Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam vēl viens lielais sods, "norvēģietēm" būs piektais mačs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam vēl viens lielais sods, "norvēģietēm" būs piektais mačs
Morics Krūmiņš saņem padomus no komandas trenera
Foto: Esa Takalo

Somijas Elites līgā otro reizi īsā laika sprīdī ar piecu minūšu noraidījumu spēles protokolā atzīmējies Morics Krūmiņš. Tikmēr cīņā par Norvēģijas kausu izšķirošā piektā spēle būs jāaizvada Diānas Isjominas un Līgas Garklāvas pārstāvētajam klubam.

Krūmiņam jau otrais piecu minūšu sods
Somijas florbola čempionāta pusfināla sērijas piektajā mačā starp Morica Krūmiņa pārstāvēto "Nokian KrP" un "Happee" vienībām latvieša pārstāvētais klubs varēja garantēt iekļūšanu čempionāta finālā. Sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām Nokijas klubs bija vadībā ar 3:1. Piektās spēles 13. minūtē pēc Krūmiņa piespēles viesi atklāja rezultātu, taču mājinieki drīz vien rezultātu līdzsvaroja. Otrā perioda ievadā mājinieki panāca 3:1 vadību, taču Krūmiņš ar precīzu metienu rezultātu sadeldēja. Pēc mirkļa latvietis nopelnīja piecu minūšu sodu, kas viņam bija jau otrais šajā sērijā. Neskatoties uz palikšanu mazākumā, Henri Johansons pēc pusotras minūtes rezultātu līdzsvaroja (3:3). Līdz pārtraukumam gan "Happee" atjaunoja divu vārtu pārsvaru (5:3).

Trešajā trešdaļā vēl trīs minūtes pirms cīņas beigām mājiniekiem bija komfortabls 7:4 pārsvars, taču tad, spēlējot bez vārtsarga, "Nokian KrP" spēja atspēlēties un panākt līdzsvaru, turklāt septītajos gūtajos vārtos asistēja arī Krūmiņš. Trešo reizi šajā sērijā bija nepieciešams spēlēt papildlaiku un šoreiz tā 17.minūtē uzvaras vārtus guva "Happee", tādējādi saglabājot izredzes izglābties šajā sērijā.

Norvēģijas kausa pusfinālā gaidāma izšķirošā spēle
Norvēģijas kausa finālu ar pirmo mēģinājumu nav izdevies sasniegt Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētajam "Grei", kas turpina spēkoties ar valsts čempionvienību "Sveiva". Uzvarējušas abās izbraukuma cīņās, "Grei" zaudēja sērijas otrajā spēlē savā laukumā un arī ceturtajā cīņa pie panākuma tikt neizdevās. Kaut arī trešajā minūtē no Garklāvas piespēles vārtus guva Isjomina, vadībā izvirzot laukuma saimnieces, turpinājums nebija sekmīgs. Līdz pārtraukumam "Sveiva" pārņēma vadību, bet katrā no nākamajiem periodiem guva vēl pa vieniem vārtiem, kas lika "Grei" kapitulēt ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1). Līdz ar to gaidāma izšķirošā sērijas piektā spēle.