Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Pavlovska un Ankudinova rezultatīvi debitē Somijā

Pavlovska un Ankudinova rezultatīvi debitē Somijā
Elizabete Pavlovska
Foto: Salibandyseura Rankat Ankat

Ar vārtu guvumiem Somijas Elites līgā debitēt spējusi gan Anna Ankudinova, gan Elizabete Pavlovska, abām sekmējot komandas uzvaru. Rezultatīvi Šveicē turpina spēlēt Andris Rajeckis un Jakobs Karlsons, bet Moricam Krūmiņam ar kluba biedriem Somijā sezonas sākums padevies ļoti neveiksmīgs.

Pavlovska un Ankudinova Somijā debitē ar vārtu guvumiem
Somijas spēcīgākajā sieviešu līgā lieliski debitējušas divas Latvijas izlases florbolistes – Elizabete Pavlovska un Anna Ankudinova. Katra no latvietēm atzīmējās ar vārtu guvumu, bet viņu pārstāvētais SSRA savā laukumā ar rezultātu 7:4 (3:1, 3:2, 1:1) pieveica "Koovee" vienību. Ankudinova guva vārtus otrās trešdaļas izskaņā, panākot 6:3 vadību savas komandas labā, bet Pavlovska bija rezultatīva astoņas minūtes pirms cīņas beigām, kad pēc viņas metiena mājinieces palielināja pārsvaru līdz 7:3. Abas latvietes spēlēja savas komandas otrajā piecniekā, atzīmējoties arī ar pozitīvu lietderības koeficientu (+2). Ar 3 punktiem SSRA pašlaik turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, bet nākamo maču viesos aizvadīs 29.septembrī pret "EraViikingit", kurām arī ir trīs punkti tabulā, tiesa, tie sasniegti, aizvadot trīs spēļu kārtas.

"Nokian KrP" cieš sagrāvi un atkrīt uz tabulas beigām
Pagalam vāji jauno Somijas Elites līgas sezonu iesācis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokain KrP", kas pēc negaidītas neveiksmes sezonas pirmajā spēlē savā laukumā, otrajā kārtā viesos cieta 3:10 (1:4, 2:2, 0:4) sagrāvi pret bijušo Andra Blumbaha pārstāvēto "Steelers" vienību. Neveiksmīgu maču aizvadījis arī cēsnieks, kurš šoreiz spēlēja trešajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot, maču noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu (-2). Pēc divām kārtām pērnās sezonas bronzas medaļnieki ieņem 13.vietu 14 klubu konkurencē.

Neierasti, ka latvietes paliek bez vārtu guvumiem
Otro uzvaru Norvēģijas sieviešu Elites līgā izcīnījis "Grei" klubs ar Līgu Garklāvu un Diānu Isjominu sastāvā. Interesanti, ka neviena no latvietēm pie vārtu guvumiem šajā spēlē netika, kas ir ļoti neierasta parādība. Isjominai šajā cīņā divas rezultatīvas piespēles, bet Garklāva palika sausā. Pēc divām spēļu kārtām "Grei" rēķinā ir seši punkti, kas ļauj ieņemt otro vietu, sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ atpaliekot no "Tunet".

Biļinska sezonu sāk ar neveiksmi
Jauno sezonu ar zaudējumu Zviedrijas Superlīgā sācis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas savā laukumā nerezultatīvā spēlē piekāpās "Endre IF" vienībai ar 2:4 (1:1, 1:2, 0:1). Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm neatzīmējās. Pēc pirmās spēļu kārtas Karlstades vienība ieņem 11. vietu 14 komandu konkurencē, bet nākamo maču aizvadīs 30. septembrī, viesos tiekoties ar IKSU, kas pirmajā kārtā izcīnīja pārliecinošāko uzvaru (13:1), tādējādi turnīra tabulā iekārtojoties sev ierastajā pirmajā pozīcijā.

Rajeckim vēl viena dramatiska uzvara, Karlsonam pirmais panākums
Šveices NLB līgā pie trešās uzvaras sezonā izdevies tikt Andra Rajecka pārstāvētajam "Floorball Thurgau", kas divu līdervienību cīņā savā laukumā ar rezultātu 9:8 (1:3, 4:1, 3:4, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar "I.M. Davos-Klosters" vienību. Cīņas gaitā nonākuši iedzinējos ar triju vārtu deficītu, mājinieki nepilnas divas minūtes pirms cīņas beigām panāca 7:7 izlīdzinājumu, bet vēl pēc septiņām sekundēm jau bija vadībā. Atlikušajā laikā Davosas vienība spēja rezultātu izlīdzināt, bet pēcspēles metienu sērijā "Floorball Thurgau" tomēr svinēja panākumu, turpinot sezonu bez zaudējumiem. Rajeckis otrā perioda izskaņā asistēja komandas trešajā vārtu guvumā, bet spēles izskaņā pēc cēsnieka piespēles rezultāts kļuva 7:7. Sezonas trijās spēlēs Rajeckis izcēlies ar 4 (1+3) rezultativitātes punktiem.

Individuāli lielisko sezonas sākumu turpina latviešu izcelsmes florbolists Jakobs Karlsons, kurš kārtējā mačā tika pie vārtu guvuma un divām rezultatīvām piespēlēm, bet viņa pārstāvētais "UHC Sarganserland" beidzot tika pie pirmās uzvaras čempionātā, viesos ar 4:3 (2:0, 1:1, 1:2) pieveicot "UHC Grunenmatt". Karlsons trijās spēlēs sasniedzis fantastisku rezultativitāti, jo viņa kontā jau 7 (3+4) punkti.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.