatā pret pieciem. Sāncenši izmantoja ne vien lielo, bet arī klasisko vairākumu, no 1:2 izvirzoties vadībā ar 3:2. Otrajā periodā rīdziniekam vēl divas soda minūtes, kuras šoreiz palika neizmantotas. Trešajā periodā "Sundsvall IBK" panāca 6:4 vadību, uz ko konkurenti atbildēja tikai ar vienu precīzu metienu. Pēc trim spēļu kārtām "IBK Sundsvall" ar trim punktiem pakāpušies uz devīto vietu turnīra tabulā, bet Bitmanis iespējis 3 (2+1) rezultativitātes punktus.

Kirmužam vārtu guvums bezcerīgā zaudējumā
Smagu sagrāvi Norvēģijas Elites līgā piedzīvojis Toma Kirmuža pārstāvētais "Harstad IBK", kas viesos ar rezultātu 3:12 (0:6, 1:1, 2:5) kapitulēja "Sveiva" komandai, tādējādi piedzīvojot pirmo sagrāvi, bet kopumā zaudētas visas trīs turnīra pirmās spēles, kas turnīra tabulā neļauj tikt augstāk par desmito vietu 12 komandu konkurencē. Līdzīgi kā pirmajās divās čempionāta spēlēs, arī šoreiz Kirmužs izcēlās ar vienu vārtu guvumu, savu statistiku uzlabojot līdz 3 (3+0) punktiem šajā sezonā.

Latviešu duelī Sebris apspēlē Gailīti un Rutki
Nīderlandes florbola čempionāta Elites divīzijā savstarpējā spēlē tikās Helvija Sebra pārstāvētais "Blue Falcons" un "FC Breda" ar Gati Gailīti un Lauri Rutki sastāvā. Uzvaru ar rezultātu 8:4 (3:0, 4:4, 1:0) izcīnīja laukuma saimnieki, kuru rindās Sebris ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Zaudētājiem Rutkis asistēja komandas pirmajā vārtu guvumā, kad otrās trešdaļas sākumā rezultāta starpība tika sadeldēta līdz 1:3. Savukārt Gailītis otrā perioda vidū ar precīzu metienu panāca 3:7. Turnīra tabulā "Blue Falcons" pēc divām spēļu kārtām ar trim punktiem ieņem ceturto vietu, bet spēcīgākās līgas jaunpienācēji no Bredas zaudējuši abas cīņas, pašlaik atrodoties pēdējā sestajā vietā.