Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kirmužs un Bērziņš cīnās par vietas nosargāšanu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kirmužs un Bērziņš cīnās par vietas nosargāšanu
Toms Kirmužs

Norvēģijas florbola Elites līgā ar rezultatīvu sniegumu atkal izcēlušies Toms Kirmužs un Ritvars Bērziņš, kuru pārstāvētais klubs tika pie viena punkta turnīra tabulā pret čempionāta līderiem, tādējādi saglabājot cerības nosargāt vietu Elitē. Igaunijā rezultatīvi nospēlējis Maksims Terehovs, bet Jakobs Karlons ticis pie sezonas pirmā punkta Zviedrijas otrajā stiprākajā līgā.

Terehovam piespēle un divi noraidījumi
Igaunijas spēcīgākajā florbola līgā pie uzvaras izdevies tikt Jāņa Tolmaņa un Maksima Terehova pārstāvētajam EMU SK, kas savā laukumā ar rezultātu 8:5 (1:0, 4:4, 3:1) izdevias pieveikt "SK LINK/Saku" florbolistus. Tolmanis kārtējo reizi spēles protokolā ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm neizcēlās, bet Terehovam kārtējo reizi viena rezultatīva piespēle, kā arī četras soda minūtes. Sezonā kopumā Terehovam deviņās spēlēs izdevies tikt pie 8 (2+6) punktiem. Neskatoties uz zaudējumu, Saku komanda ar 35 punktiem atrodas līderpozīcijās, kamēr EMU savākuši 23 punktus, esot trešajā vietā čempionāta kopvērtējumā, par četriem punktiem atpaliekot no "Sparta" komandas, kuriem par vienu nospēlētu spēli vairāk.

Kirmuža un Bērziņa vārtu guvumi ļauj saglabāt cerības glābties
Kārtējo rezultatīvo spēli Norvēģijas spēcīgākajā līgā aizvadījuši Toms Kirmužs un Ritvars Bērziņš, izceļoties ar vārtu guvumiem. Tomēr viņu pārstāvētais "Harstad" kārtējo reizi piedzīvojuši zaudējumu līdzvērtīgā spēlē, viesos ar 6:7 (2:1, 2:5, 2:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpjoties spēcīgajai "Greaker" komandai, kas pirms šīs kārtas atradās kopvērtējuma tabulas galvgalī, bet viens zaudētais punkts licis atkāpties uz otro vietu. "Harstad" 20 mačos savākuši 10 punktus, kas ir par trim jeb vienas uzvaras tiesu mazāk kā pirmspēdējā vietā esošajiem "Fredrikstad". Nākamajā kārtā tieši pret šo komandu "Harstd" aizvadīs spēli viesos.

Karlsonam piespēle Allsvenskan
Latviešu izcelsmes florbolists Jakobs Karlsons ticis pie pirmā rezultativitātes punkta šīs sezonas Zviedrijas Allsvenskan florbola līgā, izceļoties ar rezultatīvu piespēli mačā, kurā viņa pārstāvētais "IBF Orebro" viesos ar rezultātu 8:5 (1:1, 2:1, 5:3) izdevās pieveikt "Craftstadens IBK Oskarshamn". Karlsons divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām nopelnīja divu minūšu noraidījumu, bet tā laikā Orebro komanda pamanījās izcelties ar vārtu guvumu. Atgriezies laukumā, Karlsons 12 sekundes pirms pamatlaika beigām asistēja partneri, savā astotajā spēlē tiekot pie pirmā punkta šajā sezonā. Vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma "IBF Orebro" ar 45 punktiem atrodas trešajā vietā un zemāk noteikti viņi nenokritīs. Teorētiski ir iespējams apteigt Toma Bitmaņa "FBC Kalmarsund", kuriem par punktu vairāk, taču arī par vienu nospēlētu spēli mazāk.

Blumbaha "Steelers" sašķoba pozīcijas
Somijas florbola Elites līgā ļoti svarīgā spēlē par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā piedzīvojis Andra Blumbaha pārstāvētais "Steelers", kas viesos ar rezultātu 5:8 (2:0, 3:3, 0:5) piekāpās tabulā zemāk esošajiem "Koovee" florbolistiem. Cīņas sākumā "Steelers" prata panākt 3:0 pārsvaru un, lai gan otrajā trešdaļā mājinieki minūtes laikā guva trīs vārtus, izlīdzinot rezultātu, perioda izskaņa atkal aizritēja "Steelers" zīmē, kas viņiem deva 5:3 vadību pirms pēdējā perioda. Tomēr noslēdzošais spēles nogrieznis neizdevās, jo tika zaudēti pieci, pašiem paliekot bez precīziem metieniem. Blumbahs šajā spēlē palika rezervē. Trīs spēļu kārtas pirms regulārā sezonas noslēguma "Steelers" ar 17 punktiem atrodas desmitajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no labāko astotnieka, bet tikai trīs punktus esot priekšā 12.vietai, kurai pēc regulārā turnīra būs jāaizvada pārspēles par vietu play-off.

Ozoliņš rezultatīvs Somijas zemākajās līgās
Somijas florbola čempionāta 3.divīzijā kārtējās spēles aizvadījis Klāvs Ozoliņš. Dienas pirmajā spēlē "Classic-2" sacentās ar "Ilves-2", kuri turnīra tabulā bija tuvākie konkurenti cīņā par otro vietu apakšgrupā. Plānotā līdzvērtīgā cīņa gan neiznāca, jo "Classic - 2" demonstrēja pārliecinošu sniegumu, izcīnot vieglu uzvaru ar rezultātu 11:3 (5:2, 2:1, 6:1). Latviešu florbolists spēlēja savas komandas trešajā maiņā, trešā perioda pašā sākumā izceļoties ar precīzu metienu, tobrīd panākot 8:2 savas komandas labā.