Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņa rezultatīvā spēle sekmē pozīciju nostiprināšanu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņa rezultatīvā spēle sekmē pozīciju nostiprināšanu
Morics Krūmiņš līksmo par kārtējo vārtu guvumu
Foto: Esa Takalo

Ļoti svarīgu uzvaru cīņā par otro vietu Somijas florbola Elites līgā izdevies izcīnīt Morica Krūmiņa pārstāvētajam "Nokian KrP", kas rezultatīvā cīņā ar 12:6 pieveica "EraViikingit", cēsniekam izceļoties ar vārtu guvumu un trim piespēlēm.

Mača rezultātu jau spēles ceturtajā minūtē atklāja tieši latviešu florbola aizsargs. Turpinājumā viesi atbildēja ar diviem vārtu guvumiem, bet perioda vidū Krūmiņš asistēja Jerem Oksanenam, kurš līdzsvaroja rezultātu. Turpinājumā "Era" vēlreiz panāca vadību, bet līdz pārtraukumam "Nokian KrP" ne vien atspēlējās, bet arī iekrāja 5:3 vadību, piektajā vārtu guvumā četras sekundes pirms finālsvilpes vēl vienu punktu par piespēli nopelnot Krūmiņam. Otrajā periodā laukuma saimnieki panāca 8:3 un 9:4 vadību, lielā mērā izšķirot mača likteni. Savu trešo piespēli Krūmiņš nopelnīja spēles 37.minūtē, kad vēlreiz asistējam Henri Johansonam, to paveicot skaitliskajā mazākumā. Pretinieku graušana turpinājās arī trešā perioda ievadā, kad Nokijas klubs pārsvaru palielināja līdz 11:4, bet visu spēli uzvarēja ar 12:6 (5:3, 4:1, 3:2).

Krūmiņš spēlēja komandas pirmajā maiņā, izceļoties ar vārtu guvumu, trim rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu (+5). Septiņas kārtas pirms čempionāta noslēguma "Nokian KrP" ar 29 punktiem nostiprinājās otrajā vietā turnīra tabulā. Henri Johansons ar 50 (30+20) punktiem ir čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, bet Krūmiņš, kurš 18 mačos iespējis 23 (14+9) punktus, ar +27 (60:33) lietderību ir labākais savā komandā un septītais lietderīgākais visā čempionātā.

Orste asistē uzvaras vārtu guvumā
Cīņu par tikšanu Somijas otrajā spēcīgākajā līgā turpina Ralfa Orstes pārstāvētais "Pelicans SB", kas kārtējā mačā sastapās ar nopietnu "Sudet SB" pretestību, kurus izdevās pieveikt ar rezultātu 5:4 (0:2, 3:1, 2:1). Otrā perioda pašā ievadā mājinieki nonāca iedzinējos ar 0:3, bet līdz pārtraukumam bija rezultātu izlīdzinājuši. Vienīgi spēles 45.minūtē savas apakšgrupas līderi pārņēma vadību spēlē, bet pēc pāris minūtēm rezultativitātes punktu par piespēli nopelnīja Ralfs Orste, rezultātam kļūstot 5:3. Deviņas minūtes pirms mača beigām viesi rezultāta starpību sadeldēja, taču atspēlēties nespēja, ļaujot "Pelicans SB" tikt pie 12 uzvaras 13 aizvadītajās cīņās. Tabulā tuvākos sekotājus "pelikāni" apsteidz par septiņiem punktiem, bet oficiāli vieta izslēgšanas turnīrā vēl nav nodrošināta. Orste 12 aizvadītajos mačos izcēlies ar 8 (3+5) punktiem.