Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskai "hat-trick" Zviedrijas Superlīgā, Rajeckim divi "goli"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai "hat-trick" Zviedrijas Superlīgā, Rajeckim divi "goli"
Luīze Biļinska taisa komandas "pašbildi"
Foto: Karlstad IBF

Zviedrijas Superlīgā lieliski turpina spēlēt Luīze Biļinska, otrās kārtas spēlē izceļoties ar trim vārtu guvumiem un pēc divām kārtām atrodas pasaules spēcīgākās līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta septītajā vietā. Savukārt Šveicē ar diviem precīziem metieniem atzīmējies Jānis Rajeckis.

Biļinskai hat-trick pasaules stiprākajā līgā
Zviedrijas Superlīgā otro spēli aizvadījusi Latvijas izlases florboliste Luīze Biļinska, izceļoties ar lielisku sniegumu, tiekot pie trim vārtu guvumiem un palīdzot "Karstad IBF" savā laukumā ar rezultātu 6:1 (3:0, 2:1, 1:0) pieveikt "IBK Dalen", komandai izcīnot pirmo uzvaru turnīra tabulā. Biļinska ceturtajā minūtē atklāja spēles rezultātu, desmitajā minūtē viņa dubultoja savas komanda pārsvaru, bet trešās trešdaļas vidū mūsu florboliste uzstādīja cīņas beigu rezultātu. Pēc izcīnītās uzvaras "Karlstad IBF" ar trim punktiem pakāpies uz piekto vietu, bet Biļinska ar 5 (5+0) rezultativitātes punktiem ir septītā rezultatīvākā čempionātā.

Rajeckim divi vārtu guvumi
Šveices NLA līgā ar diviem vārtu guvumiem izcēlies Jānis Rajeckis, taču viņa pārstāvētais "Kloten Bulach Jets" savā laukumā ar rezultātu 6:7 (1:1, 4:1, 1:4, 0:1) papildlaikā piekāpās "UHC Alligator Malans". Ja iepriekšējā spēļu kārtā "Jets" dramatiskā cīņā izglābās no zaudējuma pamatlaikā, vēlāk uzvarot arī papildlaikā, tad šoreiz aina bija pavisam cita, jo pēc diviem periodiem cēsnieka pārstāvētā komanda atradās solīdā vadībā ar triju vārtu pārsvaru, vēl minūti pirms pamatlaika beigām pārsvars bija divi vārti, bet uzvarēt tomēr neizdevās, jo 24 sekundes pirms pamatlaika beigām pretinieks rezultāta starpību sadeldēja līdz minimumam, bet vēl pēc 13 sekundēm uz tablo bija jau neizšķirts. No šāda pavērsiena "Jets" neatguvās, papildlaika otrajā minūtē ielaižot arī septītos vārtus. Pēc šī zaudējuma "Jets" ar trim punktiem turnīra tabulā atrodas astotajā vietā, bet "aligatoriem" ir astoņi punkti un pirmā vieta tabulā.

Višņevska ielaiž divus vārtus, ar ko izrādās par daudz
Zviedrijas Allsvenskan līgā joprojām labi aizsardzībā darbojas "Sundsvalls IBF" komanda ar Latvijas izlases vārtsardzi Laumu Višņevsku sastāvā. Tomēr punkti turnīra tabulā sevišķi nesokas, jo uzbrukums komandai ir katastrofāls – kārtējā spēlē "Sundsvalls IBF" savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) piekāpās "IBF Falun", izšķirošos vārtus ielaižot 20 sekundes pirms pamatlaika beigām. Lauma Višņevska atvairīja 22 no 24 jeb 91.7% pretinieču metienu. Pēc trim spēļu kārtām, kurās Lauma kopumā kapitulējusi vien desmit reizes, bet laukuma spēlētājas konkurentu vārtus iekarojušas sešos gadījumos, "Sundsvalls IBF" ar vienu punktu ieņem sesto vietu astoņu komandu konkurencē.

Blumbaha "Steelers" zaudē pastarīšiem
Izcīnījuši graujošu uzvaru Somijas Elites līgas otrās kārtas spēlē, trešajā mačā Andra Blumbaha pārstāvētais "Steelers" viesos tikās ar "SalBa" florbolistiem, kuri pirms mača atradās pēdējā vietā turnīra tabulā. Dienu iepriekš tikuši pie 14 vārtu guvumiem, "Steelers" uzbrukums bija pazudis un šajā spēlē nācās atzīt sakāvi ar rezultātu 2:5 (1:2, 0:0, 1:3). Blumbahs spēlēja savas komandas trešajā aizsargu pārī, pie rezultativitātes punktiem netiekot, spēli noslēdzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. "Steelers" komanda turnīra tabulā ar diviem punktiem pašlaik ieņem septīto vietu, bet Blumbahs, kurš pie punktiem vēl nav ticis, ar +2 (5:3) lietderību ir sestais lietderīgākais sava kluba rindās. Nākamā spēle Blumbaha vienībai paredzēta 6.oktobrī savā laukumā pret Morica Krūmiņa "Nokian KrP".

Raitums paliek rezervē
Citā spēlē pie panākuma izdevies tikt Arta Raituma pārstāvētajam Turku TPS, kas viesos ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:3, 1:0, 1:0) papildlaikā tika galā ar "M-Team" komandu, kura pirms tam bija cietusi sakāvi pret citu talsinieku Andri Blumbahu. Pēc veiksmīga pirmā perioda TPS izgāza otro, lai trešajā panāktu izlīdzinājumu, bet papildlaikā pietika ar septiņām sekundēm, lai Jani Hītiainens nodrošinātu savai komandai uzvaru. Raitums šajā spēlē bija iekļauts savas komandas ceturtajā maiņā, būtībā paliekot rezervē. Kā izteicās pats florbolists, tad viņš devās laukumā tikai uz vienu nomaiņu un divas reizes skaitliskajā mazākumā. Satraukumam neesot pamats, jo komandā ir 26 spēlētāji un šoreiz treneri deva iespēju sevi pierādīt citiem. Pēc izcīnītās uzvaras TPS ar diviem punktiem divās spēlēs atrodas desmitajā vietā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no līderiem. Nākamā spēle komandai paredzēta 29.septembrī savā laukumā pret "SalBa".